top of page

Who is that member: Stans Doornweerd


Stans neemt je graag mee op reis, een diepgaande stijlreis. Deze Inner Style Journey is een ontwikkelingsreis waarin jouw binnenkant gaat samensmelten met jouw buitenkant. Dat gaat bij haar verder dan alleen kleding of kleuradvies. Benieuwd? Lees dan snel verder!


Wie is Stans?

Stans krijgt altijd veel reacties op haar naam en waar deze vandaan komt. Het is een afkorting van Constantia, een echte familie naam die steeds is doorgegeven, zij was dus ook één van de gelukkige in haar generatie. Of ze deze naam ook heeft doorgegeven aan één van haar 3 dochters? Yep! De oudste, maar dan als tweede naam.

Wat ze het allerliefste doet is met haar lieve man (22 jaar getrouwd) en 3 dochters op vakantie. Het liefst maakt ze dan een mooie reis zeker nu de meiden zo veel groter zijn (op dit moment 15-18-21).

Ze houdt van dansen en gaat een paar keer per jaar graag naar een festival en ziet altijd uit naar een hapje eten of een dagje weg met dierbare vrienden.

Elk dag verheugt zij zich op dat ene koffie momentje, ze is een cappuccino havermelk drinker (alhoewel ze hiervan moet gaan afkicken heeft ze tijdens het SOSU event met Joep Rovers vernomen) maar kan daar echt erg van genieten.

Stevig doorwandelen doet ze graag en het liefst vroeg in de ochtend. Alles is dan nog zo vredig en mooi volgens Stans. Ze woont in Rosmalen in de Groote Wielen aan het water en loopt zo de natuur in. Zo vroeg in de ochtend ziet ze de zwanen, ganzen en vele andere vogels vanuit het water opvliegen. Dan staat ze even helemaal stil en het raakt haar ziel.

 


Work work work

In 2014 is Stans als zelfstandig onderneemster van start gegaan en gaf toen individuele kleur, stijladviezen en workshops onder de naam Stans Styling. Dit begon al snel lekker te lopen en de olievlek verspreide zich door heel het land. Ze reisde rond met haar koffers om zowel dames als heren en ook bij bedrijven kleur en kleding adviezen te geven maar ervoer alleen dat slechts advies geven niet voldoende was om écht te kunnen transformeren. De vragen en behoeftes lagen zoveel dieper dan slecht enkel en alleen adviezen en tips geven. Stans voelde dat ze elke vrouw veel meer transformatie gunde en na het vele stilstaan tijdens corona heeft ze haar bedrijf omgegooid en tevens haar naam veranderd naar ‘Stans Inner Stijlcoach’.

‘Inner’ omdat ze overtuigd is dat je eerst een deep dive moet maken naar binnen. Dat je jezelf verschillende dingen af mag vragen. Hoe denk je nu precies over kleding en wat ben je onderweg van jong meisje tot nu als vrouw allemaal tegen gekomen waardoor jij niet die volle overtuiging voelt bij elke outfit die je aantrekt?

Volgens Stans heeft vrijwel iedere vrouw zeker wel verschillende (belemmerende) overtuigingen opgebouwd door de jaren heen. Deze mogen volgens haar eerst uitgelicht worden om vervolgens jouw binnen én buitenkant samen te kunnen laten versmelten.

Het zijn overtuigingen over je figuur, bepaalde kleuren, modellen wat jij wel en niet aan kan van jezelf. Eigenlijk de belangrijkste vraag wat houdt jou tegen om eruit te zien waar jij van droomt. Hoe wil jij eruit zien? Want als je deze vragen kan beantwoorden en een duidelijk beeld hierbij creëert weet elke vrouw precies wat ze nodig heeft . Om je die krachtige en zelfverzekerde vrouw te voelen waar je trots op bent met hoe jij eruit ziet.

Stans heeft ervaren dat slechts enkele tips en adviezen vaak leiden tot een ietwat oppervlakkige, niet blijvende verandering. Er is geen quick fix voor blijvende transformatie.

We zitten vaak zo vast in alle overheersende ‘mode regels,’ regels die ons vertellen hoe we ons moeten kleden en waar we wel of niet aan willen voldoen. We zijn totaal niet meer met onze échte eigen intuïtieve smaak bezig. We geven deze vaak niet voldoende ruimte, laat staan dat we erop kunnen vertrouwen.

F*ck the rules. Stans brengt elke vrouw terug naar haar eigen stijl, door jouw smaak toe te voegen en samen met jou bedenken hoe jij je eigen ‘kledingregels’ creëert.

Haar doel is dat elke vrouw zelf met volle overtuiging haar kleding kiest uit haar kledingkast, in de winkel, online of tweedehands. Dat ze deze kleding draagt met volle zelfverzekerdheid en zich er elke dag krachtig en bloedmooi in vindt en voelt, want dat verdient elke vrouw. Na haar coaching lukt dat, want ze weet precies wat ze nodig heeft en krijgt duidelijke tools om de vrouw te zijn waarnaar ze verlangt te zijn.Meest waardevolle les

Haar meest waardevolle les of bewustwording brengt haar terug naar haar vader en zijn opvoeding. Ondanks dat het gevoel voor mooie kleding haar met de paplepel is ingegoten door haar vader, hield hij er zeer traditionele leefregels op na. Dat Stans het elke vrouw gunt om in vol ornaat te zijn wie ze wilt zijn heeft ze aan hem te danken.

Haar vader was een charmante man uit Amsterdam (geboren 1922) die altijd wel grapjes maakte en kreeg Stans op zijn 48e en hield zich nog steeds vast aan traditionele rollen. Hoewel Stans is opgegroeid in de jaren 70, -een tijdperk van vrouwenemancipatie- was het alsof ze ook in een tijdscapsule van de jaren 50 leefde. De zin die haar vader zei: ‘een vrouw heeft maar één recht en dat is het aanrecht’ heeft er voor gezorgd dat ze al heel jong een beeld voor geschoteld kreeg van haar toekomst. Dat voelde alsof ze er niet bij mocht horen en niet belangrijk was.

De les die zij door de jaren heen heeft geleerd is dat je alles mogelijk kan maken als je maar echt wilt en dat je onvoorwaardelijk in jezelf moet blijven geloven. Alhoewel dat soms niet even makkelijk is dat weet ze maar al te goed. Daar heeft Stans hard voor moeten werken en leert het haar dochters ook in zichzelf te geloven en dat niets maar dan ook niets onmogelijk is maar je moet er wel wat voor doen.Wat vond en vindt ze van netwerken? 

Stans heeft jarenlang gezegd "ik ga niet bij een netwerkgroep."

Totdat ze Nathalie Bharos tegenkwam en zij zei: "Stans je moet beslist bij SOSU komen, dat is zo anders dan andere netwerkgroepen, zo laagdrempelig."

Sinds dat Stans vorig jaar in januari voor het eerst is binnengestapt heeft ze er denk ik slechts 3 gemist. Ze vindt het zo super leuk! Zichzelf omringen met vrouwen met een bepaalde passie en missie en waar ze goed in zijn. Maar ook dezelfde struggles hebben voelt zo verbindend. Daarnaast wordt er elke keer weer iets aangereikt, waardoor Stans zich kan ontwikkelen op een voor haar telkens weer een nieuwe gezellige plek in Den Bosch.

 

Workshop

Stans biedt een workshop “Start Your Inner Style.”

Tijdens deze avond ga je een eerste stap maken met hoe jij van binnenuit vertrekt om een kledingkeuze te maken.

Haar missie is om zoveel mogelijk vrouwen hun kleding outfit van de dag en kledingaankopen te laten kiezen vanuit hun Inner Style!

Waarom? Omdat ze gelooft dat als je weet hoe je van binnenuit vertrekt, je een duurzamere keuze maakt en jij je elke keer mooi en krachtig voelt in alles wat je draagt.

Wat gaan we doen: 

 

  • Stans gaat je meenemen in de valkuilen van kledingkeuzes

  • Ze maakt je bewust van je gevoelswaardes

  • Je gaat jouw persoonlijke gevoelswaardes kiezen

  • Je maakt een moodboard vanuit je gevoelswaardes

  • Ze neemt je mee hoe je met het maken van je persoonlijk Pinterestbord tot je Droomstijl komt.

  • Je ontvangt tools hoe je met jouw verworven informatie vanuit je Inner Style keuzes kan gaan maken voor het komende herfst en winter seizoen

 

Waar gaan we aan de slag?

In de studio van Stans: Europalaan 2 in Den Bosch

Na deze avond ga je naar huis met veel zin en enthousiasme om voor het naseizoen je nieuwe aankopen te gaan doen vanuit jouw gevoelswaardes én droomstijl!

 

Slotwoord

Stans is heel dankbaar dat ze zo dichtbij zo’n mega super leuk netwerk woont als SOSU Club. Ze heeft heel veel zin in de komende netwerkevents en in die van zichzelf in het bijzonder. Super leuk als ze 2 april zoveel vrouwen mag gaan meenemen in een andere manier van kijken naar hun kleding en uiterlijk. Helaas is het evenement al uitverkocht, dat duurde slechts 2 dagen.Onze ervaring met Stans

Een paar jaar geleden hadden we Stans aan de telefoon en ze twijfelde of SOSU iets voor haar was. "Ik ben niet zo van het netwerken', zei ze. Uiteindelijk is ze een keertje geweest en heeft ze er sindsdien maar een paar gemist. De groei die wij bij haar hebben gezien maakt ons helemaal gelukkig. We zagen haar gaande weg steeds meer shinen op onze evenementen. Dat komt onder andere omdat Stans doet waar ze van houdt en hierin ook steeds meer een podium durft te pakken.

Het leek ons een mooi idee om haar uit te nodigen als gastspreker: want, dat podium verdient ze. Zoveel positieve energie en kennis, dat moet gedeeld worden!


Vervolgens hebben we een mini Innerstyle Journey afgenomen en daar hebben wij niet normaal veel aan gehad. We zijn haar hier onbeschrijflijk dankbaar voor.

We zijn aan de slag gegaan met een eigen waarden-moodboard. Nog nooit eerder hebben we zo goed stil gestaan bij wat we uit willen stralen met onder andere onze kleding. We LOVE kleding, dat weet iedereen. Maar nu keken we naar de achterliggende gedachten en onderliggende waardes en gevoelens van onze stijl.

Tevens kregen wij passend kleuradvies, ook leverde dat voor ons een mooie bijdrage in het maken van betere kledingkastkeuzes.

Onze shopdate bij van Tilburg was een kers op de taart. Nog nooit hebben we zo kunnen genieten van shoppen. Dankzij de fijne Stanstips konden we gegrondere keuzes maken. Daarnaast was ze een engel die op onze schouder zat en steeds vroeg: "voldoet het aan al jullie waardes?" Dat engeltje blijft nu voor altijd op onze schouder zitten. Het helpt ons om betere, duurzamere keuzes te maken en liever voor onszelf te zijn.

Inmiddels zijn we weer een maand verder en merken we dat de reis die we met haar hebben doorlopen blijvend effect heeft op wie we zijn. We mogen het ownen! Super bedankt lieve Stans!
85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page