top of page

De beste Bossche restaurants volgens locals.

Bijgewerkt op: 15 mrt.We krijgen SOSUper vaak de vraag of we niet een leuk, gezellig, geweldig, mooi, bijzonder, heerlijk, knus, of hip eettentje kennen in Den Bosch. Dat bracht ons op een idee! Wat nou als we er een blog over schrijven. We vroegen jullie wat de beste tenten waren van Den Bosch en hebben deze restaurants genomineerd via onze SOSUials. Hierop konden jullie stemmen et voilà, dit is de BIG 5 geworden op het gebied van ontbijt, lunch en diner. Dit blog gaat over de 5 beste restaurants.

Bedankt voor alle tips, wij kunnen voorlopig vooruit ;)


Diner


Nog niet misschien nipt op nummer 1: Nippen

Volgens jullie is dit de plek voor een diner en borrel midden in het bourgondische leven van ’s-Hertogenbosch. Nippen is een Restobar: een een mooie mix van bar en restaurant. De gerechten zijn bijzonder door een verrassende combinatie of origineel ingrediënt. Ze bedenken regelmatig iets anders, zodat je steeds weer een nieuwe Nippen beleving hebt.
Op 2: Faran

Restaurant Faran is volgens jullie de plek om er echt uit te zijn, terwijl je er toch thuis zult voelen. Bij Faran krijg je een Fiiiiiiiiiiiine dining experience voor een toegankelijke prijs.

De gerechten komen uit de Nikkei-keuken. Deze zijn ontstaan toen Japanners naar Zuid-Amerika emigreerden. Zij namen Japanse technieken, kookwijzen en productkennis mee naar hun nieuwe thuis. Doordat zij daar met inheemse ingrediënten moesten werken, ontstonden er weer nieuwe gerechten. Deze bijzondere gerechten kun je proeven bij Faran. Er is ook een knalgoede goede bediening. Je moet wel even de tijd nemen hier, zodat je volop kunt genieten. Ga als de bliksem naar Kruisstraat 17. Wel even reserveren!Op nummer 3: Garage

Parkeren kan er recht voor de deur, in de voormalige werkplaats van Garage Pompen & Verlouw. Zij zijn een eigenwijze “niet Italiaanse Italiaan” waar je welkom bent voor lunch, borrel, diner, een goed goed glas wijn. Volgens jullie moeten we hier echt gaan dineren. Waarom identificeren zij zichzelf met een Italiaan? Nou, een Italiaan vindt dat zijn moeder het allerbeste kookt, en dat respecteren zij, maar ze zijn geen Italiaan en gaan hun best doen om toch aan jouw verwachtingen te voldoen. Met pure en liefdevolle gerechten, goede wijn, een bijzondere borrelkaart. Op een unieke locatie aan de rand van de stad uitkijkend over Het Bossche Broek. Wellicht dat je nog een haas ziet lopen ;) Ga als een haasje naar Parklaan 27G!
Op nummer 4: CÔTE Bar Bistro

Mocht je zin hebben in een tripje Parijs, maar geen tijd hebben om de Thalys te nemen, wandel dan gezellig naar CÔTE Bar Bistro. Deze perfect afgestijlde zaak is sfeervol en de bediening is top . Er is er qua eten voor ieder wat wils, of je nou een vis, vlees of vega liefhebber bent! Ga je voor sfeer? Wij doen het ook keer op keer...Ga naar de Korteputstraat 4.Op nummer 5: Yallah Yallah Foodbar Shared Dining

Yalla Yalla is een kleinschalig en zeer gastvrije zaak waar de lekkerste smaken uit het Midden-Oosten vers en ambachtelijk worden bereid met een eigen internationale twist. Wil je ook de veelzijdigheid van de Arabische keuken ontdekken? De multi-culturele koks staan voor je klaar om verrassende nieuwe smaakcombinaties te brengen. Yallah naar Postelstraat 4-10.Niet vergeten!


Uiteraard zijn er nog meer geweldig mooie zaken, we horen het graag van jullie. Alle tips zijn altijd welkom via sanne@sosudenbosch.nl Ben jij een mooie zaak en zie jij wel voor je dat we er een SOSU evenement komen draaien. Neem even contact met ons op, let's work together!

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page