top of page

Who is that member: Malou van Vianen?

Bijgewerkt op: 23 okt. 2023


Malou van Vianen is de dame achter Dames van de Styling. Je kunt hierbij denken aan bruiloft-, event- en bloemstyling. Malou houdt van mooie materialen, kleuren, fijne geuren, verschillende texturen en dit alles bij elkaar brengen voor nog meer moois. Haar kracht ligt in het visualiseren van de droom van de ander, in het concreet maken van deze ideeën, wensen, woorden, plaatsen en gedachten. Malou van Vianen, over een jaartje heet ze ook Akerboom. Samen met haar (nu nog) verloofde en twee kindjes woont ze in Rosmalen. 32 jaar geleden werd ze geboren in Berlicum en na een woonuitstapje in Antwerpen en Nijmegen was ze al snel weer terug in Den Bosch gaan wonen. Na 4 maanden verkering gingen ze samenwonen in hun appartement aan de Zuid Willemsvaart en nog geen jaar later kochten zij hun huis in Rosmalen.

Deze dame is altijd graag en veel creatief bezig geweest. Tijdens haar opleiding aan Sintlucas in Boxtel voelde het dan ook als thuiskomen voor haar op de afdeling vormgeving & product presentatie. Hier kwam Malou er ook achter dat creatief bezig zijn voor haar echt bezig zijn is met je handen en helaas niet achter de computer. Mooie beelden combineren, collages maken, materialen verzamelen en concepten bedenken. Toch heeft ze een omweg genomen om te staan waar ze nu staat.


Fun facts about Malou

-Ze drinkt graag koffie, liever teveel dan te weinig.

-Ze heeft een grote angst voor naalden maar wel 3 tatoeage (baalde haar moeder wel van).

-Heeft zware dyslexie, maar kan zich helemaal verliezen in een goed boek.

-Zag de Twin Towers in het echt op 1 mei 2001.

-Groeide op in een gezin & familie met alleen maar meisjes.

-Is pas sinds 2 jaar geïnteresseerd in bloemen.

-Tijdens haar vorige baan heeft ze woonaccessoires inkocht voor 42 (woon)winkels.
Hoe zien anderen Malou? Ze denkt dat mensen die haar niet kennen (of alleen via Social Media) een ander beeld van haar hebben dan de mensen die dichtbij haar staan. Ze denkt dat ze meestal wel rustig en georganiseerd overkomt op anderen. Qua uitstraling in werk en persoon schat ze in dat ze als klassiek wordt bestempeld. Een woord waar ze voorheen wel een beetje jeuk van kreeg. Het sloeg dan meteen om in een "ben ik niet hip genoeg of niet erg trend gevoelig?" Maar ze begint dit steeds meer als een kwaliteit te zien, zowel in werk als persoon.


Hoe ziet een werkdag er uit? De dagen zijn heel afwisselend. De ene dag bestaat uit het beantwoorden van e-mails, werken aan Social Media of het ontwerpen van nieuwe styling concepten. Een andere dag staat in het teken van inkopen (online of op locatie), bezoek of afspraken met andere leveranciers en kennismakingsgesprekken en gesprekken met klanten.

De dagen voor een evenement staan in het teken van de laatste voorbereidingen. Alle materialen klaar hebben staan, de bloemen schoonmaken en bloemwerk maken. Als het evenement een bruiloft is dan is ze op de dag zelf vaak +/- 12 uur op locatie. Het allerleukste aan haar werk Het leukste van haar werk vindt ze het ontwerpen van een styling-concept en dit dan tot leven zien komen. Zeker bruidsparen met veel te volle Pinterest borden en 101 ideeën maar geen concreet plan vind ik leuk om te helpen. Haar kracht zit hem in het luisteren naar de verhalen, het verleden en de wensen en hieruit precies die onderdelen kunnen filteren die voor een styling concept werken. Als dit concept dan gerealiseerd is en een en al emoties oproept, dan weet Malou dat ze haar werk goed heeft gedaan!

Wat heeft impact heeft gemaakt Sinds ze 30 is geworden is er steeds meer ruimte voor echte zelfontwikkeling. Ze heeft het gevoel dat ze kan groeien als persoon en stappen kan zetten die voorheen niet eens een optie zouden zijn geweest.

Daarbij kwam in maart ook de vierde verjaardag van haar zoontje Scott, en nu met het naar school gaan van twee kinderen kwam ook de ruimte om haar baan in loondienst na 8 jaar op te zeggen. Een bedrijf waar ik 8 jaar lang heel veel mogelijkheden heb gekregen en grote stappen heb kunnen zetten. Het was dus een veilige haven die los gelaten werd maar ook een die nodig was om verder te groeien.


Gouden tip Malou geeft aan dat je niet altijd hoeft te wachten tot je het podium krijgt! Dat klinkt even stoer van haar, maar nog niet zo lang geleden verkondigde zij in de Roels (oke, onder een beetje invloed van alcohol misschien?) aan SU dat ze dat hele netwerken maar ellende vond. Wie was ik nou? Voelde ik me te veel? Of...dus eigenlijk te weinig.... Iedereen doet het op haar eigen manier. Maar stiekem zijn er best wel wat vrouwen die deze gevoelens met haar delen en er ook steeds meer open over zijn.


Koffie drinken Malou is gek op koffie, het liefst ook lekker buiten de deur. Ze is ook gek op het bedenken van originele concepten, dat kan natuurlijk gaan over styling of een evenement dat je organiseert. Maar ook over vraagstukken binnen je bedrijf of een nieuwe invullen van je filosofie. Mocht je je nou afvragen wat dat inhoudt, dan is zo'n koffie-date dus zeker op zijn plaats.


De website van Dames van de Styling65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page