top of page

De beste Bossche ontbijtjes volgens locals.

Bijgewerkt op: 25 feb.We krijgen SOSUper vaak de vraag of we niet een leuk, gezellig, geweldig, mooi, bijzonder, heerlijk, knus, of hip eettentje kennen in Den Bosch. Dat bracht ons op een idee! Wat nou als we er een blog over schrijven. We vroegen jullie wat de beste tenten waren van Den Bosch en hebben deze restaurants genomineerd via onze SOSUials. Hierop konden jullie stemmen et voilà, dit is de BIG 5 geworden op het gebied van ontbijt, lunch en diner. Dit blog gaat over de 5 beste ontbijttenten.

Bedankt voor alle tips, wij kunnen voorlopig vooruit ;)


Ontbijt


Met stip op nummer 1: Crème Den Bosch


Als je lekker wilt ontbijten (of lunchen of dineren) dan moet je volgens onze volgers dus echt naar Crème. Het is klaarblijkelijk de crème de la crème van de ontbijtjes. Het blijkt zo goed te zijn volgens de locals dat zelfs iemand stiekem deze tip niet weg wilden geven: "Dan wordt het namelijk nog drukker. Het is een gezellige huiskamer waar jong en oud zich thuisvoelt. Ga dus snel naar de Snellestraat 47!


Sjeee minee, Chez Minée op nummer 2:

Mocht je lekker rustig je dag willen starten en ook nog geïnspireerd raken door je te wanen in Parijs? Je geniet hier van een vers afgebakken croissantje als ontbijt, maar ze hebben er allerlei kleine gerechten om te delen. Voor het ontbijt is een wijntje natuurlijk nog te vroeg, maar het zou zomaar kunnen dat je dankzij de fijne muziek je avond afsluit met een kaasplank en een bijpassend wijntje. Sjee minee, waar ga je heen en waarom ben je nog niet bij de Orthenseweg 1?Een gedeelde 3e plaats voor: the Happiness café, Buurt en Anne & Max!

Ze zijn dagelijks geopend voor een verse smoothie, juice, salade, broodje, een bio koffie of latte met gebak uit hun eigen Happiness bakery. Vers en gezond, daarvoor moet je hier zeker wezen! Loop er gerust langs om te kijken of er een plekje vrij is, want ze werken wegens beperkte zitruimte niet met reserveringen maar enkel op basis van inloop. Afhalen kan natuurlijk ook altijd! Don't worry, be happy en ga naar Orthenstraat 5-7.Wat voor associatie heb jij met het woord 'buurt'? Het buurtgevoel, even buurten, in de buurt zijn, het ons kent ons, het middel- en verzamelpunt en een plek waar je graag wilt zijn.

BUURT is het plekje net buiten het centrum om heule goede koffietjes te kunnen drinken, op je laptop te kunnen werken, bij te kletsen, de krant te lezen, te lunchen, te borrelen, te lachen, lekkere wijnen te proeven, spelletjes te spelen, Wi-Fi te gebruiken, verschillende biertjes te proberen, te dineren en de hele dag in de zon te zitten. Kortom een koningsplek. Ga gauw naar Koningsweg 100.Anne&Max Den Bosch is gevestigd in het karakteristieke en monumentale pand aan de Oude Dieze 25 in de historische binnenstad van het bruisende en bourgondische Den Bosch, grenzend aan het Bossche Broek. Maar de ligging is niet het enige wat geweldig is. Je kunt hier iedere dag al vroeg genieten van een heerlijk vers (gezond) ontbijt, kinderen zijn eventueel ook welkom. Maar je kunt hier ook lekker alleen een koffie-to-go- bestellen met een geweldig lekker tussendoortje en lekker aan de wandel.Maar volgens jullie moeten we ook zeker de volgende Bossche zaken niet vergeten om lekker te ontbijten: Gusto, Visch, Bloem, Nom nom, Eetbar dit, La jeu Coffee, Cafe fortin,


Uiteraard zijn er nog meer geweldig mooie zaken, we horen het graag van jullie. Alle tips zijn altijd welkom via sanne@sosudenbosch.nl. Heb jij een mooie zaak en zie jij wel voor je dat we er een SOSU evenement komen draaien. Neem even contact met ons op!
92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page