LET'S MEET: BRENDA DE BIJL

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020Op 16 januari 2019 vond het tweede SOSU Den Bosch netwerkevent plaats, bij Lokaal 1650. Lyanne Vos was de gastspreker van de avond en heeft tijdens dit netwerkevent een talk gegeven over personal branding. Brenda de Bijl was bij het eerste, maar ook tijdens dit netwerkevent aanwezig.


Wie is Brenda de Bijl? Brenda is voedingscoach en bootcamptrainer. Ze coacht voornamelijk vrouwen naar hun gewenste gewicht of levensstijl. Soms doet ze dit in combinatie met een bewegingstraject waaronder personalbootcamp, wandelen of ze geeft privéworkouts in haar personal gym, of bij haar cliënten thuis.


Brenda zij vertelt ons wat ze van de talk van Lyanne vindt. Ze geeft als eerste aan dat het altijd toch een beetje spannend is om op een netwerkborrel aan te komen, omdat je niet precies weet wat je kunt verwachten. Er gaan diverse dingen door je heen: als eerste proef je de sfeer, je kijkt wat voor mensen er allemaal zijn. Vervolgens ga je nadenken over wat er van je wordt verwacht, zou dit echt iets spannends zijn? Toen Lyanne live ging op Instagram vlak voor het event vertelde ze namelijk dat het wel een beetje spannend is wat ze van plan was met de groep te gaan doen. Zou dit echt iets spannends zijn? Met al die gevoelens en gedachtes kwam Brenda -maar velen met haar- binnen en ging ze zitten.

Brenda heeft een andere powervrouw meegenomen, Tamara Coppens (fotografe) en ze gaan links in een hoekje zitten. Op de een of andere manier zoekt Brenda onbewust toch de hoekjes op. Ietwat onzeker gaat ze zitten, niets vermoedend naast Lyanne Vos. "Ik keek haar aan en ze was zo spontaan en voelde heel prettig. Mijn onzekerheid en wat lichte spanning gleed langzaam van me af. Een super leuke vrouw om te zien, goed gekleed en zeker niet arrogant. Langzamerhand begon ik te begrijpen dat dit Lyanne was waar ik naast zat."


Na de introductie werden de vrouwen meteen aan het werk gezet. De eerste opdracht ging over de eerste indruk. Men moest iemand opzoeken die ze niet kennen en elkaar drie eigenschappen toekennen. Brenda mocht dit met Lyanne doen, spannend! Lyanne nam het voortouw en dat gaf Brenda wat ruimte. "Ze zag me en stelde me gerust door haar stem en door haar spontane voorkomen." Brenda vertelt verder: "Ze is heel goed in mensen echt zien, gerust stellen en in hun kracht zetten. Dit is iets wat Lyanne op een natuurlijke manier bij Brenda heeft weten uit te dragen en dit was wat haar betreft ook meteen voelbaar.

Vervolgens kwam Lyanne aan het woord tijdens haar talk over personal branding. Het valt Brenda op dat ze een fijne en rustige stem heeft om naar te luisteren, ook aan een grote groep. Brenda geeft aan: "Ze nam mij, maar ook de anderen meteen mee in haar verhaal."


Brenda heeft echt wat aan de talk gehad. Lyanne heeft namelijk punten aangesneden aangaande personal branding die heel herkenbaar voor haar waren. Om een klein voorbeeld te geven: "Dat je echt gelooft in het verhaal wat je overbrengt. Dat je goed in contact moet zijn met jezelf je dichtbij jezelf mag blijven. Dat alles goed is, als je maar gelooft wat je vertelt. Haar verhaal stelde me gerust, gaf me echt een boost zelfvertrouwen!"


Tijdens de talk mochten de deelnemers hun ogen sluiten om een visualisatie te doen. Brenda vertelt dat ze altijd even een beetje 'giebelig' wordt van zulke opdrachten. Het is anders, je doet iets wat de meesten niet iedere dag doen en al helemaal niet in een grote groep vrouwen die je eigenlijk niet kent. Concentreren, dat is iets wat Brenda lastig vindt. Toch is het haar gelukt "Ze nam me mee terug naar mijn kindertijd. Dat raakte me!" Hoewel Brenda vooraf dacht "Wat moet ik daar nu mee?" gaf Brenda zich er toch aan over en ineens wist ze wat Lyanne bedoelde! Soms moet je weer even terug naar de basis, om vervolgens verder te kunnen omdat je jezelf beter begrijpt.


Brenda geeft tot slot aan dat ze haar energie weer heeft teruggevonden en dat de talk van Lyanne haar een boost heeft gegeven die zij nodig had. Ze voegt er nog aan toe: "Volgens mij voelde iedereen deze positieve vibes!"

115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven