top of page

Wie is Valentine Berning?

Bijgewerkt op: 22 okt.


Valentine Berning is Public Speaking Coach, Spreker & Dagvoorzitter en Regisseur. Ze is ontzettend gepassioneerd over het Spreekvak en over Storytelling. Daarin is het haar missie om vrouwen in het licht te zetten door hen de kunst van spreken en Storytelling eigen te maken zowel live voor een zaal als op een video.


Valentine who?

Deze dame heeft een creatieve en sprankelende persoonlijkheid, het werkt erg aanstekelijk. Heel veel enthousiaster zul je ze niet gauw tegenkomen. Momenteel woont ze in Utrecht aan het Maximapark, samen met haar man Joeban en hun zoontje Orion.

Valentine werd al op jonge leeftijd gegrepen door het podium, doordat ze op 7-jarige leeftijd met een vriendinnetje mini playback shows deed.


Storytelling, theater en film zijn altijd al een rode draad in haar leven geweest. Haar theaterwortels zijn al op jonge leeftijd ontstaan, namelijk op 13-jarige leeftijd bij Jeugdtheaterschool Hofplein in R'dam. Weekend in, weekend uit stond ze in een zaal van 500 mensen toneel te spelen. Alsof het niets was.

De Theatervoorstelling 'Get connected' waarbij ze theater en uitgaan combineerde d.m.v. een one woman show in de clubs door het land. De voorstelling eindigde in een feest en een rap. Ze rapte de mensen toe om uit hun mind te springen.


Voordat ze echt verder ging met het acteren, wilde ze eerst nog een paar wetenschappelijke studies afronden: Communicatiewetenschap en Psychologie. Met deze twee diploma’s op zak is ze destijds haar hart gaan volgen om Actrice & Theatermaker te worden.Valentine heeft als Actrice & Theatermaker diverse theatervoorstellingen ontwikkeld en geproduceerd- zo ook 'Who the f*ck is Alice', een modern absurd Alice sprookje, waarin ze o.a. speelde op de Parade in A'dam.


Op de Theatermakeropleiding heeft Valentine Sanny Verhoeven leren kennen. Ze waren klasgenoten destijds. Het acteerleven heeft ze op een gegeven moment meer achter zich gelaten, omdat ze voelde dat ze naast het vertellen van een verhaal op een podium of voor de camera nog meer wilde.


Toen is ze als Pitch-en Storyteltrainer gaan werken en is ze mensen de kracht van

Storytelling gaan leren in het bedrijfsleven.

De laatste jaren begon het steeds meer bij haar te kriebelen om zich meer te gaan focussen op het bekrachtigen van vrouwen en dat is wat ze doet in haar werk als Public Speaking Coach.

In dit vakgebied voelt zij zich als een vis in het water en vindt ze het prachtig om in de verhalen van vrouwelijke ondernemers en professionals te duiken om van daaruit een verbluffende en vooral passende Keynote te ontwerpen.

Valentine heeft diverse Storytelling methodieken ontwikkeld voor Sprekers die een bijzondere expertise hebben, of een diep levensverhaal hebben en helpt zoeken hoe zij er een compacte en duidelijke talk van kunnen maken. Naast haar werk als Public Speaking Coach werkt ze als Spreker, Dagvoorzitter en Regisseur. Valentine vindt zichzelf een rijk mens dankzij haar volle en ontzettend gevarieerd leven. Haar dagen en weken zien er iedere dag anders uit. De ene week geeft ze meer spreekcoach-sessies met haar spreekcoach-trajecten, de andere week is ze vrouwen aan het empoweren en regisseert ze voor de camera. De week erop kan het zijn dat het accent meer ligt op Dagvoorzitterschap en spreken voor de groep.


Spreken en Storytelling in combinatie met het empoweren van vrouwen. Hen helpen hoe zij hun unieke verhaal kunnen vertellen door de kunst van het spreken. Dat is waar Valentine helemaal van aan gaat. Ze vertelt: "Spreken kan zo powerfull zijn en als je dit goed beheerst kun je ontzettend veel impact maken met jouw expertise en unieke verhaal!"

Valentine kan inmiddels putten uit 15 jaar podiumervaring als Actrice, Dagvoorzitter, Spreker en Theatermaker. Daarin weet ze wat het inhoudt om het publiek instant te binden en boeien. Want dat is wat je hebt te doen op het podium en voor de camera.

Allergie?

Als je haar een beetje kent, zou je zeggen dat Valentine zich nooit ergert. Maar toch geeft ze aan dat ze ergens wel allergisch voor is. Namelijk voor mensen die moeilijk doen om 'niks'. Wanneer er bijvoorbeeld teveel wordt ingezoomd op detailniveau en vervolgens niet vlot keuzes gemaakt kunnen worden, maar wanneer er eindeloos over gebakkeleid wordt. Valentine denkt dan: "waar gaaaaaaat dit over? Kijk naar het grotere geheel en

heb het daarover! Details zijn uiteraard belangrijk, maar teveel daarop inzoomen

maak je mij niet heel blij mee."

Golden rule

Valentine zegt: "Jij bent de creator van je eigen bestaan. Go grab it! Je hebt een ongekend potentieel en uniek talent in je zitten!" Valentine vindt dat het aan eenieder is om dat te

ontdekken in het leven, te omarmen en dat aan de wereld te geven. Volgens Valentine is dat jouw grootste goed en jouw grootste licht. En niet geheel onbelangrijk: jouw grootste joy.

Valentine en Sanny tijdens een eigen geschreven theaterstuk (hierover later meer!)


Sisterhood

Valentine gelooft dat we in een tijd leven waarbij vrouwen elkaars unieke feminine talenten steeds meer versterken. Dat er al een tijdsverandering gaande is waarbij we niet meer vanuit jaloezie, tekortkoming en afgunst naar vrouwen onderling kijken, maar elkaar bekrachtigen. 'Elkaar empoweren' noemt Valentine het. Volgens haar doen Sanny en zij dat continue in elkaars leven. Zij steunen elkaar op elkaars weg, no matter what. We zijn die zus voor elkaar, dat luisterend oor, soms wellicht ook zelfs het geweten, of dan weer kritisch, maar altijd vanuit een plek om elkaar de wereld te gunnen.

Valentine gelooft oprecht dat je daarmee niet alleen jezelf als vrouw bekrachtigt, maar ook

andere vrouwen in hun kracht zet. Wij vrouwen hebben een ongekende kracht,

warmte, empathie, een heldervoelendheid of helderziendheid in ons zitten. Als we dit

verenigen, is dat een SOsuperkracht. Dat is ook de reden waarom ze al jarenlang in

vrouwengroepen zit en een jaar geleden een eigen vrouwengroep heb opgericht. Om

diverse thema’s bespreekbaar met elkaar te maken, zoals relaties, vriendschappen,

ondernemerschap, seksualiteit, persoonlijke-en spirituele ontwikkeling. Dat is

super bekrachtigend en voedend met vrouwen onderling. Ze zweert erbij. Ze deelt hier heel graag over bij de SOSU Club. Kom op 10 november (19.30-22.30) luisteren and bring your sister!


Public Speaking Coach & Spreker (@valentineberning) • Instagram-foto's en -video's
72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page