top of page

Who is that member Sofie Verhagen-Horsman?

Bossche Sportyspice Sofie Verhagen-Horsman (35) is zelfstandig manager van True Health Members Club in Den Bosch. Een van de meest mooie verborgen sportclubparels van Den Bosch. Sofie staat er zelf ook op de vloer. Binnenkort organiseren we samen met deze actieve dame een geweldig gezond event bij de True Health Members Club. Lees gauw verder!


Wie oh wie is Sofie?

Sofie is getrouwd met Cody Verhagen en samen hebben ze twee jongens Olivier (4) en Tommie (2). Ze wonen in Den Bosch en hebben daar samen in 2018 een huis gekocht. Fun fact: ze hebben elkaar in 2016 leren kennen in Colombia. Ondanks dat Sofie ook in Brabant woonde (Tilburg) hebben ze elkaar in Nederland nooit eerder ontmoet. Heel bijzonder om elkaar dan aan de andere kant van de wereld te treffen.

Nadat Sofie 2,5 jaar de animatiestudio van Cody mee heeft gerund, is ze nu terug op haar oude werkplek: True Health Members Club, Den Bosch. Daar is zij zelfstandig manager van de gym en staat ze zelf ook nog op de vloer als coach, Personal Trainer en Yoga en Pilates docent. In haar vrije tijd is ze dol op Boulderen en lekker veel buiten zijn met haar mannen. Sofie wordt heel blij van een verse maaltijd met een belachelijk goed glas wijn.

It’s all about balance baby!

Sofie zorgt voor balans, door soms juist ook te accepteren dat de balans als werkende moeder met een jong gezin wel eens zoek is. Juist door niet te streven naar alle ballen (werk, ondernemen, mama, vrouw, sociaal leven) hoog te kunnen houden, geeft het haar de ruimte die ze nodig heeft.

Ook proberen ze de kindjes een keer per 4-6 weken een nachtje bij een van de oma’s te laten logeren. Dan hebben zij een date-night en kunnen ze lekker uitslapen en bijtanken.

Ze plannen ook minimaal 1x per jaar een weekendje weg met zijn tweeën in.

Sofie houdt van uitgebreid koken in het weekend en streeft ernaar om doordeweeks ook alle (snelle) maaltijden zelf te koken. Dan weet ze dat ze (semi) gezond eten. Ook geeft voldoende sporten haar de energie die ze nodig heeft. Dat verschil merkt ze echt!

Voor de kids en zichzelf probeert ze de 80/20 regel te hanteren; 80% gezond en vers en 20% waar ze dan nog zin in hebben.

Sofie laadt ook op door af en toe lekker met vriendinnen te borrelen en met andere ondernemers te sparren op de leuke SOSU events.  

True Health Members Club

True Health Members Club Den Bosch: de gym in de Kerkstraat boven de Zoomers. Sofie noemt het de beste verborgen parel van Den Bosch.

Gemmy en Jan Schellekens zijn eigenaren van True Health Members clubs (voormalig CityGym). Ze hebben al bijna 40 jaar lang het doel om hun passie voor bewegen en gezondheid over te dragen op hun members.

Lange tijd hebben zij een van de grootste sportcentra van Nederland gehad, maar nu ervaren ze in hun boetiek fitnessclubs dat mensen liever kleinschaliger sporten met een trainer die een effectief programma opstelt en zorgt dat deze juist uitgevoerd wordt.

Men wil ontzorgd worden en hierbij speelt de volautomatische Miloncirkel een belangrijke rol. Je hoeft niet na te denken of alles goed ingesteld staat want dat hebben onze trainers op basis van jouw persoonlijke voorkeuren al gedaan. Je hoeft alleen maar bezig te houden met het trainen zelf.

Ze houden zich écht bezig met gezondheid, persoonlijke aandacht en resultaat. Daarbij is gezelligheid, gratis koffie en een sporthanddoekje een extra service.

Ze bouwen een community waarin ze samenwerken met hun leden aan een gezondere leefstijl die bij hen als individu past en hen op een efficiënte en duurzame manier naar een punt van holistisch welzijn brengt.

Sofie geeft haar werk een 8, omdat het altijd super dynamisch is en ze daar dol op is. Ze krijgt veel energie van het stimuleren van mensen in hun ontwikkeling, of dat nu haar eigen team leden of hun members zijn. Waarom geen 9 of 10? Omdat er ook veel brandjes geblust moeten worden en daarmee is het hard werken naast het hebben van een gezin met jonge kinderen plus een man die ook ondernemer is en mega ondernemend.

Volgens Sofie is de sleutel naar een fit leven lang krachttraining doen, het liefst minimaal 2x per week. Alle onderzoeken naar longevity (de kunst van het gezond ouder worden) wijzen dit uit. Na je 30e neemt je spiermassa al 1,5% per jaar af als je dit niet actief bijhoudt. En alleen low impact activiteiten uitvoeren, zoals wandelen is helaas niet genoeg.

Netwerken, harder werken dan gewichtheffen?

Sofie vindt netwerken altijd een tikje awkward voordat ze van huis vertrekt, maar als ze er eenmaal is, dan vindt ze het altijd gezellig. Vooral vindt ze netwerken ook nuttig en fijn omdat ze met anderen kan sparren. Sofie gelooft erin dat als je ervoor openstaat, dat je elkaar dan pas echt beter leert kennen en zo kom je echt te weten wat je aan de ander hebt. Op deze manier is netwerken meer constructief. Juist het organische werkt naar haar idee het beste en leidt vaak ook tot de leukste en meest langdurige samenwerkingen.


Goals

Als ze iets graag doet is het wel mensen op weg helpen naar een gezond en gebalanceerd leven. Ze is van mening dat iedereen een vorm van bewegen kan vinden die bij hem of haar past. Vaak zijn er ook niet zulke hele grote aanpassingen in de levensstijl nodig.

Met True Health gaan ze liever voor kleine, slimme veranderingen. Die zijn veel beter vol te houden dan bijvoorbeeld van de ene op de andere dag ineens gezond te willen eten, én meer te sporten én meer te ontspannen.

Ze zijn nu bezig met de lancering van een nieuw programma: Performance Relative to Lifestyle. Dan wordt er samen met jou gekeken naar welke kleine aanpassingen in levensstijl jou nu het meeste opleveren en zij kunnen jou hier stap voor stap in coachen. Zo gaan ze voor een duurzaam resultaat en wordt het niet weer het volgende project dat je maar even vol kunt houden. Daarnaast is Sofie altijd bezig met hoe ze haar members en het True Health team happy kan blijven houden. 


Zo'n positivo, maar wat zijn hobbels die ze moet nemen?

Sofie zal niet zo snel zeggen dat ze ergens een hekel aanheeft, maar ze werd wel een beetje depri van al die regen van de afgelopen maanden. Maar daar heb je geen invloed op, dus kijkt ze liever naar de dingen waar ze wel invloed op heeft...

Haar oudste zoontje werd laatst vier jaar en gaat nu dus naar school. Hij keek er erg naar uit maar voor Sofie was het enorm wennen aan het nieuwe ritme voor iedereen binnen het gezin. Gelukkig zijn ze inmiddels allemaal gewend.


Waar wordt ze blij van?

Naast dat ze vindt dat ze de leukste baan heeft van de wereld wordt ze toch wel het meest blij van het maken van herinneringen met haar gezin, zoals vakanties en wereldreizen maken. Het mooiste wat ze heeft meegemaakt is haar bruiloft, de gedroomde thuisbevalling van hun tweede zoontje en het spotten van flamingo's op het uiterste noordoostelijke puntje van Colombia.

Ze wenst dat dat iedereen binnen haar gezin lekker in z'n vel zit en ook de ruimte heeft om zichzelf verder te ontwikkelen. Dit gunt ze overigens iedereen!


Curious?

Ben jij benieuwd naar Sofie, True Health Members Club en wil je meer weten over hoe je uitstelgedrag uit kan stellen? Kom dan 1 juni naar het SOSU event wat we organiseren samen met Sofie en gastspreekster dokter Chantalle! Stel het niet langer uit en bestel gauw jouw ticket hier. www.sosudenbosch.nl/events


Good to know!

Wanneer je SOSU member bent krijg je nu 10% korting op het eerste membershipjaar bij True Health Members Club.
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page