top of page

Who is member: Simone Ruig?

Bijgewerkt op: 3 jul.Simone Ruig is een gezellige, artistieke vrouw die altijd boordevol creatieve ideeën zit. Zo toverde onder andere een oude bakkerij in Vught om tot een woonhuis inclusief eigen atelier. Ze heeft een eigen bedrijf en webwinkel genaamd Ruig Objects. Het werk van Simone is sustainable. Wil je weten wat ze nou precies doet en waarom haar werk bijvoorbeeld zo duurzaam is? Lees dan gauw verder!


Wie is Simone?

Simone Ruig woont in een oude bakkerij in Vught, welke ze samen met haar man een nieuw leven in heeft geblazen. Ze heeft een eigen bedrijf dat Ruig Objects heet. Haar reis is begonnen op de kunstacademie, waar ze afgestudeerd is in de richting mode en theatervormgeving.

Vanuit deze basis heeft zij de meest uiteenlopende opdrachten gedaan. Van het

ontwerpen van unieke kostuums voor diverse opdrachtgevers, tot concepten en

stylingopdrachten vanuit verschillende thema’s maar ook het ontwerpen van

interieurs. Later heeft ze ook nog samen met een vriendin een kostuumverhuurbedrijf gehad. Veelzijdige dame.

De oude bakkerswinkel is inmiddels omgetoverd tot een atelier en workshopruimte. Een heerlijke plek is het geworden voor creativiteit en inspiratie.

In haar atelier ontwerpt ze met veel plezier eigen producten van leer en materialen die

ze hergebruikt zoals meubelstoffen. Sustainable ook nog! Het atelier is ook een ruimte om creatief bezig te zijn. Hier worden verschillende creatieve

workshops gegeven.

Verder zijn er inloopuren waar je aan jouw eigen creatieve product kan werken, gebruik kunt maken van haar expertise en ervaring en gebruik kunt maken van alle apparatuur. Iets waar je komt om gezellig te komen werken samen met anderen mensen. De koffie en thee staat altijd klaar!

Simone is ook nog docent Styling op de fashion opleiding van het Koning Willem 1 College,

waar ze het heel leuk vindt om haar passie en kennis met jongeren te delen. Ze wordt nog

steeds verrast door hun belevingswereld en frisse perspectieven!


Welk cijfer geeft ze haar werk?

Ze geeft haar werk een 8, omdat ze veel plezier heeft in haar werk en er echt energie van krijg. Dat komt doordat ze zelf nog steeds nieuwe dingen ontdekt en leert. Maar wat haar werk echt bijzonder maakt, is om andere te inspireren en enthousiasmeren in hun eigen creatieve ontwikkeling. Dus de 8 is niet vanwege perfectie maar vanwege passie en vreugde die het haar brengt.


Balaaaaans?

Simone blijft in balans door andere mensen creatieve dingen te leren maken en het beste

uit hun zelf te halen. Ze moedigt anderen aan om grenzen te verleggen en te ontdekken

waar hun creativiteit ligt. Simone blijft ook in balans door zelf nieuwe handgemaakte

producten te creëren en concepten te bedenken. Het draait volgens haar in het leven zeker niet alleen om werk. Ze zorgt ook voor een balans in haar leven door met vriendinnen lekker te borrelen, uit eten te gaan, zich te laten inspireren bij musea en andere steden te bezoeken. Overigens houdt ze ook enorm van gezellige klets.


Netwerken

Buiten dat Simone de netwerkbijeenkomsten van SOSU heel erg nuttig vindt, omdat je elke

keer kennis maakt met andere vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen. Daarnaast is het ook altijd erg gezellig. De netwerkbijeenkomsten zijn voor mij niet alleen een gelegenheid om mijn professionele kring uit te breiden, maar ook heel veel inspiratie en verrijking op te doen op diverse vlakken.

Elke vrouw heeft haar eigen unieke energie en visie waardoor je ook weer

aangemoedigd wordt in jouw eigen ideeën. Je gaat volgens Simone weer naar huis met heel veel informatie, nieuwe contacten en vooral een hoop energie en inspiratie waardoor je

ondernemersgeest versterkt en gevoed wordt.

Het is ook elke keer weer een verrassing welke events er komen en wat de onderwerpen

zijn. Je weet van te voren niet wat voor nieuwe contacten je weer gaat leggen en welke

verhalen er bij deze vrouwen horen.Wat houdt haar bezig?

Wat haar in haar werk bezighoudt, is een voortdurende zoektocht naar vernieuwing,

duurzaamheid en ambacht. Hoe kun je gebruik maken van hergebruik en kun je dit weer

toepassen in producten. Hoe neem je andere mensen mee in het duurzaamheidverhaal

in workshops. Maar ook de ambacht, oude technieken in combinatie met nieuwe

technieken.

Simone is momenteel samen met Mieke Kortman bezig om de creatieve sportschool op te zetten. Dit ligt in het centrum van Den Bosch. Daar zullen workshops plaats gaan vinden die te maken hebben met werken met upcyclen, textiel en leer. Er zal een mogelijkheid zijn om met een strippenkaart te komen werken. In Vught gaat Simone aan de slag met haar eigen producten, opdrachten en ook heeft ze inmiddels een webshop.


Waar heeft ze een hekel aan?

Simone heeft een hekel aan heel veel uren achter de laptop te zitten en een hele hoop achter elkaar te appen. Ze vindt het veel prettiger om een goed gesprek te hebben met elkaar en te brainstormen om tot mooie dingen te komen op een inspirerende plek.


Wat is voor haar het belangrijkste in life?

Waar ze heel erg blij van wordt, is om haar kennis en passie te delen met anderen. Of het

nu gaat om het creëren van unieke producten of het organiseren van workshops.

Ze vindt het belangrijk om mensen te inspireren en hun verder te brengen met hun eigen

ontwikkeling binnen hun creativiteit. Simone vindt het bijzonder wanneer ze ziet dat

iemand twijfelt aan zijn/haar eigen creatieve capaciteiten en zichzelf vervolgens overstijgt en trots naar huis gaat met een zelfgemaakt meesterwerk in handen.

Wat haar energie geeft, is het gevoel van vrijheid dat ontstaat door te werken met

verschillende mensen waarbij iedereen zijn eigen creatieve horizon leert verbreden.

Maar Simone gelooft ook sterk in het concept van duurzaamheid en upcycling en vindt het

belangrijk om anderen aan te moedigen om bewuster om te gaan met hun kleding.

Je kunt iets creëren van waarde uit items die je anders zou weggooien. Gebruik maken van gebruikte kleding uit je eigen kledingkast en hier weer een mooi

nieuw product van maken, denk aan een lifestyle product, een tas of een nieuw kledingstuk.


Wat is het tofste wat ze hebt meegemaakt?

Simone geeft aan dat het niet een specifieke gebeurtenis is. Het zit hem volgens haar veel meer in alle verschillende mensen waarmee ze werkt, diverse omgevingen waar ze komt en vooral alle verhalen die verteld worden en waardoor het waardevolle ontmoetingen werden.


Gouden tip

Volgens Simone kun je je maar het beste blijven ontwikkelen. Hiervoor staat ontdekken centraal en dus nieuwe dingen uitproberen. Simone voegt toe: "Vergeet niet van elke stap die je zet te genieten, ook al is deze stap maar heel klein. Vertrouw op de kracht van je eigen creativiteit. Wees niet bang om nieuwe paden te verkennen en nieuwe ervaringen op te doen. Blijf jezelf verwonderen over wat je allemaal zelf kunt maken!"


Na het lezen van dit artikel wil je natuurlijk weten waar je Simone en haar werk kunt vinden?

Natuurlijk brengt Simone nogal wat uurtjes door in haar atelier aan huis in Vught. Verder kun je haar vinden via social-kanalen zoals Linkdin, Insta en Facebook.Workshop

Sowieso wil je nu ontzettend graag aan de slag gaan om dingen te maken. Snappen we! Daarom gaat Simone op 25 september (19.00-23.00) een creatieve workshop aanbieden en kun jij iets moois creëren. Of je nou de clutch kwijt bent of niet. Tassen heb je nooit genoeg. Tevens zullen we eindeloos veel tassen koffie aanbieden deze avond, gewoon omdat het kan. Sowieso is het deze avond ALL INCLUSIVE. Bestel binnenkort jouw ticket, want DIT WIL JE!


30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page