top of page

THIS BRAND IS ON FIRE: SOSU DEN BOSCH

Bijgewerkt op: 13 mrt.Wij zijn SO (Sanne den Ouden) en SU (Sanne van Uden) van SOSU Den Bosch. Hét vrouwennetwerk van Den Bosch. Vrouwen versterken elkaar, wij bieden een podium en zetten jou, je bedrijf, product of dienst in de spotlights. Why? Because that is what we LOVE to do!


How it all started

In mei 2018 dronken SO & SU een wijntje (vaste prik) samen bij Côte Bar Bistro in de Korte Putstraat, Den Bosch. We hadden het er toen over dat wij zelf een beetje zoekende waren op werkvlak: wat wil ik nou echt? We hadden ook echt behoefte aan frisse bijeenkomsten in onze stad, waarbij je nieuwe mensen kunt ontmoeten en er samenwerkingen kunnen ontstaan. Ja, wij kunnen samen een wijntje drinken bij toffe hotspots en er zijn diverse co-workspots, maar waar leer je nou echt op een ongedwongen, gezellige manier nieuwe mensen kennen in Den Bosch? Toen ontstond het idee en in februari 2019 schreven we ons in bij de KvK. Inmiddels bestaat SOSU Den Bosch 2 jaar en ja, we zijn best wel een beetje trots!


We kennen elkaar al vanaf de middelbare schooltijd en sindsdien zijn we elkaar nooit uit het oog verloren, ook al volgden we ons eigen pad.

We hebben veel raakvlakken en staan een beetje op dezelfde manier in het leven️. We zijn enorme levensgenieters en ons motto is 'schouders eronder and just go for it'. We hebben een gezonde dosis ondernemingszin, we willen ons blijven ontwikkelen en bezig blijven met nuttige dingen, maar het allerbelangrijkste vinden wij: genieten van wat je doet.

Het grappige is dat we er dankzij onze samenwerking ook achter zijn gekomen dat we enorm verschillen op diverse vlakken. Zo is SO echt de gestructureerde regelnicht, zij is doortastend, recht door zee en een administratief talent. SU is de creatieve met een helikopterview, heeft oog voor detail en ziet echt overal mogelijkheden.


Fotografie: Koen de Haas


Wat we gemeen hebben is dat we ervan genieten om de juiste mensen te verbinden met elkaar, krachten te bundelen en knallen maar! Vandaar dat het een logische stap was om een begin te maken met SOSU Den Bosch. We zeiden nog: "We zien wel waar het schip strandt." Maar we doen niet aan 'half werk' en hebben we meteen een logo laten ontwerpen door Thijs Pruis, manlief van SO. Gaandeweg maakte hij ook het ontwerp voor onze website en hiervoor zijn we hem heel dankbaar. Waar Thijs de creatieve is, is de vriend van SU, Nicolas Rosheuvel een continue vraagbaak voor al onze dilemma's en strategische vraagstukken. Sowieso zouden we het zonder onze mannen ook echt niet hebben kunnen doen, want er zit erg veel tijd en energie in SOSU Den Bosch. Dus bij dezen: bedankt mannen!


Waarom een vrouwennetwerk?

We lopen als vrouw vaak tegen dezelfde dingen aan in ons privé- en werkleven, die wij heel graag bespreekbaar willen maken. Dilemma's waar vrouwen mee te maken kunnen krijgen zoals: hoe ga ik het leven praktisch indelen met kid(s), hoe houd ik balans tussen mijn werk-en privéleven? Hoe houd ik er een healthy lifestyle op na, kom ik goed voor de dag en heb ik een leuk sociaal leven naast mijn werk en gezin. Oh en ook nog mindful zijn, want tja die burnout met onze drukke levens ligt op de loer.


We richten ons op werkende vrouwen in loondienst en ondernemers. Thema's waaraan je kunt denken bij de events die meer gericht zijn op de werkende vrouw in loondienst zijn:

Ga ik (nu) jobhoppen, ga ik parttime of fulltime werken, het onderzoeken van waar je nou echt blij van wordt, persoonlijk leiderschap, salarisonderhandeling en loopbaancoaching.


Wij spelen met SOSU Den Bosch in op de trend dat er steeds meer ondernemende vrouwen zijn. Vrouwen hebben steeds vaker een eigen onderneming, vaak ook naast hun vaste baan.

Dan kun je denken aan thema's zoals: personal branding, acquisitie, content creatie, hoe run je een toko, social media gebruik, website bouwen en innoveren.


Missie de missie nog?

Wij geloven erin dat een gemêleerde club vrouwen elkaar écht wat kan bij brengen, vandaar ook de mix van werkende vrouwen, werkzoekende vrouwen, starters en ondernemers.

Tijdens het netwerken leer je andere toffe vrouwen kennen, dat kunnen nieuwe klanten zijn een nieuwe koffiefreund, of sparringspartner. Je kunt feedback ontvangen, of op nieuwe ideeën komen en doordat je uit je comfort zone stapt, leer je verdomd veel.


We vinden het belangrijk om een gemoedelijke sfeer te creëren tijdens de events, zodat iedereen zich zoveel mogelijk op haar gemak voelt. Want, netwerken moet vooral ook leuk blijven, het is al awkward genoeg ;)


Naast het verbinden willen wij vrouwen een podium bieden om andere vrouwen te kunnen inspireren, prikkelen en een zetje te geven in de goede richting. Wij zijn van mening dat je zelf ook groeit van anderen verder helpen.

Soms vinden vrouwen het nog lastig om in de spotlights te staan. Jep, we zijn soms echt te bescheiden. Hier willen ook wij verandering in brengen. Vrouwen mogen meer laten zien wie ze zijn, wat ze doen en dit fricken ownen! Vind jij het lastig om jezelf te laten zien dan doen wij dit voor jou. Zowel online als in real life kun je op ons rekenen.Fotografie: Eline Platte van Den Bosch maakt mij blij


Gimme a little bit of history

Inmiddels hebben we 10 events georganiseerd bij toffe hotspots waaronder: Zoetelief, Lokaal 1650, Côte Bar Bistro, Station Brandstof, Wijnbar Dirk en Hello my Friend.


Dat het allemaal zo lekker loopt hebben we mede te danken aan de fantastische gastsprekers. Tijdens ons allereerste event was dat Rosa Dammers, co-founder van Buro Citroen, journalist en copywriter voor Libelle, &C, Flow en is co-founder onder andere schrijfster van het boek 'Babe you got this'.....

Ook hebben we creatieve veranderaar, spreker, auteur en trainer Maike van Meulen gehad als gastspreekster, maar ook Zygi de Haas, owner van Lucy Lane Boutique, social content marketeer Debra van der Heide, Astroloog Patricia Panasri en entrepeneur Sanne van der Velden die sprak over haar burn-out.

Tijdens het SOSU Den Bosch netwerkfestival gaven diverse dames een workshop: bouwvrouw Joelka van Daal, personal branding fotograaf Liz Riley, diëtist Judith Roelvink en foodcoach Brenda de Bijl, illustrator Nelleke Dortmans, creatieveling en horecamedewerkster Renske de Leijer, juwelier Renske de Veld en Isabelle Leijser van Happy Circle.

In januari hadden we zelfs een eigen theatershow! De gastspreeksters waren presentatrice en stylist Nathalie Bharos en Trainer & personal brand coach Lyanne Vos. Zij hebben hier hun eerste live sessie van hun programma 'express yourself' aangeboden.


Let's work together

Naast alle powerwijven die we als gastspreker hebben gehad hebben we nog veel meer vrouwen ontmoet tijdens onze events en zijn we diverse mooie samenwerkingen aangegaan, waaronder met bbb Den Bosch, Salon B, illustrator Charlotte de Jongh van Charliemoonstudio en iToday. Mocht jij nou een mooie samenwerking zien, dan horen wij het uiteraard graag, stuur ekkes een mail naar: sanne@sosudenbosch.nl


Illustratie: Charly Moon Studio


We zitten zelf in een Mastermind-club met toffe Bossche ondernemers, we coachen elkaar en houden elkaar scherp. Zo hebben zij er bijvoorbeeld mede voor gezorgd dat we in het Brabants Dagblad en bij Omroep Brabant input mochten leveren. We hebben een professionele vraagbaak om onze ideeën en dingen waar we tegenaan lopen te bespreken. Heel fijn!


Tot slot zijn we enorm trots op onze eigen SOSU-members! We hebben een gemêleerde club vrouwen weten te verzamelen die helemaal horen bij de SOSU-club, met alle voordelen van dien. Een groep dames die elkaar via social media en tijdens speciale memberevents spreken en meedenken met elkaar. We hebben 2 soorten memberships waarbij Pink het meest passend is bij de vrouw in loondienst en en Gold meer voordelen heeft voor de (startende) ondernemer, denk hierbij aan reclame maken en spreken tijdens een webinar of event.


Voor alle voordelen, check: https://www.sosudenbosch.nl/memberships

And what about the future?

We zitten boordevol ideeën en zoals we al eerder hebben gezegd zijn we ook van het niet lullen maar poetsen...

We hebben een 5 jarenplan in het vizier en blijven hardop dromen, mede dankzij onze coach Jessica de Groot. Daarnaast hebben we ons plan voor aankomend jaar ook op papier gezet.

Er komen veel mooie events aan, we hebben ideeën voor onze members, toffe merchandise en nu alweer prachtige nieuwe samenwerkingen op de plank staan.

Een ding staat voor ons altijd centraal: 'We've got your back!'Illustratie: Charly Moon Studio


Wil jij nou op de hoogte blijven van al deze SOSU-ontwikkelingen, meld je dan aan voor de gratis SOSUDB NEWS of join the SOSU-club!


Next online event:

10 juli, 10.300 uur: Journalist Nanneke van Drunen 'Content met je content'


We connect!

LET'S MEET, WORK, INSPIRE!Middels dit artikel willen we alle familie, vrienden en alle betrokkenen extra bedanken voor jullie steun, feedback en begrip. Means a lot to us!

217 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page