top of page

Buena Vista SOSU Club

Bijgewerkt op: 3 mei 2023


Fotograaf: Koen de Haas


De SOSU Club: Hét platform voor vrouwen die elkaar willen versterken. De SOSU Club wordt gerund door Sanne den Ouden (SO) en Sanne van Uden (SU), we zijn twee energieke, creatieve enthousiastelingen, die oorspronkelijk uit het onderwijs komen. In mei 2018 zijn wij SOSU gestart vanuit een behoefte om zelf antwoord te krijgen op diverse levensvragen door vrouwen op een ontspannen en gezellige manier samen te brengen en te inspireren.


How it all started

In mei 2018 dronken we samen een wijntje bij Côte Bar Bistro in Den Bosch. We waren zelf een beetje zoekende, met name op werkvlak: "wat wil ik nou echt?" We hadden ook echt behoefte aan nieuwe inspiratie en een manier om nieuwe mensen te ontmoeten, om elkaar verder te helpen in het leven.

Waar leer je nou echt op een ongedwongen, gezellige manier nieuwe mensen kennen? Toen ontstond het idee en in februari 2019 schreven we ons in bij de KvK. Inmiddels bestaat SOSU Den Bosch bijna 5 jaar.


We kennen elkaar al vanaf de middelbare schooltijd en sindsdien zijn we elkaar nooit uit het oog verloren, ook al volgden we ons eigen pad. Het is achteraf gezien wel hilarisch dat we toen wij 12 waren al samenwerkten aan schoolprojecten en 25 jaar later samen een bedrijf op hebben gericht!

We hebben veel raakvlakken en staan een beetje op dezelfde manier in het leven️. We zijn levensgenieters en ons motto is 'maak het jezelf niet te moeilijk, als je iets wilt, ga ervoor!" We hebben een gezonde dosis ondernemingszin, we willen ons blijven ontwikkelen en bezig blijven met nuttige dingen, maar het allerbelangrijkste vinden wij: het maakt ons geen bal uit wat jij doet in het leven, zolang het een keuze is en jij zoveel mogelijk geniet van wat je doet.

Inmiddels zijn we er na al die jaren er ook achter gekomen dat we enorm verschillen op diverse vlakken. Zo is SO echt de gestructureerde regelnicht, ze is doortastend, recht door zee en een administratief talent. SU is de creatieve met een helikopterview, oog voor detail en ziet echt overal mogelijkheden. Samen denken we niet in problemen, maar in oplossingen. In de tijd dat je klaagt, kun je het probleem ook gewoon aanpakken.


Fotografie: Koen de Haas


Ook met het thuisfont werken we goed samen: Thijs, de man van SO maakte ons logo en onze website. Waar Thijs de creatieve is, is de vriend van SU, Nicolas een continue vraagbaak voor al onze dilemma's en strategische vraagstukken. Sowieso zouden we het zonder onze mannen ook echt niet hebben kunnen doen, want er zit erg veel tijd en energie in SOSU. Dus bij dezen: bedankt mannen!


Waarom een platform voor alleen vrouwen?

We lopen als vrouw vaak tegen dezelfde dingen aan in ons privé- en werkleven, die wij heel graag bespreekbaar willen maken op een veilige manier. Dilemma's waar vrouwen mee te maken kunnen krijgen zoals: hoe ga ik het leven praktisch indelen met kid(s), hoe houd ik balans tussen mijn werk- en privéleven? Hoe houd ik er een healthy lifestyle op na, kom ik goed voor de dag en heb ik een leuk sociaal leven naast mijn werk en gezin. Oh en ook nog mindful zijn, want tja, die burnout met alle dingen die we willen ligt dan ook op de loer.Fotograaf: Koen de Haas


We richten ons op werkende vrouwen in loondienst en ondernemers. Thema's waaraan je kunt denken bij de events die meer gericht zijn op de werkende vrouw in loondienst zijn:

Ga ik (nu) jobhoppen, ga ik parttime of fulltime werken, het onderzoeken van waar je nou echt blij van wordt, persoonlijk leiderschap, salarisonderhandeling en loopbaancoaching.


Wij spelen met SOSU in op de trend dat er steeds meer ondernemende vrouwen zijn. Vrouwen hebben steeds vaker een eigen onderneming, vaak ook naast hun vaste baan.

Dan kun je denken aan thema's zoals: personal branding, acquisitie, content creatie, hoe run je een toko, social media gebruik, website bouwen en innoveren.Fotografie: Koen de Haas


Missie de missie nog?

Wij geloven erin dat een gemêleerde club vrouwen elkaar écht verder kan helpen, vandaar ook de mix van werkende vrouwen, werkzoekende vrouwen, starters en ondernemers.

Tijdens het netwerken leer je andere toffe vrouwen kennen, dat kunnen nieuwe klanten zijn een nieuwe koffiefreund, of sparringspartner. Je kunt op nieuwe ideeën komen en doordat je uit je comfort zone stapt, leer je al verdomd veel.


We vinden het belangrijk om een gemoedelijke sfeer te creëren tijdens de events, zodat iedereen zich zoveel mogelijk op haar gemak voelt. Want, netwerken moet vooral ook leuk blijven, het is al awkward genoeg, toch?


We willen dat vrouwen elkaar inspireren, elkaar helpen en een zetje te geven in de goede richting, maar elkaar dit vervolgens ook echt gunnen.


Soms vinden vrouwen het nog lastig om in de spotlights te staan. Jep, we zijn soms echt te bescheiden. Hier willen ook wij verandering in brengen. Vrouwen mogen meer laten zien wie ze zijn, wat ze doen en dit ownen.


We bieden naast de evenementen ook een online platform aan via de SOSU app. Hier kunnen onze leden zichzelf voorstellen, vragen stellen, deelnemen aan groepen, (barter)deals delen en kunnen zij de laatste info van SOSU vinden.


Fotografie: Eline Platte


Tot slot zijn we enorm trots op onze eigen SOSU-members! We hebben een gemêleerde club vrouwen weten te verzamelen die helemaal horen bij de SOSU-club. Het gaat inmiddels om bijna 250 enorm ondernemende vrouwen.
309 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page