THIS BRAND IS ON FIRE: BEN'S FAVOURITES WINE & MORE

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020Ken je Ben al? Ben Scheffers, van Ben's Favourites, Wine & More?


Ben Scheffers is 37 lentes jong, gepassioneerd wijnliefhebber en Bourgondiër, woonachtig in ’s-Hertogenbosch. Een typisch gevalletje van je hobby je werk maker… Hij is een positief ingestelde, sportieve Bosschenaar die wel van wat gezelligheid houdt. In zijn vrije tijd houdt hij zich dan ook bezig met het Oeteldonkse carnaval.

Na de middelbare hotelschool is hij de horeca ingerold. Tijdens zijn eerste baan ontmoette

hij een sommelier. Wat vond hij dat interessant, iemand die alles kon vertellen over wijn. Hij was toen direct verkocht en dacht bij zichzelf: "dat wil ik ook! "Naast zijn werk in diverse Michelin sterrenzaken door Nederland heen, is hij diverse opleidingen gaan volgen om uiteindelijk ook sommelier te worden. Na 20 jaar horeca vond hij het tijd om voor zichzelf te starten. Wijn was meer geworden dan alleen een drankje en dit wilde hij graag aan de wereld gaan vertellen. Ben wil zijn passie en kennis delen met iedereen die het wil horen. Een winkel was zijn nieuwe stap. Met als extra een proeflokaal om het verhaal achter het wijnetiket te kunnen vertellen.


Ben’s Favourites Wine & More is hij in juni 2019 gestart, in een monumentaal pand aan de Verwersstraat. Een droom die uitkwam! In de winkel staan momenteel 300 verschillende etiketten. Elk met een eigen smaak, stijl en verhaal. Naast de winkel werkt hij samen met een aantal prachtige horecabedrijven in de stad. Hierbij helpt hij met de wijnkaart, arrangementen en wijn-spijs avonden.

Tevens is Ben een wine academy gestart. Achterin de winkel is een mooie opkamer waar hij workshops, cursussen en wijnproeverijen verzorgt. Zo kan hij zijn passie en kennis optimaal delen met beginnende wijndrinkers, maar ook voor de experts onder ons.

De visie van Ben is: wijn bereikbaar maken voor iedereen. De drempel van wijn weghalen en zorgen dat je optimaal kan genieten van het prachtige natuurproduct. Ben zegt: “ik verkoop ook geen alcohol, maar een beleving...”

Bij Ben is veel mogelijk. Als je langs komt in de winkel om te genieten van de prachtige entourage van het pand (lees ornamenten uit 1885), krijg je wijnadvies op maat. Voor ieder budget en iedere wens is een wijn. Daarnaast kun je ook gemakkelijk in de webshop online jouw eigen Favourites zoeken in een handig systeem. Niet alleen op land of druif, maar ook op smaaktype. Zo vind je altijd jouw perfecte wijn.

Op zoek naar een cadeautje of kerstpakket? Ook daarmee kan Ben je helpen. Hij maakt alles op maat en naar jouw wens.

Wil je de eerste stappen maken in de wijnwereld? Dan neemt hij je aan de hand en vertelt hij je alle eerste stapjes die je kunt nemen in een korte cursus. Maar wil je juist dieper de stof in, dan daagt hij je uit en ga je samen met Ben aan de slag.

Ook geeft Ben proeverijen op locatie voor bedrijven. Korte tastings op locatie voor bedrijfsuitjes of evenementen verzorgt hij volledig.

Ben wil meegeven: "Just fucking do it!"Hij heeft lang getwijfeld of hij het wel kan en veel nagedacht over de risico’s van ondernemen. Zo heeft hij nog wel 100 verschillende twijfels gehad om het niet te doen. Lekker makkelijk achteraf om in je comfort zone te blijven. Totdat hij naar een tweedaags evenement is geweest van Michael Pilarczyk die zijn ogen opende. "Waar ben je nou echt bang voor? Wat is het ergste wat er mis kan gaan? Durf je angst aan te kijken en ga er gewoon voor! Het geloof in jezelf is je grootste kracht!"


Mooi gezegd Ben!


Nou vraag je je als lezer wellicht af: "Ben is toch geen vrouw, dus waarom krijgt hij een podium bij SOSU Den Bosch?" Ben's Favourites Wine & More vinden wij een fantastische hotspot in Den Bosch. Daarnaast is Ben te gast op 11 oktober tijdens netwerkevent 'LET'S MEET' en wij vrouwen mogen allemaal getuige zijn van zijn kennis over wijnen en er mag uiteraard ook lekker geproefd worden. Ben neemt diverse wijnen mee, tevens alcoholvrije wijnen en vruchtensappen. Wij(n) zijn heel benieuwd!


De winkel is gevestigd in de Verwersstraat 59. Ongeveer 200 meter van het Noord Brabants museum. Een van de weinige straten waar je met de auto voor de deur van de winkel kan komen. Daarnaast is de webshop altijd geopend. https://www.bensfavourites.nl/

Volg Ben op Facebook en Instagram voor fijne wijnfeitjes, nieuwtjes en aanbiedingen. Daarnaast zal er binnenkort ook een Youtube kanaal komen, met uitleg over het proeven van wijnen en achtergrond informatie van zijn assortiment.


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven