Voordat je een hap gaat nemen uit dit artikel, moet je even weten dat het gevaarlijk lekkere content bevat. Lees gerust verder als je het niet erg vindt dat het water je direct in de mond stroomt. We we gaan jou vertellen wie Annebel van Picobell is en waarom je je eigen gekokkerel zo nu en dan best uit handen mag geven aan haar.
Wie is Annebel?
Annebel van de Langenberg (26) heeft een passie voor lekker eten. Ze heeft aan de hotelschool in Leeuwarden gestudeerd en daarna ervaring opgedaan bij diverse (horeca)bedrijven. Maar haar droom om te ondernemen voelde ze altijd al heel sterk en ze is nu ook vol voor deze droom gegaan. Sinds begin dit jaar is Annebel begonnen met haar eigen onderneming: Picobell, een food- en cateringbedrijf.
Zij verzorgen catering voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Hoe herken je hun catering? Waarschijnlijk door de smaakvolle maar toegankelijke gerechten, vaak geïnspireerd door zonnige kustkeukens, met een kleurrijke aankleding en servies. De branding houden ze graag hip en trendy.
Naast catering biedt Picobell ook de allerlekkerste koeken aan (we swear!). Ze hebben inmiddels verschillende varianten, zoals Nutella, pistache en Lotus. Oeff....Goed nieuws! Sinds kort verzenden ze de Picobell-koeken ook door heel Nederland, zodat iedereen van hun zoetigheden kan genieten. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een uniek kerstcadeautje? Of misschien wil je iemand wel een zoet cadeautje geven omdat hij/zij het gewoon verdient?
Annebel woont samen met haar vriend Elies in Kerkdriel. Ze is gezegend met een gezellige vriendengroep en heeft haar familie lekker dichtbij wonen. Vrije tijd besteedt ze dan ook 9 van de 10 keer met vrienden en familie. Het liefst maakt ze een lekkere wandeling met een vriendin, gevolgd door een welverdiende cappuccino (of een wijntje, afhankelijk van het tijdstip van de wandeling). Ook houdt ze van een etentje met haar lieve vriend, een dagje shoppen met haar moeder, of een wandeling in de Drunense Duinen met haar zussen en hun labradoodle Balou. Als je haar 100% wakker wil krijgen midden in de nacht, dan is het voor een weekendje Malaga met haar vriendinnen.
Ze moet eerlijk bekennen dat ze sinds ze Picobell is gestart wel minder tijd heeft om uitgebreid te koken of iets lekkers te bakken voor zichzelf. Gelukkig staat ze nog genoeg uren per week in de keuken met haar schort om. Nu geniet ze in haar vrije tijd van andere dingen en kan ze zo nu en dan ook zeker genieten van bijvoorbeeld een afhaalmaaltijd van de Thai!
Hoewel ze op veel inspirerende plekken heeft gewerkt in loondienst, heeft ze toch gekozen om haar passie voor horeca te verwerken in een eigen onderneming. Op een gegeven moment kon je haar echt niet meer zomaar in een hip lunchtentje neerzetten of een weekendje naar een mooie stad sturen. Overal zag ze ideeën en plannen in haar hoofd verschijnen waar ze echt wat mee moest. Bij het proeven van de heerlijkste zoetigheden tijdens een koffiedate dacht ze na over hoe ik ze haar ideeën zou branden en presenteren op de socials. ’s Avonds in bed, terwijl ze allang had moeten slapen, had ze de menukaarten in haar hoofd al uitgewerkt, wist ze gerechten al mooi te presenteren en vroeg ze zich af waar ze dat prachtige mediterrane servies kon vinden om zo snel mogelijk te gaan gebruiken. Op een gegeven moment wist ze van alle inspiratie en excitement dat ze er helemaal voor moest gaan. Eindelijk komen nu alle ideeën samen in Picobell. Lucky us!
Naast het koken en bakken van de lekkerste gerechten ligt haar kracht dus ook in het creëren, bedenken en uitwerken van ideeën. Ze heeft vaak een heel duidelijke visie op hoe iets eruit moet zien, hoe het moet smaken en hoe het op socials gepresenteerd moet worden. Bovendien durft ze risico's te nemen; als ze een idee heeft, schroomt ze niet om het in de praktijk te brengen. Met haar mantra in gedachten – no risk, no story – probeert ze het gewoon uit.  Gelukkig is ze van nature sociaal en legt ze makkelijk contact. Daarom vindt ze het salesgedeelte van Picobell, waaronder het benaderen van opdrachtgevers, het onderhouden van contact en het maken van offertes op maat, ook een ontzettend leuk onderdeel. Kortom, haar dagen zijn enorm gevarieerd, precies zoals ze het altijd voor zich zag.
Balanceren kun je leren, of team go go go?
Als ze heel eerlijk is, is die balans nu even ver te zoeken. Het afgelopen halfjaar was het vooral go go go. Veel was nieuw voor haar, en ze had geen idee hoeveel tijd ze kwijt zou zijn aan al die taken. De structuur was de hele week ver te zoeken. Optimistisch als ze is, dacht ze vaak dat ze veel meer in een dag kon proppen dan uiteindelijk haalbaar bleek te zijn. Whoopsie. Maar, Annebel begint er steeds beter in te worden, al doende leert men.
Dankzij de groei – wat ze helemaal geweldig vindt – lukt het alleen niet meer in haar eentje. Gelukkig heeft ze nu een aantal heel leuke collega’s die haar in de keuken ondersteunen.
Ze probeert nu ook één dag per week echt vrij te houden. Sinds een paar weken heeft ze samen met een vriendin vroeg in de ochtend een personal training ingepland. Want als het niet vast in de agenda staat, komt het er bij haar vaak niks van. Ook is ze begonnen met tijdslots op haar telefoon, al klikt ze nog bijna elke dag op ‘extra tijd’. Ze wil de hele dag bereikbaar zijn en van alles op de hoogte blijven, en het blijft voor haar lastig om daarin verandering te brengen.
Waar kunnen we haar in het ecchie vinden?
Als ze besluit om buiten de deur te lunchen, borrelen of een drankje in de kroeg te doen, is dat meestal in Den Bosch. Ze vindt het altijd leuk om nieuwe lunchtentjes of hotspots uit te proberen en inspiratie op te doen. Waar ze ook helemaal van ‘aan’ gaat, zijn ‘verborgen’ restaurants en koffietentjes in de bossen en duinen. Ze vindt het heerlijk om eerst haar hoofd leeg te maken met een wandeling en daarna op een relaxte plek in de natuur te lunchen. Een heel belangrijke inspiratiebron voor haar zijn de tripjes naar mooie plekken in het buitenland, vooral Spanje, waaronder Ibiza en Mallorca. We get you.
Net-werken
Hoewel Annebel erg sociaal is, is ze niet altijd een groot fan geweest van netwerken. Voor haar voelde het vaak erg stijf, ongezellig en ongemakkelijk en soms zelfs enorm geforceerd. Netwerkevenementen leken meer op verplichtingen dan op kansen om echte connecties te maken. Maar naarmate ze meer (werk)ervaring opdeed en startte met ondernemen, begon zij zich te beseffen dat netwerken ook positieve kanten heeft. Het is niet alleen een kwestie van het uitwisselen van visitekaartjes; het gaat ook om het ontmoeten van nieuwe inspirerende mensen en het delen van ervaringen. Annebel heeft geleerd dat als ze gewoon zichzelf is, het veel gemakkelijker wordt om gesprekken aan te knopen. Je moet er zelf vooral een hele leuke avond van maken.
Nu ziet ze netwerken als een kans om te leren, te groeien en haar netwerk uit te breiden, in plaats van een verplichting. Dat heeft haar kijk op netwerken compleet veranderd, en ze begint er zelfs plezier in te krijgen. Uiteraard heeft SOSU hier ook lekker aan bijgedragen ;)
Waar heeft ze een absolute hekel aan?
Ruitenkrabben als ze hier vroeg in de ochtend géén rekening mee heeft gehouden is niet haar favoriete bezigheid. De eerste dag van de wintersport, wanneer ze haar ski-spullen moet huren. "Hoezo is het daar altijd zó warm? En zó druk!? Je sleurt al je spullen achter je aan, en dan is er veel te weinig plek op de bankjes waar je je skischoenen moet passen. Het zweet breekt me uit als ik er alleen al aan denk."
Wat is haar grootste hobbel van de afgelopen tijd?
De grootste hobbel van de afgelopen tijd is voor Annebel het verlangen om te veel tegelijk te willen. Ze heeft zoveel ideeën die ze het allerliefste allemaal tegelijk wil uitvoeren, maar dat zorgt er soms voor dat haar hoofd op hol slaat. Het is een uitdaging om geduldig te zijn en de dingen stap voor stap aan te pakken.
Soms voelt ze de druk om alles snel te realiseren, omdat ze zo enthousiast is over haar plannen. Maar ze heeft geleerd dat het belangrijk is om een duidelijke focus te behouden en niet alles tegelijk te willen. Het kan frustrerend zijn om te moeten wachten of om ideeën in de wacht te zetten, maar ze weet dat het uiteindelijk beter is om elk project de tijd en aandacht te geven die het verdient.
Het is een leerproces om te balanceren tussen haar enthousiasme en de realiteit van het ondernemerschap. Door zichzelf eraan te herinneren dat goede dingen tijd kosten, kan ze haar ideeën beter structureren en stap voor stap verder bouwen aan haar dromen.
Wat is het tofste wat ze ooit heeft meegemaakt?
In 2017 heeft ze een half jaar op Bali en in Thailand doorgebracht. Ze waren daar in principe om te ‘studeren’, maar laten we eerlijk zijn: ze hadden nét genoeg vrije tijd om de mooiste plekken te ontdekken en te relaxen in de zon. Onder het mom van "koken is duurder dan uiteten" hadden ze de eettentjes daar wel uitgespeeld. Ze hebben meer restaurants getest dan dat ze thuis een pan hebben aangeraakt...
Gouden tip voor de lezer!
"Een dag geen Picobell koek, is een dag niet geleefd!"
Â
Comments