LET'S MEET: THE DUKE BOUTIQUE HOTEL

Bijgewerkt op: 9 feb. 2021Wie kent The Duke Boutique Hotel in 's-Hertogenbosch nou niet? Het bevindt zich middenin de binnenstad van ’s-Hertogenbosch, aan de Kerkstraat. De straat die de St. Jan Kathedraal en de Parade verbindt met de Markt. Is het al in je opgekomen om er een nachtje te vertoeven, ook al woon je er in de buurt. Wij hebben dat afgelopen weekend gedaan en hoe we dat hebben ervaren zullen we je vertellen....


We hadden een netwerkwandeling georganiseerd in het centrum van Den Bosch en het leek ons super leuk en praktisch om aansluitend te overnachten in the Duke hotel. We hadden er al veel over gehoord en we zijn er al ongeveer 1000 maal voorbij gelopen in ons leven.

We gingen voor the Duke Suite; een ruim opgezette kamer van meer dan 60 m2, van alle gemakken voorzien. Aangezien we er ook konden werken aan onze business, maakten we ons motto ook meteen waar. Combineer werk en fun zoveel mogelijk!


Het hotel is gevestigd in het oude postkantoor van ‘s-Hertogenbosch, Kerkstraat 69. In de kamers en suites zijn er nog mooie oude karakteristieke eigenschappen van het postkantoor uit 1971 terug te vinden. Het oude plafond heeft The Duke in tact gehouden, evenals de betonnen puien.

Allereerst werden we erg warm welkom geheten door, in dit geval Carlijn. Vervolgens liepen we helemaal hyper nog van de geslaagde dag naar onze suite. Hoe lang is het geleden dat we nou echt een uitje hebben gehad. Juist, we konden onszelf dat echt niet meer herinneren.

Eenmaal in de suite stonden onze monden open van verbazing. Het adembenemende uitzicht op onze Sint Jan Kathedraal en de Korte Putstraat, de designer inrichting, de ruimte en de luxe.

We dropten onze tassen, trokken de fles bubbels open die voor ons klaarstond, deden onze Duke sloffen aan en ploften neer in de stoelen.

Er lag een spel 'Damn right, hell no' wat onze aandacht trok, we lieten ons niet kennen en de dilemma's vlogen over de tafel. Er staat een Marshall versterker en met een druk op de knop kun je je eigen muziek afspelen, dat is echt wat voor ons. Sfeertje wel hoor.


Er is een hoop nu niet meer mogelijk, maar we vinden dat we altijd naar de mogelijkheden moeten kijken. Gelukkig mogen de restaurants en cafés wel eten en drinken serveren in de hotels, deze kun je dan ook goed nuttigen in de suite of kamer.

Wat een fantastische, fijne plek om hier een avondje te vertoeven met je geliefde, alleen, met een vriend of vriendin, of voor werk.

We hebben nog een tijdje bij het raam gezeten en gefilosofeerd over het leven en hoe hard het allemaal gaat. Dat alles in een split second aan ons voorbij gaat. We haalden oude herinneringen op die we hier op hebben gedaan in Den Bosch. Er was nu geen kip meer op straat na 21.00 uur, wat overigens een heel surrealistisch beeld geeft van onze stad.


Op een gegeven moment was het tijd om naar bed te gaan, zodat we de volgende dag toch een beetje uitgerust aan de slag konden gaan.

Als je de volgende dag wakker wordt, kun je uitgebreid gaan badderen of de inloop regendouche nemen. De suite heeft een mega grote, luxe badkamer met alle benodigde verantwoorde, organic doucheartikelen en een verwarmde spiegel.


Alvorens we het ontbijt konden ophalen, zetten we een vers kopje Illy koffie en Bio Numi thee voor onszelf. De koelkast is goed gevuld met allerlei dranken en biologische snacks.

Het ontbijt serveert The Duke elke ochtend wanneer jij maar wilt (tot 12.00 uur) en ook voor de lunch bieden ze diverse opties aan.

We hebben nog een paar uur flink door kunnen werken op deze heerlijke plek, aan een grote tafel waar ongeveer 6 personen aan kunnen werken. Je hoeft je kamer pas om 12.00 uur te verlaten.


Het was een weekend om nooit meer te vergeten. Logeren in eigen stad. Wie had dat ooit gedacht. Maar tegelijkertijd, waarom eigenlijk ook niet? Want, wat doet het goed om even in een andere omgeving zijn, ook al ben je dicht bij huis: what a treat!

114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven