LET'S MEET: ROSALIE DU QUESNE VAN BRUCHEM

Bijgewerkt op: 23 apr. 2021


Dit is Rosalie du Quesne van Bruchem. Een zorgzame, positief ingestelde dame die houdt van de natuur. Op een bepaald punt in haar leven is ze niet geheel toevallig gestuit op de etherische oliën van dōTERRA. Inmiddels helpt ze er ook anderen ook mee.


Wie is Rosalie?

Rosalie is geboren in IJmuiden. Toen zij 7 jaar oud was, is ze met het gezin verhuisd naar Noordwijkerhout. Opgroeien aan de kust en tussen de bollenvelden betekent dat je niet om de kracht en schoonheid van de natuur heen kunt. De stormen, zon, bloemen, de zoute zee, duinen en: zonder eb geen vloed.

Noordwijkerhout is een katholieke enclave tussen vele protestante dorpen in de bollenstreek. Het is ook het enige dorp in die omgeving, waar goed carnaval gevierd wordt.

Ondanks dat Rosalie zelf zonder het geloof is opgegroeid, wist ze toen nog niet dat ze door het leven in dit katholieke dorp als kind voorbereid werd op een bourgondisch leven in Brabant. Inmiddels woont ze al 30 jaar in Brabant en voelt zij zich er enorm thuis.

Mede dankzij haar geschiedenis elders heeft Rosalie extra duidelijk het verschil gemerkt tussen het leven van boven en onder de rivieren.

Rosalie is super creatief, houdt van muziek en mensen in hun diversiteit, haar gezin en hun honden.

In haar leven is zij vaak verhuisd en ze denkt ze dat ze hierdoor een extra antenne is gaan ontwikkelen om makkelijk contact te leggen met nieuwe mensen.

Deze dame krijgt veel energie van nieuwe ideeën opdoen, hiervoor gaat ze graag op onderzoek uit en gaat ze op zoek naar de diepere laag. Doordat ze graag in contact met (nieuwe) mensen komt, super positief en enthousiast is weet ze anderen te inspireren. Door deze combinatie ontstaan vaak de mooiste creaties en samenwerkingen. Daarnaast heeft Rosalie een groot verantwoordelijkheid gevoel, ze komt altijd haar afspraken na wil echt een steentje bijdragen aan de wereld waarin we leven.


Foto's gemaakt door Sanne van Uden


Loopbaan

Op haar 20ste is ze naar Delft verhuisd, om daar de docentenopleiding TEHATEX (tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen) te doen. Door omstandigheden heeft ze deze toen niet afgemaakt. Daarna is zij een technische opleiding binnenhuisarchitectuur gaan doen in Rotterdam. Nadat ze deze heeft afgemaakt is zij een interne kaderopleiding gaan doen bij V&D, met het doel om daar de afdelingen “binnenhuis en interieur” te gaan leiden. Dit bleek na jaren toch niet de bedrijfscultuur te zijn waar zij gelukkig van werd.


In de tussentijd had Rosalie haar man (Eric) ontmoet op een hockeytoernooi in Den Bosch, het was liefde op het eerste gezicht! Na een niet al te lange tijd zijn ze getrouwd en kregen ze samen 3 dochters. Omdat Eric een drukke baan had en soms wel weken van huis was, hadden zij samen besloten dat Rosalie het thuisfront zou runnen. Omdat ze zelf ervaren heeft hoe het is om ouders te hebben die allebei fulltime werkte en er toen geen opvang was, vond ze het fijn er helemaal te zijn voor hun dochters.


Kink in de kabel

Het mooie geluk werd helaas verstoord. Hun oudste dochter liep toen ze 14 jaar was, tijdens het hockeyen een hersenschudding op. Hierdoor had zij continu hoofdpijn en ze kon niet meer naar school. Het enige wat ze kon was op de bank liggen. Dit heeft een enorme impact gehad op het hele gezin. Het was een medische zoektocht naar haar dagelijkse hoofdpijn die 18 jaar heeft geduurd. Voordat zij erachter kwamen dat zij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) had, was zij 32 jaar en dat is inmiddels twee jaar geleden.


Doorzetter

Op 49-jarige leeftijd besloot Rosalie om de docenten opleiding alsnog af te gaan maken. Dat heeft zij gedaan in Tilburg op de kunstacademie FHK. Hierna is ze gaan werken op het VMBO als docent beeldende vorming en werd ze tevens mentor. In de tussentijd gaf zij in de avonduren schilderles aan particulieren en deed een deeltijdopleiding in het ontwerpen en maken van leren tassen aan het st. Lucas college. Doordat Rosalie werd wegbezuinigd op haar vmbo school, is ze doorgegaan met haar leren tassen en in 2014 ontstond het merk: DUQ (de eerste 3 letters van mijn achternaam). Dit heeft ze met heel veel passie en inzet 5 jaar lang gedaan. Aanvankelijk vanuit hun huis in Berlicum en daarna in een winkelpand in het centrum van Den Bosch.

In januari 2019 kwam er roet in het eten. Ze is ongelukkig gevallen en heeft een whiplash opgelopen. Hierdoor moest ze haar activiteiten als ontwerper en maker van (grote) leren tassen staken en helaas stoppen met haar bedrijf DUQ.


Essential oils

Ze zijn een aantal keren verhuisd in hun leven. Ze hebben een paar jaar met het gezin in Amerika gewoond. Dit is voor iedereen een geweldige ervaring geweest. Hierna wilden ze graag weer in Noord-Brabant gaan wonen. Ze kwamen terecht in Berlicum en vanaf 2017 zijn ze verhuisd naar Den Bosch.


In 2014 waren zij met het gezin op bezoek bij onze vrienden in Amerika. Hier is Rosalie voor de eerste keer in aanraking gekomen met de Essential oils van dōTERRA. Het drong toen nog niet helemaal door. Tijdens hun bezoeken die hierop volgden, maakten zij iedere keer weer kennis met deze oliën en nog steeds raakte het hen niet.

Totdat hun oudste dochter in 2018 deze oliën en supplementen ging gebruiken als laatste redmiddel en er een wonder gebeurde. Zij veranderde van een futloos, leeg persoon, die alleen maar op bed kon liggen met de gordijnen dicht tot een wakker, energieker persoon, waarvan de ogen weer gingen fonkelen. Zij kwam weer tot leven. Vanaf dat moment zijn ze gaan ontdekken hoe deze natuurlijke producten hun leven kan ondersteunen. Sindsdien heeft het hele gezin een natuurlijk medicijnkistje in huis wat hen al zoveel heeft gebracht.

Daarna ging het als een olievlek. Doordat dit zo’n openbaring voor hen was, zijn ze deze ervaring gaan delen. Van het een kwam het ander en dit was geen toeval.


De klap op de vuurpijl

In februari 2020 zijn Rosalie en Eric met hun oudste dochter naar Amerika gegaan, voor een behandeling van haar NAH. Dit is geweldig goed gegaan! Het was in Salt Lake City, in Utah.

Heel toevallig (?) ligt daar ook het hoofdkantoor van het bedrijf van de etherische oliën, dōTERRA. Dit is een enorme campus met distributiegebouwen, ziekenhuizen, laboratoria en dergelijke.

Zij zijn daar toen een aantal keren geweest en hebben daar een flinke tour gemaakt om met eigen ogen te zien wat voor geweldig bedrijf dit is. Niet alleen op het gebied van de zuivere etherische oliën, maar ook wat zij allemaal voor de wereld doen. Toen viel het kwartje voor Rosalie helemaal op zijn plek. Alles klopte. Een eerlijk natuurlijk product, waar ze heel veel mensen mee kan helpen, een maatschappelijk bedrijf en haar eigen financiële onafhankelijkheid. Het heeft zo moeten zijn.


Dromen en doelen

Rosalie wil heel graag zoveel mogelijk mensen in Nederland kennis laten maken met deze mooie natuurlijke manier van het ondersteunen van de fysieke en mentale gezondheid. Nederland heeft een cultuur van: "doe maar gewoon," maar de natuur is ook vanzelfsprekend. Voor veel Nederlanders zijn de oliën nog onbekend, we zijn dat stuk een beetje kwijtgeraakt, want we lossen tegenwoordig veel dingen op met een pilletje.

Op dit moment is Rosalie een methode aan het schrijven waarin je je verstopte creatieve kind meer mag gaan laten spelen, dit wil zij doen d.m.v. schrijven, schilderen/tekenen en aroma’s.

Daarnaast streeft ze naar een financiële onafhankelijkheid. Van hieruit kan ze ook weer mooie dingen doen voor anderen. Dus er is veel werk aan de winkel, maar de eerste stappen zijn gezet.


Gouden tips

1. Blijf leren en laat je verwonderen.

2. Ga de natuur in en luister en kijk goed en waardeer de kleine dingen.

3. Vraag om hulp als het je niet lukt.

4. Neem af en toe afstand en kijk naar waar je staat en beslis of je door moet gaan of een ander pad bewandelen.

5. Je moet fouten maken, want zo kom je verder in je ontwikkeling.

6. Communiceer en vraag om feedback (zie dat niet als kritiek).

7. Wees iedere dag dankbaar voor de kleine dingen, zoals dat er water uit de kraan komt. Zeker in deze tijd zet je dat weer in perspectief.

https://www.instagram.com/roseandsan_essentialoils/

https://www.facebook.com/roseandsan

443 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven