LET'S MEET: NICOLE VAN HOORN-VAN DEN BROEK

Bijgewerkt op: 24 jun. 2021


Dit is Nicole van Hoorn- van den Broek (37). Ze is vitaliteitscoach binnen haar eigen bedrijf 'En Leef'. Ze ziet Vitaliteit als het bereiken van een meer autonoom en zinvol leven. Het leven komt niet met een handleiding, maar je kunt hem wel zelf (leren) schrijven.....Zij helpt jou hierbij en dat doet ze met verve! Nicole is getrouwd met Ralph, ze is geboren in Den Bosch, maar mag zichzelf sinds kort officieel een Geffenaar noemen. In 2014 zijn Ralph en Nicole begonnen met verre reizen maken, ieder jaar was het weer een nieuw avontuur. Van trouwen in Amerika tot skydiven in Nieuw-Zeeland. In 2020 zijn ze een heel ander soort avontuur begonnen: zij zijn namelijk trotse ouders geworden van dochter Stella.

Nicole is een bezige bij en zit ook niet graag stil. Zelfs niet tijdens een goede film of een Netflix-avondje.

Voordat ze moeder werd, zag haar leven er wel wat anders uit dan nu. Toen gaf zij naast haar baan bij de Rabobank groepslessen, personal training in de sportschool en coachte zij mensen op gebied van Vitaliteit. Daarnaast deed ze zelf graag aan kickboksen, krachttraining en wandelde zij veel met de hond.

Dat laatste doet ze nog steeds, vaak samen met Stella. Lesgeven en Personal Training hebben plaatsgemaakt voor meer rust voor zichzelf en tijd met haar gezin. Verder vindt ze het heerlijk om te dansen op een festival, borrel- en thee dates te hebben met vriendinnen, een hapje te eten met haar man en/of vrienden. Nicole is overigens een echte thee-leut, zelfs als het 30 graden Celsius is en ook al prikkelt ze anderen graag, ze drinkt zelf nooit prik, of frisdrank. Dat heeft ze gewoon nooit leren drinken.

Ze brengt graag tijd door met anderen, maar alleen tijd doorbrengen vindt ze ook fijn. Ze leest dan graag een boek of magazine en luistert naar muziek.

Nicole is iemand die zich graag in zet voor anderen en weet inmiddels ook hoe zij zichzelf hierin niet voorbij loopt! Hoe heeft ze dat geleerd?


Loopbaan

Nicole heeft de opleiding Management Economie en Recht gedaan. Niet omdat zij specifiek iets in die richting wilde doen, maar omdat het breed georiënteerd was. Ze had namelijk echt nog geen beroep of carrière voor zichzelf in gedachten. Na deze opleiding heeft zij een jaar bij een financieel tussenpersoon gewerkt. Daarna heeft Nicole voor de Rabobank 4 jaar door het hele land gereisd en gewerkt op lokale banken. Iedere X aantal maanden kreeg zij weer een nieuwe opdracht, leerde ze nieuwe mensen leren kennen, deed zij kennis op, maar deelde ook kennis. Dat laatste vond zij erg leuk en paste perfect bij de laatste opdracht die bij Rabobank Nederland plaatsvond, bij het Kenniscentrum voor particuliere- en private banking klanten. Vanuit daar kon ze kennis delen met medewerkers van alle lokale banken én was zij de connectie tussen lokaal en centraal. Dat doet ze nu nog steeds, alleen niet meer fulltime.Nicole sportte er naast haar werk nog vaak bij. Op een gegeven moment volgde zij groepslessen bij het toenmalige Healthcity. Tijdens een les werd er gevraagd of iemand interesse had om instructeur te worden. Nicole dacht: "waarom niet?" Uiteindelijk is zij opleidingen gaan volgen en heeft zij diverse licenties behaald om les te mogen geven. Dat heeft Nicole aardig wat jaartjes gedaan. Er ging best wat tijd zitten in nieuwe choreografie (aan)leren iedere paar maanden, maar dat was goed te combineren met haar vaste baan.

Ze kreeg voor en na de les regelmatig vragen van deelnemers over voeding, beweging en ontspanning. Toen heeft zij besloten om hier meer mee te gaan doen. Nicole wil hen op diverse fronten kunnen helpen. Uiteindelijk heeft zij bij Chivo de opleiding Personal Trainer Pro en Vitaliteitscoach gedaan. De reden waarom ze voor Chivo heeft gekozen is, omdat het gefundeerd is op wetenschappelijk onderzoek én aan permanente educatie doet (jaarlijkse bijscholing) en dat vindt Nicole echt belangrijk.

Nicole is kort na het behalen van haar diploma haar bedrijf 'Inspired by Health' gestart en is begonnen met leefstijlcoaching en Personal Training. Met leefstijlcoaching hielp zij mannen en (met name) vrouwen met al het gedrag dat invloed heeft op gezondheid, zoals: voeding, slaap, stress managen, (meer) bewegen. Voordat een traject startte was er altijd een intakegesprek waar het doel/de wens aan bod kwam: waarom wil je werken aan....?


En leef Het werd steeds duidelijker voor haar en Nicole besloot er nog dieper op in te gaan. Ze vroeg zich af: "waarom wil iemand X kilo afvallen, stoppen met roken, de onrust in het lichaam aanpakken, het hoofd op orde krijgen of uitgerust wakker worden? Wat is de onderliggende reden? Wat kun je dan méér als je dat bereikt hebt? In je privéleven, op het werk?" Toen besloot Nicole zich te gaan verdiepen in Vitaliteit. Zo is zij na het doen van opleidingen over vitaliteit overgegaan van 'Inspired by Health' naar 'En Leef- Vitaliteit in praktijk' gegaan qua bedrijfsvoering. Waarom 'En Leef?' Nicole hoorde heel vaak om zich heen "en dan moet ik dit, en dan moet ik daar naar toe en dan moet ik dat...." Nicole dacht dat alleen maar 'EN LEEF' niet moet van anderen of van jezelf, het is niet iets wat je moet doen omdat je denkt dat het van je wordt verwacht... Je moet het niet doen als het niet bij je past. Niet maar doorgaan als de grens is bereikt. Gewoon leven!

Dilemma's Net zoals iedereen, kampt ook Nicole wel eens met dilemma's. Bijvoorbeeld: "hoe ga ik Vitaliteitscoaching combineren met werken voor de Rabobank, lesgeven, Personal Training geven en ook nog een sociaal leven hebben?"Een tijdje was werk en privé niet bepaald in balans. Daar heeft ze zeker van geleerd. Ze is toen minder gaan werken voor de Rabobank en is uiteindelijk gestopt met lesgeven en Personal Training geven.

Verder stelde zij zichzelf de vraag: "hoe ga ik naar buiten treden als Vitaliteitscoach?" Nicole vond haar werk niet geheel meer passen onder 'Inspired by Health'. Ze ziet Vitaliteit als het bereiken van een meer autonoom en zinvol leven. Het leven komt niet met een handleiding, maar je kunt hem wel zelf (leren) schrijven. Het wordt jouw navigatie voor en door het leven. Een ontdekkingsreis naar vrijheid, ontwikkeling, groei... maar vooral naar antwoorden. Want wie ben jij? Wat vind jij leuk? Waar ben jij goed in? Wat geeft jou energie en richting in het leven? Omring jij jezelf met mensen die bij je passen? Hoe ga jij om met tegenslagen? Wat maakt voor jou het leven de moeite van het leven waard?

Zelf is Nicole een tijdje op de achtergrond geweest met 'Inspired by health', maar uiteindelijk is zij met 'En Leef' is weer op de voorgrond getreden. Ze is weer helemaal in haar element. Mensen de vrijheid te laten ervaren om X te doen en zich niet laten beperken door Y, dat vindt ze tof. Ze biedt een coachtraject aan wat tools geeft om mensen hun eigen handleiding voor het leven te leren schrijven, te ontdekken waar ze voor staan en hun leven ook op basis daarvan in te richten. Alles met als doel om meer balans, energie, richting, rust en veerkracht te vinden. Meer te leven door anders te leven (en misschien minder te geven ;).....


Dromen & doelen

Nicole wil zoveel mogelijk mensen coachen richting een autonoom en zinvol leven. Dat zij keuzevrijheid ervaren, leven in harmonie met zichzelf én met anderen. Dat zij hun leven leiden op basis van hun (voor)waarden. Het is voor haar een droom(scenario) om dit ooit op een eigen mooie locatie te kunnen doen, omringd door de natuur én waar haar partner (horeca man) ook zijn business kan vestigen. Heel het lichaam en de geest goed 'voeden.'


Gouden tip

Nicole zegt: "don't wait for the perfect moment. Take the moment and make it perfect." Soms stellen we dingen uit, omdat we denken dat een ander moment beter is, omdat we willen wachten op 'betere' omstandigheden, of misschien durven we de stap niet te wagen? Soms wacht je dan tot je een ons weegt....Je hoeft niet te wachten, maar het moment pakken, gewoon beginnen, gewoon proberen en daar het juiste moment van maken én van leren. Perfect hoeft niet eens! Want wat is perfect?

06-14421644 | nicole@enleef.nl Instagram: enleef_vitaliteitscoach_nicole Facebook: @enleefvitaliteitinpraktijk

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven