top of page

LET'S MEET: NELIE BLOEMBERGEN

Bijgewerkt op: 13 mrt.


Nelie Bloembergen is kapper en vestigingsmanager bij Purelou (Den Bosch)! PureLou staat voor een volledig natuurlijke kijk op haar en lifestyle. Purelou is een eco-friendly kapsalon en zijn gespecialiseerd in krullen. Daarnaast staan zij garant voor de meest gezonde, groene en natuurlijke behandelingen voor jouw haar én voor het milieu.


Wie is Nelie?

Dit is Nelie Bloembergen (30), geboren en getogen in Friesland. Rond haar 20ste is zij verhuisd naar Amsterdam, waar ze 7 jaar heeft gewoond. Aanvankelijk stond er een wereldreis van een jaar gepland, maar die heeft zij vanwege COVID na 3 maanden moeten afbreken. Hierna is ze ingetrokken bij familie in Best, waar ze het mooie Brabant heeft ontdekt (ook een reis op zich ;). Inmiddels woont ze alweer 2 jaar met veel plezier in Brabant!


Loopbaan

Nelie heeft de kappersopleiding gevolgd in het noorden van het land en daarna is zij verhuisd naar Amsterdam, haar droomstad, waar ze met veel plezier heeft gewerkt in een luxe kleine salon, gelegen aan één van de mooie Amsterdamse grachten. Hier heeft zij veel verschillende culturen mogen ontmoeten en mensen gezien. In deze tijd volgde Nelie tevens een studie tot visagiste en allround grimeur. Hierna is ze voor een bedrijf gaan werken dat haarwerken maakt, zowel in Amsterdam als in het Gooi. Ook dat heeft zij met heel veel plezier gedaan. Mensen hun haar teruggeven wat van hen afgenomen was door ziekte of aanleg heeft ze als heel bijzonder en dankbaar werk ervaren.

Naast haar werk in die tijd is ze altijd make-up en haar blijven doen voor fotoshoots en modebladen.

Toen ze 27 was, besloot Nelie dat het even genoeg was geweest en dat zij er voor een jaar of twee tussenuit wilde om meer van de wereld te zien. Dit liep helaas zoals reeds gezegd wat anders. Maar in deze periode heeft zij wel intens genoten. Tevens heeft ze nog meer respect gekregen voor de wereld dan zij al had.


Bewust

Nelie leeft al heel wat jaren zo bewust en duurzaam mogelijk. Ze is sinds 7 jaar vegetariër en nu ook zo'n 4 jaar vegan. Ze is gek op dieren en de natuur en ik voelt de verplichting om goed voor zichzelf en de wereld te zorgen. Vanuit deze visie is ze ook bij Purelou terecht gekomen.


Purelou

Purelou is gevestigd in één van de mooiste panden in Den Bosch, heeft de gezelligste klanten en staat voor een ecologische manier van werken binnen de kapperswereld. Er wordt niet gewerkt met giftige stoffen, maar met respect voor natuur door middel van duurzame oplossingen zoals herbruikbare verpakkingen en het recyclen van zelfs haar. Purelou past zo goed bij haar levensvoorwaarden dat haar huidige werk haar droombaan is geworden.

Purelou is steeds op zoek naar verbetering en groei en heeft in juli 2021 haar 3de vestiging geopend in Breda met hierin een ecologische concept store waar je onder ander vegan make-up en kleding kunt kopen en is zelfs op televisie geweest bij RTL4.

Door deze groei zijn de salons op zoek naar nieuw talent, zowel ervaren (+3 jaar werkervaring) als stagiaires (BOL). Zelf is Nelie werkzaam als vestigingsmanager in Den Bosch en doet ze veel voor de social media kanalen van Purelou. Inmiddels woont Nelie in het centrum van Den Bosch en is ze er helemaal klaar voor om Den Bosch nog beter te leren kennen, nu alles weer open is.

Droomwens

Nelie zegt: "het is mijn droom om de wereld mooier te maken en de mensen bewuster en liefdevoller met de natuur én elkaar om te laten gaan...."Uiteraard zijn we benieuwd hoe!

Haar tip: "begin eens met kijken naar wat je zelf al kunt veranderen in je leven. Blijf dicht bij jezelf en kijk niet te veel naar anderen."


Amen!


Volg Purelou op Instagram https://www.instagram.com/purelou.nl/
165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page