LET'S MEET: MARNIE HERCKENRATH

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020


Wij hebben Marnie ontmoet bij de opening van Salon B in Den Bosch. Ze heeft ook het haar van SU prachtig geknipt en gestyled. Het was echt een hele beleving. Wij bevelen Marnie zeker aan aan anderen!


Wie bende gij?

Haar naam is Marnie Herckenrath, wonende in Oss. Ze is geboren in Nisseroi (Nistelrode) – zoals ze dat zo mooi zeggen op zijn Brabants – en ze is echt een 90’s kid. Om precies te zijn komt ze uit 1992. Marnie is een echte bourgondiër en houdt van een hapje en een drankje met haar lieve familie en vrienden. Verder houdt ze van festivalletjes, met name hardcore en techno. Stiekem heeft ze een zwak voor alles wat te maken heeft met verkleden, dus carnavallen is HE-LE-MAAL haar ding!


Hoe verliep haar loopbaan?

Wie had dat ooit gedacht: Marnie het kappersvak in? Ze wilde na het vmbo absoluut niet naar de kappersopleiding, want daar zaten naar haar mening alleen maar tuttebellies. Vrouwen en vooroordelen ghehe ;) Anyway: ze vond ze het vak superleuk, maar zo eigenwijs als ze is, heeft ze toch gekozen voor de opleiding Toerisme/Recreatie met een stukje Horeca. Drie hele maanden heeft ze het volgehouden… De druppel die de emmer deed overlopen, was toch wel echt in een mantelpakje naar school moeten. Haha!


Dat jaar is zij fulltime gaan werken en ondertussen heeft ze gezocht naar een stageplek, zodat ze vier dagen werkend kon leren en één dag in de week naar school kon. Dat lukte allemaal, dus kon zij starten op het KW1C in Den Bosch. Die opleiding heeft ze naar twee jaar afgerond en ondertussen is zij bij Salon B Arnhem als assistent gaan werken.

Dat was helemaal haar ding en vervolgens is ze de opleiding The Amazing Hairstylist gaan volgen en is Marnie gestart bij The Graduates. The Graduates is het zusje van Salon B. Daar gaat iedereen die als ondernemer bij Salon B wil starten naartoe om een coachingstraject te volgen, zodat je uiteindelijk helemaal klaar bent om te beginnen.

Na een tijdje is Marnie besloten daarmee te stoppen. Ze was daar duidelijk nog niet klaar voor op haar twintigste. Marnie was echt met heel andere dingen bezig, en was nog nog niet klaar voor deze next step.


De afgelopen jaren heeft ze op meerdere plekken ervaring opgedaan bij salons, maar elke keer miste ze toch iets. Vorig jaar heeft zij besloten om eens even wat tijd voor zichzelf te nemen en dingen op een rijtje te zetten. Salon B bleef al die tijd nog in haar hoofd rondspoken, maar ze wilde toch wel graag in haar eigen omgeving een zaak hebben. Toen kwam het geweldige nieuws op Facebook te staan: Salon B Den Bosch zoekt haarstylisten! WAAAH!

Je wilt niet weten hoe intens gelukkig Marnie was toen ze dat ’s avonds laat op het schermpje van haar telefoon voorbij zag komen. Marnie had zichzelf meteen ingeschreven en door al dat enthousiasme deed ze geen oog meer dicht. Nu – een half jaar later – heeft ze met drie fantastische collega’s de deuren van Salon B Den Bosch mogen openen. Een droom die in vervulling gaat, dus alles is toch nog op zijn pootjes terechtgekomen!


Waar kunnen we deze chica vinden?

Foodwise gaat haar krediet toch zeker naar Marc’s BBQ in Uden. Zalig! Maar in Den Bosch heb je ook oneindig veel lekkere restaurants. Door al die lekkernijen moet je natuurlijk wel wat extra sporten, dus is zij vaste klant van de sportschool. Daarnaast heeft zij afscheid genomen van haar auto en deze ingeruild voor een elektrische fiets, waarmee ze nu iedere dag naar Den Bosch komt.


Wat is haar gouden tip?

Haar tip voor jullie is: "leer te houden van jezelf en behandel mensen zoals je zelf behandeld wil worden. Geniet, blijf positief en sta open voor nieuwe ontwikkelingen. Zo blijf je groeien."


Waar kunnen we jou vinden online?

Op Instagram: @hairmadebymarnie.Marnie we wensen jou veel succes in de toekomst bij Salon B, maar dat gaat zeker goedkomen met jouw persoonlijkheid en kwaliteiten!

103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven