LET'S MEET: MARLEEN SERNÉ

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020


Deze prachtige dame hebben we ontmoet in een koffietentje in Den Bosch, samen met Anne-Claire Martens, toen we een meeting hadden over het versterken van hun netwerkorganisatie "Ajeto"en die van "SOSU Den Bosch".

Hoe is je carrière tot nu toe verlopen?

Het begon allemaal toen Marleen op de middelbare school zat en ze in gedachte de mooiste foto's maakte. Ze leende een camera, maakte een foto en zette het op Hyves. Zo ontstond haar passie voor fotografie.

Marleen begon met foto's maken tijdens de autoraces op circuit Zandvoort die gepubliceerd werden op een Formule 1 website. Ook maakte zij zelfportretten. Heel bewust heeft ze gekozen om een andere studie (trendresearch en conceptdesign) te doen. Geen studie fotografie, omdat dit al haar passie was en zij maakte vanuit haar 'vrije geest' beelden en ze wilde er geen 'werkdruk' op leggen.


Marleen woonde een jaar in Parijs (oeh la la), waar haar fotografiecarrière echt van de grond kwam: ze fotografeerde zelfs op het Cannes Film Festival, Paris Fashion Week en in Libanon met publicaties in ELLE Arabia, Harpers Bazaar NL en Marie Claire ARABIA.

Daarna moest zij terug naar Nederland om af te studeren, wat na veel bloed zweet en tranen is gelukt. Na een pauze te hebben genomen werkt Marleen nu aan haar doelen om internationaal te kunnen werken als fotografe.

Wat wil je nog bereiken? 

Haar merk "La Quaintrelle, by Marleen Serné" uitbreiden met verschillende diensten en producten, die internationaal beschikbaar zijn, waarvan de focus op Parijs ligt. 

Waar komen we jou tegen in Den Bosch?  Marleen eet graag bij Pilkingtons en Côte Bar Bistro.

Om leuk te netwerken kun je naast Ajeto ook goed terecht bij SOSU Den Bosch! Goede werkplekken zijn volgens haar Coffeelab en Côte Bar Bistro.

Wat zou je onze lezers als gouden tip willen geven?

Marleen vertelt: "Knowledge is power. Het internet (vooral Youtube) staat vol met tutorials en uitleg. Een GRATIS school dus! Het is dus heel makkelijk om nieuwe vaardigheden te leren. Neem die kans!"


We wensen dat Marleen het internationaal helemaal gaat maken, haar foto's zijn ook magnifique, dus dat gaat haar vast lukken!

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven