LET'S MEET: MARJOLEIN JANSSEN

Bijgewerkt op: 12 jan. 2021Dit is Marjolein Janssen (44) en al sinds 2014 de trotse eigenaar van Cuizien. Koken is altijd haar passie geweest. Hoe fantastisch is het dan als je van je hobby je werk kunt maken?!


Marjolein woont samen met Geert in Vught. Ze houdt dus enorm van koken en bakken, maar ook van wandelen, zwemmen en af en toe springt ze op haar racefiets. Geert en Marjolein zijn Herenboer en vinden het heerlijk om af en toe te helpen op het land.

Verder wordt dit koppel erg blij van reizen en lekker eten met een goed glas wijn. Ze proberen hier zoveel mogelijk van te genieten in het binnen-

en buitenland.


Reizen en culturen hebben altijd de interesse van Marjolein gewekt, dus toen ze moest

kiezen voor een vervolgopleiding heeft ze voor de reisbranche gekozen. Het MTRO in

Utrecht was de aangewezen opleiding om bij een reisbureau te kunnen gaan

werken. Echter is dat er nooit van gekomen, want ze liep stage in een

hotel in Edinburgh en daar is zij besmet geraakt met het horeca-virus.

Na haar opleiding heeft ze ruim 8 jaar bij Hotel Central op de Markt in ’s-Hertogenbosch als shiftleader bij de Front Office gewerkt.

Hierna heeft ze een aantal verschillende commerciële functies bekleed en is zij naast haar baan gestart met het geven van kookworkshops bij mensen thuis als ZZP’er, voor een landelijke organisatie.


De stoute koksschoenen

Uiteindelijk heeft Marjolein de stoute schoenen aangetrokken en haar vaste baan opgezegd. Op dat moment kwam Geert toevallig zonder werk te zitten (faillissement V&D). Gelukkig kon Marjolein snel aan de slag in de keuken van de Brabanthallen en bleef ze workshops aanbieden. Hier kwam Marjolein in contact met veel ZZP’ers en ze raakte enorm geïnspireerd door de gesprekken die ze met hen had. Marjolein wilde het liefste ook op verschillende plaatsen koken. Ze had echter toen nog geen ervaring en daarom is ze toen op haar 40e verjaardag (ja, echt op de dag zelf), gestart met de koksopleiding voor volwassenen op de Rooi Pannen in Tilburg. Omdat ze toch lekker bezig was heeft ze meteen ook nog in een jaar haar zelfstandig werkend koksdiploma behaald.
De afgelopen 4 jaar heeft ze bij verschillende bedrijven gewerkt en momenteel werkt ze naast Cuizien nog 24 uur bij Noble in ’s-Hertogenbosch. Hier verzorgt zij samen met een collega de lunch voor de medewerkers van Brand Loyalty. De werktijden zijn overdag op

doordeweekse dagen, zodat ze het heel goed kan combineren met de

werkzaamheden voor Cuizien.


Het doel van Marjolein is, dat ze plezier heeft in hetgeen ze doet. Als ze groots mag dromen (en dat mag ze!) dan zou ze graag een kleine B&B willen met table d’hote...


Wat Marjolein de lezer dan tenslotte ook logischerwijs wil meegeven is: "ga voor je passie, doe waar je blij van wordt."


Marjolein is onlangs Goldmember geworden bij SOSU Den Bosch, is dat niet fantastisch!?

We kunnen niet wachten om haar in het echt te CuiZIEN!www.instagram.com/cuizien

https://www.linkedin.com/in/janssenmarjolein/

https://www.facebook.com/marjo1976/

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven