top of page

LET'S MEET: MARGOT VERHOEVEN

Bijgewerkt op: 13 mrt.


Dit is Margot Verhoeven, een nuchtere, pragmatische dame die zorgzaam is en positief in het leven staat. Margot is advocaat bij Blue Legal, een advocaten- en juristen bureau. Ze zet zich vol overgave in voor het arbeidsrecht en pensioenrecht.


Margot (28) is geboren en getogen in Nuland, studeerde in Nijmegen en woonde in Den Bosch. Voor het werk is zij naar Breda verhuisd, maar toen ze haar geliefde Wouter ontmoette is zij toch weer terug naar ‘huis’ gegaan en en zijn ze gaan samenwonen in Den Bosch.

Tijdens hun huizentocht viel hun oog op een oud, vervallen huis, midden in de Graafsewijk. Margot zegt: "je gelooft het misschien niet maar wij waren he-le-maal verkocht!" Ze hebben hun huis zelf gestript en weer opgebouwd en dat was een heel avontuur, maar ze kan wel zeggen dat zij er twee rechterhanden door heeft gekregen.

Nu dat allemaal voor een groot deel achter de rug is, heeft Margot weer meer tijd voor nieuwe dingen zoals SOSU en haar hobby's! Zo sport ze graag, ze gaat wielrennen en bootcampen in het Prins Hendrik park. Maar ze houdt ook van festivals, de stad in gaan, leuke dingen doen met vriendinnen, familie en niet te vergeten: eten en drinken. Kortom: vooral genieten van leven. Sinds een kort is Margot ook ‘Thuiskok’ voor de stichting Thuisgekookt, daarbij kookt ze twee keer in de week voor een gezin, omdat ze dit zelf (tijdelijk) niet kunnen. Ze is gekoppeld aan een gezin dat bestaat uit een moeder met twee kinderen.


Loopbaan

Na de middelbare school is Margot een rechtenstudie in Nijmegen gaan volgen. Tijdens haar studie wist ze dat zij vooral géén advocaat wilde worden. Echter wilde zij ook praktijkervaring opdoen en dat was toch twee keer bij een advocatenkantoor. Bij haar tweede werkervaringsplek (Blue Legal) is ze blijv en 'plakken'. Waarom? Margot merkte dat ze andere verwachtingen had. Werken in de advocatuur betekent niet per se betekent dat het 24/7 werken is, er niet altijd een haantjescultuur of ellebogencultuur hoeft te zijn. Ze had het gewoon heel erg naar haar zin bij Blue Legal en de overige collega’s. Inmiddels werkt ze hier alweer 6 jaar als arbeidsrecht advocaat.


Dromen & doelen

Margot heeft al heel lang het doel om de opleiding post academische studie (PALA) te volgen, waarmee ze zich nog verder specialiseert in het arbeidsrecht. Deze volgt ze momenteel met plezier en doet veel extra kennis op.

Margot heeft op het moment geen langetermijndoel op werkvlak. Margot geeft aan dat ze nog heeeeel lang mag werken en het leven kan allerlei mooie wendingen krijgen. Het belangrijkste is dat je doet waar je blij van wordt en dat wat je wilt in de toekomst gerust nog kan veranderen. Voor nu wil ze gewoon heel graag blijven doen wat ze nu doet voor hele fijne klanten en dan is zij al heel tevreden.


Gouden tip

Iets wat Margot meteen te binnen schiet is dat haar vader vroeger eens tegen haar zei: "Margot je komt iedereen nog wel weer eens een keer tegen, houd dat in de je achterhoofd wanneer je iets zegt of doet tegen iemand."

Ze merkt nu inderdaad dat ze vaak mensen weer tegenkomt in zakelijke of privé setting, die ze eerder ook al eens ontmoet. Dat gaat dan soms al jaren terug. Dan vindt Margot het wel extra belangrijk als je gewoon zoveel mogelijk jezelf bent en bij jezelf blijft. Het kan een wereld van herkenning en thuiskomen zijn als je iemand tegenkomt die je al een beetje kent. Soms kan het zakelijk handig zijn als je al een linkje hebt met iemand! Zo denken wij er natuurlijk precies ook zo over bij SOSU!


Margot voegt nog toe: "er is in mijn praktijk altijd plek voor fijne, leuke en inspirerende klanten, dus het zou mooi zijn als ik via SOSU nog meer mensen kan helpen met wat ik doe!"

163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page