top of page

LET'S MEET: LISA REPKES

Bijgewerkt op: 13 mrt.


Dit is Lisa Repkes, een ondernemende moeder die een lastige uitdaging niet zomaar uit de weg gaat! Samen met haar man Richard van Beers is zij Time to Wine gestart. Dat is een wijnhandel gevestigd in Den Bosch, die is ontstaan uit pure passie voor kwaliteitswijnen.

Daarnaast is Lisa co-founder van Safari Atelier. Sinds zij voet heeft gezet op Afrikaanse bodem, is zij verliefd geworden op dit continent. Deze liefde wil zij met jou delen om de droomreis van je leven samen met jou te creëren.


Who is Lisa?

Lisa (32) woont samen met Richard en hun kindje Zoë en hond in Den Bosch. Ze houdt van (natuur)fotografie en het ontwerpen en uitwerken van creatieve concepten.

Lisa wordt erg gelukkig van reizen, ze is een heuse wereldontdekker en komt helemaal tot rust in de natuur. Samen met haar man Richard heeft zij een enorme passie voor lekker eten (wie niet?!?!) en heerlijke wijnen. Vandaar dat ze samen ook 'Time to wine' zijn gestart!


Time to Wine

Lisa en Richard hebben beiden in de horeca gewerkt en hier is de voorliefde ontstaan voor goede, betaalbare, kwalitatieve wijnen. Toen werd Time to Wine geboren! Time to Wine is wijnimporteur- en leverancier uit Den Bosch en levert wijn aan particulieren, bedrijven, importeurs en winkels. Hun voorkeur gaat uit naar wijnen van kleine familie wijnhuizen waarbij wijn met de paplepel wordt ingegoten, generatie op generatie. Wijnen met een goed verhaal en een rijke en historie. Lisa en Richard ontvangen je graag op afspraak in hun wijnlokaal waar ze je graag advies geven!

Loopbaan

Op haar 17e was Lisa klaar met het VWO en wilde zij graag iets gaan doen wat ze écht leuk vond. Zij ging vrijetijdsmanagement studeren aan de NHTV in Breda. Na 3 jaar had zij haar opleiding afgerond, maar was ze voor haar gevoel nog niet klaar. Zij ging voor een brede economische basis, de WO bachelor Bedrijfseconomie aan de UVT. Hierna was het toch wel echt klaar met studeren en gelukkig kwam haar droombaan al snel op haar pad.

Als marketing en projectmanager kijkt Lisa terug op een ongekend leerzame periode bij Matoke Tours. Het is dé inspiratiebron geweest voor een van haar eigen ondernemingen die ze in januari 2022 is gestart; 'Safari Atelier'.


Safari Atelier

In 2016 ging Lisa voor het eerst samen met een vriendin Nicole van Etten op reis naar Afrika. De liefde voor het continent voelden zij afzonderlijk van elkaar al veel langer, maar die eerste reis naar Malawi Zambia en de Victoria watervallen ligt ten grondslag aan waar zij nu staan. Ze ontdekten hun gezamenlijke passie voor reizen, voor Afrika, maar ook voor enthousiasmeren van anderen en voor ondernemerschap. En het was dan ook tijdens deze reis dat zij hun droom naar elkaar hardop uitspraken. De vele ‘vlieguren’ samen waren dé gelegenheid om elkaar goed te leren kennen. Inmiddels 6 jaar later dragen ze met trots Safari Atelier! Hetgeen het mogelijk maakt hun passie voor het continent uit te dragen, hun droom te laten leven, en hun liefde te delen met anderen. Lisa en Nicole maken van hun droom jouw droomreis, in het atelier!


Recensie

De meest bijzondere reiservaring ooit!

Als je in Entebbe, een stadje aan het Victoriameer in Oeganda landt heb je er vele uren in een vliegtuig opzitten. Vanuit de lucht heb je een blik kunnen werpen op Kampala, de hoofdstad, en ziet het eruit als een druk zandkleurig wegennetwerk. Met een bonte verzameling bruin, rood en zwartkleurige daken. Eenmaal geland springt die andere kleur je tegemoet. Groen. Het is een ongelooflijk groen land. Nooit zag ik zoveel tinten groen. De reis door dit prachtige land zat vol met plekken die bijna te mooi om waar te kunnen zijn waren. Het zien van een gorilla op 1 meter afstand en de zoektocht naar de legendarische Shoebill waren onvergetelijke ervaringen. De fenomenale gids reed ons rond en vertelde over de geschiedenis van Oeganda, de natuur, de huidige politiek en het dagelijks leven van de mensen. Twee weken bracht hij ons naar geweldige plekken in het land die je moet zien om te geloven dat jet echt bestaat. Alles volgens een mooi programma wat we daarvoor in Nederland al hadden opgesteld.


Wessel

Oeganda, Augustus 2021


Aanpakker

Lisa omschrijft zichzelf als een echte aanpakker, ze is graag de spin in het web en vaak met 100 dingen bezig (dit is dan ook meteen haar valkuil). Ze houdt van een cognitieve uitdaging en heeft ook een enorme drive om complexe zaken overzichtelijk te maken en alle losse eindjes aan elkaar te knopen. Ze staat open voor en zoekt continu naar een mooi evenwicht tussen vernieuwende concepten en praktische uitvoerbaarheid ervan. Ze vindt dat het mooiste wat er is. Vernieuwing is immers verrassend, spannend, uitdagend en staat een gezonde dosis creativiteit toe. Dit combineert zij graag met de affiniteit die ze heeft met marketing en projectmanagement. Dit zijn haar ideale drijfveren op werkvlak.


Dromen & doelen

Op dit moment combineert Lisa het opstarten van de bedrijven nog met het werken op projectbasis (als ZZP’er). Ze droomt ervan om totale focus te kunnen vinden in het ondernemerschap en daarbinnen mooie en ‘gezonde’ organisaties te runnen.

Als het dan dan allemaal loopt zoals zij graag wil dat het loopt, dan droom Lisa van het, voor haar, ultieme gevoel van vrijheid. Het lijkt haar waanzinnig om eens (of af en toe) voor korte periodes vanuit een mooie plek in het buitenland werkzaam te zijn.


Gouden tip

Het is er eentje met een knipoog;) maar hij luidt als volgt: "Het is pas crisis als de wijn op is!"https://www.facebook.com/Timetowine.nl / https://www.instagram.com/timetowine.nl/


https://www.facebok.com/safari.atelier / https://www.instagram.com/safari.atelier/

244 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page