LET'S MEET: LEONIEK JANSSEN STEENBERG

Bijgewerkt op: 12 sep. 2020Leoniek Janssen Steenberg heeft haar eigen bedrijf opgezet: LEF Dyslexie. We werden uitgenodigd voor een meeting bij haar thuis over hoe zij als ervaringsdeskundige anderen helpt hoe ze om kunnen gaan met hun dyslexie. Daarna hebben we haar vele malen gezien tijdens de SOSU bijeenkomsten.

Wie is Leoniek?

Leoniek (31) woont in het centrum van Den Bosch, komt oorspronkelijk uit Altforst (Gelderland) en heeft op beide locaties een eigen praktijk.

Ze houdt van reizen, koken, dansen, hardlopen, theater en lekker uit eten gaan.

Ze is al heel haar leven ervaringsdeskundige op het gebied van dyslexie. Leoniek heeft zelf ervaren dat dyslexie meer is dan alleen uitdagingen met lezen & schrijven.

Hoe is haar loopbaan verlopen?

Leoniek heeft de Master Financial Economics afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Vervolgens heeft zij bij Sonnevelt de opleiding tot kindercoach gevolgd, bij de KPC Groep de opleiding tot dyslexiecoach en bij de Dyslexie Academie de opleiding Dyslexie en Hoogbegaafdheid.


Na ruim 4 jaar in de financiële dienstverlening te hebben gewerkt, besloot zij in 2017 haar carrière in te ruilen voor het volgen van haar passies: coaching, voeding en de wetenschap van het anders denken (de neurowetenschappen). Dat heeft geleid tot LEF Dyslexie. Zij kijkt naar ‘de andere kant van dyslexie: sociaal-emotionele uitdagingen & kwaliteiten’

Wat was haar weg naar het ondernemerschap?

Leoniek zag dat er in Engeland en Amerika, naast de reguliere dyslexiebehandeling, aandacht was voor de sociaal-emotionele uitdagingen & kwaliteiten van dyslectici. Dit in de vorm van dyslexie-coaching. Als kind had ze graag een hulpverlener gehad die haar begreep en begeleidde op dit vlak. Deze vorm van coaching bleek er in Nederland nog niet te zijn. Ze heeft de stoute schoenen aangetrokken en is zich om gaan scholen.

Wat is haar missie?

Het is haar missie om het begrip rondom dyslexie te vergroten. Te voorkomen dat mensen, met name kinderen, hun hele leven last blijven houden van gevoelens van onzekerheid, een negatief zelfbeeld, schaamte, paniek, boosheid, frustratie, faalangst, zich dom en anders voelen.

Leoniek helpt hen te groeien in hun zelfvertrouwen. Ze helpt de kinderen zichzelf te leren kennen en begrijpen (manier van informatieverwerking) en hun kwaliteiten te ontdekken.

Tijdens het SOSU Den Bosch Netwerkfestival geeft Leoniek een workshop voor moeders, verzorgers, onderwijs- en zorgprofessionals.

Aanleiding Leoniek is kindercoach en ziet om zich heen dat er meer aandacht mag komen voor life-coaching van kinderen. Naast dyslectische kinderen zijn er meer kinderen die uitdagingen ervaren aangaande de sociaal-emotionele ontwikkeling en steeds meer kinderen zijn aan het onderpresteren.


Netwerkevent 'LET'S MEET'

Leoniek is gastspreekster en geeft een workshop tijdens het SOSU Den Bosch netwerkevent 'Let's meet op 11 oktober, om 14.00-17.00 uur.


Workshop: Gun jij een kind LEF? Spiegel jezelf!

Jij als moeder/verzorger/professional staat in deze workshop centraal. Jij gunt jouw kind zelfvertrouwen. Jij wilt jouw kind zien stralen. Jij gunt het jouw kind dat het gelooft in zichzelf. In zijn of haar eigen kwaliteiten/eigenschappen. Jij gunt jouw kind rust. Ontspanning. Jij gunt het jouw kind dat het inziet hoe mooi het van zichzelf is.


Hoe gaat de workshop eruit zien? Leoniek gaat op een actieve manier aan de slag met wie jij bent en wat je jouw kind gunt. Jij gaat voelen, beleven en ervaren. Aan het einde van deze workshop weet jij hoe je jouw kind wilt en kunt gaan helpen op het gebied van zelfvertrouwen.Socials:

https://www.facebook.com/lefdyslexie/

Dyslexie anders bekeken: van onzekerheid naar zelfvertrouwen

https://www.instagram.com/lef_leoniekjanssensteenberg/

https://www.linkedin.com/in/leoniekjanssensteenberg/

98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven