LET'S MEET: LEONIE VERBRUGGE

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020


Carrière

Na haar opleiding als grafisch ontwerper aan de kunstacademie in Den Bosch, heeft zij ruim tien jaar gewerkt bij een klein ontwerpbureau in het centrum van Den Bosch.

Na de geboorte van haar jongste dochter in 2010 is zij voor zichzelf begonnen als grafisch ontwerper. Toch begon het in 2015 te kriebelen. Illustreren en boeken ontwerpen doet Leonie het allerliefst en dus heeft zij haar focus naar deze vakgebieden verlegd.

Dat dit een heel nieuwe start betekende heeft zij geweten. Ze heeft opnieuw een netwerk moeten bouwen, want klanten uit haar vroegere netwerk hadden niet persé behoefte aan illustraties of een ontworpen boek. Ze probeert in steeds grotere kringen haar naam te laten horen. Een work in progress, want eigenlijk is dat nooit klaar. Altijd maar zaaien om te kunnen oogsten.


In de afgelopen jaren heeft zij geïllustreerd voor kinderboeken, lesboeken en heeft Leonie poëzie-, fotografie- en kunstbundels ontworpen. Ook kwam er een keer een levensgrote illustratie voor een ledpaneel in een winkelcentrum voorbij. Haar werk is heel divers, evenals haar opdrachtgevers.

In mei van dit jaar heeft zij op uitnodiging van een Zweedse kinderboekenorganisatie gewerkt en gewoond in het Zuiden van Zweden. Daar heeft Leonie samen met een Zweedse schrijfster nagedacht, getekend en geschreven aan een kinderboek dat, hopelijk volgend jaar uit zal komen. Een hele inspirerende en verrijkende ervaring voor haar.


De afgelopen maanden werkt Leonie aan een jubileumuitgave van een coach en schrijfster. Een ontzettend leuk project mèt omslagontwerp en illustraties in het binnenwerk. Ook is er weer een kinderboek dat ze voor een uitgever mag gaan illustreren. Een boekje over groene vingers, een onderwerp waar zij echt enthousiast van wordt.


Ondertussen loopt het Zweedse project ook door en heeft zij natuurlijk altijd nog haar eigen ideeën en projecten waar ze graag tijd aan besteed.


Bereiken

Leonie is helemaal happy de peppie, ze is ontzettend blij waar zij zich nu bevindt in haar leven! Natuurlijk heeft ze dromen en zet ze stappen om daar te komen. Maar ze probeert zich nu vooral ervan bewust te zijn van wat er nu al is.


Ze zou het fantastisch vinden als het boek met de Zweedse schrijfster wordt uitgebracht. Daarnaast zou ze graag met een goede vriendin mooie workshops neer willen zetten om mensen te inspireren. Ze zijn hier al flink over aan het brainstormen. Het liefst houden zij deze workshops in haar toekomstige gedroomde woonschuur met plantenkas, waarbij ze dan tevens lunches serveren met groenten uit eigen tuin. Hmmmm!


Tegenkomen

Een fijne plek om af te spreken en te lunchen vindt Leonie ik altijd 'Oerwoud' in de Vughterstraat. Ze drinkt graag koffie bij 'Drab' in de Kruisstraat. Het Mariapaviljoen is heel leuk voor een borrel en een feestje en natuurlijk de Verkadefabriek. Die blijft altijd.

Leonie werkt niet zo makkelijk buiten de deur. Ze heeft haar eigen studio met al haar teken- en schilderspullen op zolder thuis. Dus daar zit zij het liefst met al haar spullen binnen handbereik.


Gouden tip

"Geef niet op! Ook al heb je even wat minder klussen of zie je even niet waar het 'heen' moet. Volg je droom en vertrouw erop dat deze voor jou ook uit zal komen!

Neem soms even afstand van waar je mee bezig bent. Omring je met mensen die het goed met je voorhebben, je zien voor wie je bent en vertel ze waar je staat. Misschien geven ze je wel net dat ene inzicht dat je kunt gebruiken."


Bedankt Leonie, heel leuk jou te ontmoeten!


Ben je benieuwd naar Leonie en haar werk? Ga dan naar: www.leonieverbrugge.com/undertow

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven