top of page

LET'S MEET: LAURA SAUVÉ

Bijgewerkt op: 15 mei 2021


Dit is Laura Sauvé (30). Sinds 2019 is zij trotse eigenaresse van ‘in ontwIKkeling’ waar ze als gedragswetenschapper onderzoek, advies en ondersteuning biedt binnen de onderwijssector. Sinds kort is ze ook mede-eigenaresse van Anne&Max Den Bosch. De huiskamer van de stad waar je vanaf juli terecht kunt voor ontbijt, lunch, high tea en een borrel met (h)eerlijke, echte en biologische producten. Naast deze huiskamer komt er ook het eerste Anne&Max Boutique Hotel.


Wie is Laura?

Ze is gedreven, veerkrachtig, optimistisch en leergierig. Laura woont samen met haar verloofde Rob Kunstt (36) in Helmond.

Voordat ze vorig jaar op de rem moesten voor “je-weet-wel”, spendeerde zij haar tijd vooral aan het ontdekken van nieuwe plekken om te eten en slapen, aan crossfit en aan hardlopen. Laura kan enorm genieten van verre reizen, maar vindt het ook echt fantastisch om Nederland door te cruisen per auto, OV óf - en eigenlijk misschien wel het liefst- per fiets. Ze kan er enorm van genieten om lange stukken te fietsen en kan daarmee zichzelf helemaal verliezen in allerlei ideeën waar ze vervolgens weer volle bak energie van krijgt.


Laura houdt van het stellen van doelen, op vrijwel alle gebieden: ze heeft geen rust als de rondjes van haar Apple watch nog niet volledig rond zijn, ze spaart vol enthousiasme elke week haar A.S.R. punten om vervolgens weer lekker te kunnen shoppen. Ze heeft zichzelf er immers zelf voor in ’t zweet gewerkt. Voor ‘in ontwIKkeling’ stelt ze zichzelf ook continue nieuwe doelen. Kortom, ze doet de naam van haar bedrijf zelf ook graag eer aan.


Roddelbladen zijn niet aan haar besteed, maar boeken met staycation-ideeën, de Flow en boeken die (in de breedste zin) met gedrag en psychologie te maken hebben, leest ze maar al te graag. Rob noemt haar soms een kleine nerd. Ze is wel een ontiegelijk leuke nerd, want in maart 2020 stelde hij haar DE vraag en gingen ze vol enthousiasme aan de slag met hun trouwplannen. Als nét verloofd stel mochten ze direct met elkaar hun werkplekken delen toen heel Nederland massaal over ging op thuiswerken. Tja, achteraf ontstonden daar de mooiste plannen, want niet al te lang daarna raakten zij enigszins afgeleid en gingen ze van het maken van trouwplannen over op de plannen voor Anne&Max Den Bosch. Hier zijn ze nu al een jaar volle bak mee bezig. En sindskort kunnen ze EIN-DE-LIJK zeggen: "aankomende zomer is het zover!" Ze mogen dan iedereen ontvangen in dé nieuwe huiskamer van Den Bosch!" https://www.annemax.nl/vestigingen/den-bosch/


Deze afbeelding heeft Laura als achtergrond op haar laptop. Ze heeft hem een tijdje terug gemaakt, om elke dag even stil te staan bij wat ze belangrijk vindt in haar leven en wat ze daar dan voor mag doen. Op een gegeven moment word je er ‘blind’ voor, geeft Laura aan en dan helpt het om weer even bewust te kijken en stil te staan bij haar kernwaarden en gedragsnormen. Ze is twee keer flink ziek geweest, wat haar heeft laten beseffen dat vrijheid en veerkracht ontzettend belangrijk zijn. Ze kan genieten van luxe en welvaart maar ze beseft zich erg goed dat haar gezondheid het allerbelangrijkste is. Zonder gezond te zijn heb je geen klap aan je vrijheid. En die gedachte helpt haar om soms weer even goed te kunnen relativeren.


Loopbaan

Sinds Laura in 2014 begon met de master Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit, heeft zij binnen verschillende onderwijsvormen ervaring opgedaan als gedragswetenschapper. Telkens met als doel om jongeren op een positieve en prettige manier onderdeel te laten zijn van de maatschappij. Ze is zelf overtuigd van de gedachte dat je niet altijd invloed hebt op wat er gebeurt in je leven, maar dat de manier waarop je met situaties en gebeurtenissen omgaat een enorm verschil kan maken voor hoe je je voelt. Dat probeert ze de jongeren ook altijd mee te geven. Ze hoopt altijd dat er een moment komt dat zij zelf de regie pakken, dromen najagen en trots zijn op de stappen die ze zetten.

De enorme variatie in haar werk, vindt ze elke keer weer interessant en uitdagend. In de eerste jaren heeft ze zowel met basisschoolkinderen als met jongeren gewerkt. Al gauw constateerde Laura dat haar hart echt ligt bij pubers en jongvolwassenen. Doordat er in 2014 weinig mogelijkheden waren voor vaste banen binnen het onderwijs, heeft zij ontzettend brede ervaring op kunnen doen en een groot netwerk kunnen opbouwen, door telkens op andere scholen te werken.

Uiteindelijk resulteerde alle tijdelijke contracten in een vaste aanstelling als orthopedagoog in het voortgezet speciaal onderwijs. Eindelijk haar doel bereikt, dacht ze. Maar na zo’n twee jaar, werd ze gevraagd voor een ontzettend leuke opdracht. De ondernemer in haar was geboren!


Ontzettend spannend vond ze het, maar haar eerste opdrachtgever had zich gemeld, dus ze stortte zich in de wereld van het ondernemen. Ze leerde vooral uit haar comfortzone te gaan. Laura is nogal geneigd om veel in haar hoofd te zitten, dus dit was de eerste uitdaging. Ze spendeerde flink wat tijd aan een mooi businessplan en wilde het liefst alles tot in de puntjes uit hebben gedacht. Toch wilde zij zichzelf ervan behoeden om te lang in haar valkuil te blijven hangen, dus besloot ze noodzaak te creëren. Ze plande een afspraak bij de KvK en of dat plan er nou wel of niet zou zijn, het was een kwestie van: DOEN!

Achteraf stelde die afspraak niks voor maar de onbekend maakt soms ook onbemind. Achteraf weet Laura dat de basis van haar onderneming niet zat in het schrijven van een plan en het bedenken van een visie en missie, maar in de tijd waarin ze ervaring heeft opgebouwd Dankzij alle tijdelijke contracten, de vele wisselingen van scholen en de diverse mensen die ze heeft leren kennen, heeft ze een goed fundament kunnen leggen!

Hier staat ze

Haar brein heeft heel wat hobbels moeten nemen om te komen waar ze nu is en ze is er nog niet, beseft ze. Omdat ze de lat graag hoog legt, kan dat soms leiden tot lang denken, verbeteren, aanpassen en zeker ook twijfelen. Ze is zich er ook bewust van dat er aan deze positieve kant van haar ook een nadeel zit, het kan namelijk soms voor enige vertraging en terughoudendheid zorgen. Omdat ze dit weet van zichzelf kan ze voortaan ook eerder zeggen: "goed is goed genoeg, nu gaan!"

Ze ervaart het als een groot avontuur om samen met Rob de plannen voor Anne&Max te realiseren, want waar zij soms even op de rem trapt, gaat hij het liefst vol gas door. Daarom vond Laura het in eerste instantie ook echt wel spannend om als duo te gaan ondernemen. Starten is al spannend, laat staan met je verloofde. Er zijn zoveel vragen die opkomen en er is zoveel onduidelijkheid dat het altijd gemakkelijker is om te zeggen, laten we alles houden zoals het is. Maar Laura is ervan overtuigd dat je daar uiteindelijk niet gelukkig van wordt en dat je pas kunt ontdekken wat voor kansen een keuze kan bieden als je er ook daadwerkelijk volmondig “JA” tegen zegt.


Laura is iemand die graag plant, maar weet ook dat dat lang niet altijd kan. Ze probeert dan ook juist dingen te doen die ze spannend vindt, omdat juist daar de groei zit (and the magic!). De laatste tijd staat ze stil bij de twijfels die ze zelf had in februari 2019 om te starten met ondernemen. Als iemand haar toen had gezegd dat ze twee jaar later een goed lopend bedrijf zou hebben en in de startblokken zou staan voor de tweede onderneming was ze óf kei hard gaan lachen óf volledig in de stress geschoten en hard gaan huilen. Ze prijst zichzelf KEI gelukkig.

Het liefste zou ze alles vastleggen als een soort “geluksbijbel”. Dat ze weet welke ingrediënten haar leven zo compleet maken, om er vervolgens op terug te pakken als het even wat minder gaat.

Ze vindt het hartstikke gaaf om nu twee werelden te gaan verbinden en van daaruit weer zoveel gave dingen te gaan ontdekken en leren met en van anderen, waaronder natuurlijk de toffe vrouwen van SOSU.


Dromen en doelen

De opening van Anne&Max is al een stapje dichterbij haar droom. Bij Anne&Max streven ze ernaar om zo goed mogelijk met de wereld om ons heen om te gaan. Dit doen zij onder andere door het milieu zo min mogelijk te belasten en bewust te kiezen voor bedrijven die mensen in dienst hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt. Laura's ultieme droom is om dat echt naar een next level te trekken en samen met Rob een heerlijke plek te creëren, waarin ze werelden met elkaar verbinden. Letterlijk. Ze wil een locatie waar mensen zich thuis voelen en elkaar kunnen ontmoeten. Ze zou het ontzettend gaaf vinden om in de toekomst een huiskamer in het buitenland te realiseren. Een B&B dat gerund wordt door lokale mensen en dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de lokale bevolking en economie.


Gouden tip

Laura geeft ons als gouden tip: "Doe het, juist als het spannend is!" Ze gelooft dat als je spannende dingen doet, je steeds een beetje groeipijn kunt hebben, maar dat het er uiteindelijk voor zorgt dat je telkens een stap verder komt. Uiteindelijk, kijk je terug en denk je: vond ik dát spannend?

In 2019 besloot ze om haar vertrouwde loondienstverband helemaal los te laten en gedeeltelijk voor zichzelf te beginnen. De quote die voor haar de doorslag gaf was: “Als je het niet uit je hoofd krijgt, is het misschien een goed idee,” of het nu gaat om die toffe jas, leuke vakantie of het starten met ondernemen: als het je bezig blijft houden, DOEN!


Foto's gemaakt door: Sanne van Uden


https://www.ik-inontwikkeling.nl/

https://www.instagram.com/in_ontwikkeling/

www.linkedin.com/in/laurasauve

www.instagram.com/annemaxdenbosch


453 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page