LET'S MEET: KIM LAANBROEK

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020SOSU heeft Kim leren kennen in Tilburg tijdens een fotoshoot. Kim was daar de visagist en ze raakten niet uitgepraat met elkaar. Bij Kim voel je je meteen op je gemak!


Dit heerlijk mens is make-up artist. Ze is 35 jaar en geboren en getogen in Tilburg de gekste.

Ze is gepassioneerd, creatief en nauwkeurig in haar vak. Bovendien voelt ze mensen en hun wensen heel goed aan. Al sinds de havo droomt zij over alles wat met make-up te maken heeft. Als tiener was zij ervan overtuigd dat ze in de wereld van grime en visagie terecht zou komen. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Waarom? Er was in 2003 nog geen voltijdopleiding die zich richtte op visagie. Omdat zij na de havo niet stil wilde zitten, schreef zij zich in voor een opleiding die nog het meest in de buurt kwam van waar haar roeping lag: Theatre Design, aan de HKU. Die paar uur grime per week waren voor haar niet voldoende om de studie te daadwerkelijk vol te kunnen houden. Kim stopte en richtte zich met vol overgave op het zoeken naar passende (avond)opleidingen en cursussen op het gebied van make-up en grime. Uiteindelijk kwam zij terecht bij Else le Comte in Amsterdam. Kim volgde een jaar lang lessen en leerde er de fijne kneepjes van het visagievak. Een erg leerzame tijd was het voor haar. Om zichzelf nog meer te verdiepen, volgde zij tussen 2011 en 2014 de opleiding Allround Make up Artist. In die tijd startte zij bovendien als freelance make up artist. Toen begin het voor Kim écht.

Sindsdien heeft zij gewerkt voor uiteenlopende opdrachtgevers en mag ze haar cv vullen met bijzondere klussen, met onder meer fotoshoots, theater, tv en evenementen. Kim liep stage bij Kevin van den Bergh, Disneyland Paris en Halloween Fright Nights en werkte voor toonaangevende opdrachtgevers als GlamMTeam, de Efteling en Beleef je Portret. WOW! Als make-up artist richt zij zich op het laten stralen van mensen en haalt zij tegelijkertijd veel voldoening uit het creëren; creatieve projecten. Ook kennisoverdracht is een belangrijk element binnen haar vak. Ze verzorgt graag make-upworkshops en -lessen voor onder andere Visagieworkshops.nl.

Wat is haar droom voor de toekomst? In de toekomst zou Kim zich graag willen aansluiten bij projecten voor kwetsbare (jonge) vrouwen. Ze gelooft er in dat als je jezelf anders kan gaan zien in de spiegel, dat je dit daarna ook kan uitstralen naar buiten toe. Een beetje make-up kan hierbij dit gevoel versterken en je zekerder laten voelen. Door een sterker zelfbeeld, kun je nog meer stralen.  Vanaf dit jaar gaat Kim ook masterclasses geven bij www.visagieworkshops.nl. (25 en 26 januari zijn er opendagen in Rotterdam) Lesgeven vindt zij heerlijk om te doen, vooral het zien van de creativiteit en vooruitgang van de cursisten. Ook is het haar doel voor dit jaar om met Surprise Makeovers te gaan glitteren op festivals en evenementen. Het Surprise Makeover team laat bezoekers van festivals en evenementen binnen no-time shinen met een glitterende makeup en hairdo's.

De gouden glitter tip

Kim gelooft dat de mooiste make-up je eigen glimlach is. Maar make-up kan je uitstraling wél versterken. Daar help zij je graag bij ;)


Waar kunnen we Kim vinden?

Hoera! Kim is aanwezig tijdens het aankomende SOSU event op 20 januari. Als je visagie-tips wilt krijgen van haar, of even lekker in de make-up gezet wilt worden....

Er zijn nog enkele kaarten te koop via www.sosudenbosch.nl

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven