LET'S MEET: KATJA MARKELOVA

Bijgewerkt op: 20 apr. 2021


Dit is Katja (36), zij woont sinds 2019 in Den Bosch. Ze is opgegroeid in Rusland, verhuisd voor werk naar Estland en vanwege de liefde woont ze in Nederland en uiteraard ook voor zichzelf, want het bevalt haar hier goed! Katja heeft in deze korte tijd dat ze hier woont een eigen company opgericht genaamd 'Re-align.' Katja stimuleert high-level professionals en ondernemers die in de rat race zitten, om meer verbinding aan te gaan met zichzelf. Op deze manier ervaren ze meer balans, zelfvertrouwen en plezier in hun (werk)leven.

Puur Katja

Katja houdt van (juist) ademen, de liefde, in de breedste zin van het woord, natuurlijke lippenbalsems (die maakt ze zelf), vroege ochtenden, yoga, knuffelen (wat vervelend die Corona). Verder houdt ze van frambozen, dadels en bananen, het definiëren van geuren, honden, een goede bak koffie, boeken lezen, ze schildert de meest prachtige schilderijen. Ze wil graag een zijn met de natuur, houdt van lange wandelingen en überhaupt van beweging, muziek, sfeer, kaarsen, warrig haar, de zon, maar ook zeker de regen, wolken in de lucht en rust.

Op haar 5e levensjaar begon Katja met balletles, ze was zich al vanaf jonge leeftijd bewust van haar lichaam. Naast haar school, deed ze ook aan yoga, martial arts, zingen, zwemmen en pianoles, ze gaf haar creatieve mind dus ook genoeg voeding. Ze kreeg op school 10 lesuren per dag, 6 dagen in de week. Aan de universiteit studeerde zij International Business in Arts and Languages, terwijl zij ook trainde voor het sports aerobics team, waarmee ze regionaal kampioen van Rusland werd.


Katja heeft altijd een passie gehad voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Het eerste zelfontwikkelingsboek dat zij ooit las, was 'How to Win Friends and Influence People' van Dale Carnegie. Zij was toen ongeveer 15 jaar oud. Sindsdien leest en luistert ze elke dag boeken, podcasts, wetenschappelijke artikelen, noem maar op. Het helpt haar elke dag iets te leren, een open blik te houden en haar kennis up-to-date te houden.

Dat is haar eigen doel: elke dag iets nieuws leren en elke dag werken aan haar lichaam. Dat doet zij vanuit haar belangrijkste persoonlijke waarden: authenticiteit, transformatie, nieuwsgierigheid en playfulness. Daarnaast het blijven lachen natuurlijk, Katja geeft aan dat we onszelf niet ieder moment van de dag serieus hoeven te nemen.

Foto's: Sanne van Uden


Haar werk is gebaseerd op body & breath awareness. Ze begeleidt top professionals en

ondernemers op hen weg naar balans. Het gaat om het herpakken en herstellen van jezelf in het moment. Het is lichaams- en ervaringsgericht werk, waarbij alignment centraal staat. Jij gaat even weg van moeten, nadenken, druk, frustratie, leeg en uitgeput zijn, interne angsten, naar voelen, je lijf ervaren, acceptatie, loslaten, ontspanning, vrijheid, meer energie, naar het leven ervaren met alle zintuigen.

Tevens geeft ze yoga- en pilatesles bij drie verschillende sportscholen (nu online).


Qua extra opleidingen heeft ze verscheidene cursussen gevolgd: Awakening Yoga Opleiding, Ademwerk, Reiki, Colour Therapy, Agile Scrum Master, Yoga workshops.


This woman is on a mission

Het is Katja's levensmissie om iedereen die zij ontmoet minstens met 5% meer vreugde en geluk achter te laten, dan voordat zij hen ontmoette.

Ze is blij als ze haar levensmissie ook in haar werk kan bereiken. Zij wil anderen een stukje vooruit helpen op hun weg naar meer balans, geluk, zelfverzekerdheid.


Ze gelooft dat wij, als human beings, alleen tot de ware kern kunnen komen en hiervan kunnen genieten wanneer wij even tot stilstand komen, bewuster van onszelf worden en terug gaan naar onze essentie en intuïtie. Dat kan pas volgens Katja pas als ons lichaam, geest en mind met elkaar in verbinding staan en op elkaar zijn afgestemd.

Het is haar wens om meer mensen te gaan bereiken en hierin te ondersteunen.

Katja heeft in haar leven bepaalde kennis vergaard en vaardigheden ontwikkeld. Dankzij deze ervaringen en haar persoonlijke aanpak kan zij anderen goed ondersteunen, stimuleren en boosten.


Ze zou anderen ervan willen behoeden om dezelfde mentale, psychologische en fysieke pijn te doorstaan, zoals zij deze heeft doorstaan. Uiteraard hoort dit soms ook bij het leven, maar als je echt struggles hebt met iets, of merkt dat je vastzit in bepaalde patronen en je komt er niet meer uit, dan kan Katja jou helpen!


Als je bijvoorbeeld het gevoel hebt gevangen te zitten in een situatie, emotie of een gevoel. Wanneer je volgens jezelf geen keuze hebt en je het gevoel hebt dat dingen je overkomen. Als je niet weet wat JIJ van het leven wilt. Wanneer je elke dag druk bezig bent, maar je er geen energie meer van krijgt. Als je nog steeds gelooft dat hard werken en elke dag 12 uur in je werk stoppen gelijk staat aan succes.


Als je gelooft dat voor je zelf te zorgen egoïstisch is. Als je gelooft in de labels die anderen op jou plakken. Als je jezelf onderschat en denkt dat je niet waardevol genoeg bent. Als je de status quo accepteert. Als je een gezondheidsklacht hebt en de dokters zeggen dat je dit zult moeten accepteren.


Wanneer je het moeilijk vindt om jezelf aan te passen als dingen niet lopen zoals gepland.

Als je eigenlijk volledig losgekoppeld bent van je lichaam.. Als je beter voor anderen zorgt dan jezelf. Wanneer je in een negatief spiraal zit en je niet meer weet hoe je eruit moet komen? Als je het 'gewone' als een gegeven aanvaardt en het gevoel hebt dat je leeft op de automatische piloot? Dan moet je zeker contact opnemen met onze Katja. She knows the drill en weet jou te bekrachtigen.


Golden rule

Spanning is wie je denkt te moeten zijn.

Ontspanning is wie je bent.

-Chinees gezegde-


Katja zegt: "We hebben allemaal geregeld moeite met grenzen bewaken, even rust te pakken of echt te vertragen. Het wordt ook niet altijd geaccepteerd. We leven in een vluchtige maatschappij. Wanneer zijn we tevreden? Door af en toe te vertragen kunnen we juist tot onze ware kern komen en hierdoor meer genieten, omdat je leeft vanuit jouw essentie."


https://www.linkedin.com/in/k-markelova/

https://www.instagram.com/realign.coaching/165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven