LET'S MEET: JULIA QUIST

Bijgewerkt op: 5 sep. 2020Wij hebben Julia Quist leren kennen via Sharon Roest. Samen kwamen zij naar de SOSU-show in januari. Onlangs heeft SOSU een eigen handlezing gedaan bij Julia en toen hebben we haar beter leren kennen en werd het ook super concreet wat ze nou eigenlijk doet, namelijk: handlezen.


Wie is Julia?

Julia (47) is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Capelle a/d IJssel.

Na de middelbare school is zij Vormgeving & Communicatie gaan studeren. In eerste instantie met het idee dat ze in de reclamewereld wilde gaan werken, maar al snel realiseerde zij zich dat die hele wereld haar totaal niet aansprak. Op zoek naar een nieuw doel kwam ze maar op een ding uit, waar zij een enorme passie voor voelde: muziek! Vanaf dat moment heeft zij zich volledig op dat doel gericht.


Tijdens haar studie liep Julia stage bij een Entertainment Marketing Company in Amsterdam. Vanwege de afstand en het geluk dat ze woonruimte in het centrum kon krijgen is zij naar Amsterdam verhuisd en heeft Julia daar 1,5 jaar gewoond. Na het succesvol afronden van haar studie was Julia nog niet helemaal klaar om het ‘echte’ werkleven in te stappen, dus is zij de 1-jarige opleiding ‘Fashion Promotion & Media’ gaan volgen aan de London College of Fashion – in London dus. Een geweldige tijd voor Julia!

Een paar maanden na terugkomst in Nederland is Julia aan de slag gegaan als productie coördinator bij het radioprogramma 2 meter sessies (toen nog Radio3). Het was een weekend job, dus ze was naarstig op zoek naar werk ook voor doordeweeks.

Niet veel later kwam voor haar de kans voorbij om bij CNR records te gaan werken en na een kleine 2 jaar kon ze de overstap maken naar een major platenmaatschappij: Warner Music. Wauw!

Als promo-coordinator heeft Julia er 12 ½ jaar haar ziel en zaligheid in kunnen leggen. In diezelfde tijd werd Julia ook 3 keer moeder van heel leuke jongens (18, 15 & 11 jaar).


Maar, het begon op een gegeven moment toch te kriebelen. Hoewel haar werk bij de platenmaatschappij super afwisselend en uitdagend was, miste zij een bepaalde creativiteit en had ze het gevoel dat zij op een andere manier een bijdrage wilde leveren. In eerste instantie ontstond het idee van een webshop voor jongenskleding. In no-time was Julia ineens de trotse eigenaar van Boykie.nl. Ze was gewoon in het diepe gesprongen, heeft ze haar eigen webdesign op gezet, alles heeft zij in haar uppie geregeld, van de inkoop tot de sales.

Als je het zo optelt: werk bij de platenmaatschappij, een webshop en een gezin, was het wel een beetje een dolle boel. Er moest volgens Julia wel iets veranderen en dat werd, met veel pijn in het hart, vaarwel zeggen tegen haar job bij de platenmaatschappij.


Nadat zij zich volledig op Boykie heeft gestort realiseerde Julia zich nog iets: de creativiteit was er wel, maar het hele sociale (sales) stuk en echt een bijdrage leveren in iemands leven was er nog niet. Ook was Julia vooral nog alle ballen hoog aan het houden voor haar gevoel, maar ze had niet het idee dat ze echt iets voor zichzelf deed. Echte self-care stond ergens op plek 222. Daar moest verandering in komen. Op haar pad kwam ze iets heel interessants tegen, een opleiding voor handlijnkunde. Yes, dat vindt deze dame interessant en dat is zij gaan doen! Dat gunde zij zichzelf. Wat een reis werd dat, en wat een thuiskomen was dat voor Julia. Het werd haar snel duidelijk dat dit niet bij een hobby zou blijven. Handen zijn zo fascinerend. Julia vertelt: "Je handen zijn je blauwdruk, je spiegels. Als handlezer houd ik je spiegels voor. Je handen vertellen jouw verhaal. Ze helpen je herinneren aan je patronen valkuilen en talenten. Maar ook aan alles wat je tot nu bent tegen bent gekomen. Het is prachtig om te horen hoe mensen reageren op een handlezing. Het geeft zoveel inzichten in je eigen handelen."

Wat heel belangrijk is om te weten is dat het absoluut geen toekomst voorspellen is. De lijnen in je handen veranderen namelijk. Julia zegt: "Houd ze maar eens in de gaten de komende tijd. Komen er lijnen bij?"

Julia zou graag in de toekomst retreats willen organiseren. In eerste instantie in Nederland, maar later ook in het buitenland. Hierbij ziet Julia de combinatie van: Yoga, Handlezingen, klankschaal healingen en een connectie met de natuur! Een oplaad- en inzicht moment voor jezelf. Het is een wilde droom van haar om ooit nog op muziekfestivals backstage de handen van artiesten te mogen lezen.


Wil je meer weten van Julia en hetgeen zij doet? Zodra SOSU weer een netwerkfestival organiseert is Julia van de partij en daar kijken we enorm naar uit!


www.karmalijn.nl | www.instagram.com/karmalijn I www.instagram.com/julia.quist | www.facebook.com/karmalijn

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven