top of page

LET'S MEET: JACOBIEN OVEREEM

Bijgewerkt op: 3 apr. 2021


Dit is Jacobien Overeem, owner van ‘BIEN Den Bosch’, dé winkel in tweedehands dames merkkleding. Deze winkel bevindt zich in Orthen en het is zeker de moeite waard om er te gaan shoppen!

Wie is Jacobien? Allereerst is Jacobien een geweldig leuk mens, moeder van 3 geweldige meiden die inmiddels op zichzelf staan. Ze is ontzettend trots op hen, maar dat weten ze stiekem wel. Jacobien is 28 jaar getrouwd met Frans en al 22 jaar wonen zij in hun prachtige huis in Orthen. In plaats van met hun dochters, wonen ze er nu met hun 2 katten.

Jacobien houdt erg van reizen, lezen en zelfontwikkeling. Ze is vrolijk, staat positief in het leven, is spontaan en een doorzetter met een vernieuwende inslag.

In haar vrije tijd gaat ze regelmatig wat leuks doen met vriendinnen, lekker uit eten, of naar het strand en daar mag een borreltje niet aan ontbreken.

Loopbaan

Jacobien heeft diverse bijbanen gehad voordat ze was afgestudeerd. Wij denken dat dit iets zegt over haar veelzijdigheid! Ze heeft bij cw-lease gewerkt, daar mocht ze lekkere dikke lease auto’s heen en weer rijden. Verder heeft ze bij Rent a Tent gewerkt als reserveringsmedewerkster. Tevens heeft ze gewerkt bij Bomarko als telemarketeer. Ze moet er nu niet meer aan denken, maar ze was er erg goed in, veel vertegenwoordigers zouden hier nog een puntje aan kunnen zuigen.

Nadat Jacobien agogisch-werk heeft gestudeerd is zij in de kinderopvang terecht gekomen. Toen ze zelf kinderen kreeg vond ze het tegenstrijdig om haar eigen kinderen weg te brengen om andere kinderen op te vangen. Dus toen is zij gestopt met werken tot Jasmijn 2 werd.

Ze woonden inmiddels al in Orthen met een heel grote loods. Daar moesten ze wat mee! Creatief als ze is heeft ze er eerst bloemschikcursussen gegeven. Daarna is Jacobien samen met een vriendin een tweedehandskinderkleding winkel begonnen genaamd ‘Prinsen & Prinsessen’.

Na een jaar samen de winkel te hebben gerund, is Jacobien er alleen mee verder gegaan. Na 5 jaar verkocht ze naast kinderkleding ook dames- en (een klein gedeelte) herenkleding.

Sinds 2 jaar verkoopt Jacobien alleen nog maar mode en accessoires voor de ladies. Jacobien merkte dat ze weinig affiniteit meer had met de kinderkleding, waarschijnlijk ook omdat ze zelf uit de kleine kiddo’s was.

Dromen

Jacobien leeft haar droom, ze doet wat ze leuk vindt en gaat met de tijd mee. Wanneer ze resultaten boekt werkt dat laatste voor haar extra motiverend. Jacobien staat altijd open voor feedback en wil zichzelf ook verder ontwikkelen. Dat vinden we erg mooi om te zien.

Het droomscenario zou zijn als BIEN wordt voortgezet door een van haar dochters, maar ze geeft al aan dat dat zeer waarschijnlijk niet gaat gebeuren. Jacobien zoekt nog een opvolgster hahaha! We houden ons aanbevolen ;)


Voorlopig blijft ze nog lekker doen waar ze nu mee bezig is en ooit wil ze wat meer gaan reizen. Oh, maar uit haar prachtige woning die zich naast BIEN bevindt, krijg je haar dus never nooit meer weg. Snapte?!

Gouden tip

Heb je even? Als Jacobien maar 1 tip mag geven aan de lezer dan is dat: ‘kijk niet naar wat je niet kunt en hebt, maar naar wat er wel is. Als je op deze manier in het leven staat, word je een stuk gelukkiger!

Persoonlijke ervaring

SO en SU zijn vaak te vinden bij BIEN. Eerlijk is eerlijk, SO heeft BIEN ontdekt, maar vervolgens was SU er ook niet meer weg te slaan. Geef ons eens ongelijk? We krijgen een lekker bakje koffie of thee, een bak gezelligheid en gastvrijheid over ons heen en gigantisch veel mooie merkkleding wat bij ons een tweede leven krijgt! Dan voelt shoppen wel heeeel erg goed!

Ben je ook zo benieuwd geworden naar BIEN? Maak een shopafspraak via de website, of kom op 18 mei naar de SOSU netwerkborrel ‘Second hand(ig)! Nathalie Bharos komt naar BIEN om stylingadvies te geven’.


De foto's in het blog zijn gemaakt door: https://www.instagram.com/photography_kekiek/207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page