LET'S MEET: IRIS PLAAT

Bijgewerkt op: 9 mrt.


Dit is Iris Plaat, holistisch mama trainer en zelf ook moeder van twee kinderen. Ze heeft Self Care Programma's ontwikkeld die zij aanbiedt aan zelfbewuste mama's ,met kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar. Ze biedt hulp door middel van het aanbieden van krachttraining, mobiliteit- en stretch, oefeningen, ademhalingsoefeningen, meditatie/visualisaties en dans & beweging. Body, Mind & Soul dus! Dat doet Iris door in groepen te werken, maar ook 1 op 1.


Iris is mama van 2 kinderen (4 en 8 jaar) en woont sinds anderhalf jaar in Rosmalen. Hiervoor woonde zij 15 jaar in Amsterdam en ze is 36 jaar geleden geboren in Eindhoven. Back to Brabant dus!

Ze houdt zelf ontzettend van bewegen, dus het is niet gek dat zij ook anderen wil helpen door middel van bewegen! Naast fysieke work-outs en dansen heeft zij het paardrijden weer opgepakt. Zij vindt het heerlijk om een uur alleen maar bezig zijn met het paard en zichzelf. Daarnaast houdt zij van lezen en persoonlijke ontwikkeling. Tevens houdt Iris ervan om nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom vindt zij het super leuk om member te zijn van SOSU Den Bosch!


Loopbaan

Iris is opgeleid als dramatherapeut, cultureel antropoloog en heeft een tijd in de kinderopvang gewerkt. Nu is zij personal trainer en coach voor mama’s, dus er is nogal wat gebeurd zou je zeggen. Eigenlijk is deze achtergrond de reden waardoor Iris zichzelf momenteel holistisch trainer noem. Ze kijkt naar de vrouw, de mama, op sociaal -emotioneel vlak, maar ook cultureel- en psychologisch gezien. Iris vertelt: "Je lijf vertelt je hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. Bij pijnklachten, kun je niet anders dan er echt naar kijken. Niet alleen naar jouw lijf, hoe je de dingen doet, maar ook hoe je de dingen doet in jouw leven."


Dat is precies wat Iris zelf ook heeft ervaren toen zij moeder werd. Ze was even helemaal kwijt wie ze was. Zij werkte in de kinderopvang en voelde zich "leeglopen". Haar passie die zij had, werd steeds meer gedoofd door het overmatig zorgen voor anderen. Ze is toen gaan sporten om weer meer zichzelf te voelen. Hier liep ze aanvankelijk een beetje hard van stapel. Ze voelde zich erg moe, had zo graag haar lijf/life weer terug. Iris stond behoorlijk in de stress-stand.

Vervolgens is Iris het sporten en bewegen anders aan gaan pakken. Meer vanuit liefde en onderzoekend wat zij zelf nodig had. Zo startte zij na een jaar als trainer voor Mom in Balance, speciaal voor zwangeren en mama’s na de bevalling. Het vuur in haar werd weer aangewakkerd. Dit was wat zij te doen had!


Na de geboorte van haar tweede kind werd Iris opnieuw geconfronteerd met zichzelf toen ze na de geboorte bekkenklachten kreeg. De bekkenklachten toonden haar hoe zij aan het vechten was als mama met ambities, maar dat zag zij toen nog niet.

Ze wilde meer weten en besloot om zich nog meer te specialiseren in het post partum lijf van de nieuwe mama en werd personal trainer.

Na een tijdje besloot Iris ook om dat zij Mom in Balance moest verlaten om volledig haar eigen pad te bewandelen, door onder andere los te komen van een grotere organisatie. Iris ging volledig op eigen benen staan en toen vervolgde een grote persoonlijke ontwikkeling.


Iris besefte dat haar bekkenklachten pas zouden verminderen wanneer zij liever zou gaan zijn tegen zichzelf. Ze is meer gaan bewegen met liefde en haar leven meer gaan leiden vanuit ontspanning en zachte kracht. Krachttraining vindt ze nog steeds heerlijk en noodzakelijk om zich lekker in mijn vel te voelen, maar dat doet ze met mate!

Haar bekkenklachten zijn nagenoeg verdwenen. In de trajecten die zij geeft, gaat ze full body, mind en soul met jou aan de slag. Voor als je trots wilt zijn op de vrouw in de spiegel: LIFE IS GOOD!


Iris helpt momenteel mama's met bekkenklachten, diastase en/of rugpijn. Vrouwen die bijvoorbeeld graag een paar kilootjes willen verliezen, maar bij wie het niet lukt om af te vallen, omdat ze telkens weer in dezelfde patronen stappen. Moeders die het sporten weer op willen pakken en zich fit(ter) en energiek(er) willen voelen. Vrouwen die blijven balen als ze voor de spiegel staan, of vinden dat het nu tijd is voor better selfcare. Vrouwen die voelen dat het tijd is voor henzelf. Vrouwen die willen rennen, springen, sporten en zich sterk willen voelen; meer van de goede dingen in het leven willen ervaren zonder beperkingen.


Dromen & doelen

In juli opent Iris haar eigen persoonlijke wellness gym aan huis. Hier kunnen vrouwen met haar 1 op 1 getraind en gecoacht worden. De baby’s zijn hier ook welkom!

Het is een droom die werkelijkheid wordt.

Daarnaast is het haar droom om vrouwen met elkaar in verbinding te brengen in persoonlijk ontwikkelingstrajecten. Zowel online als offline. Omdat Iris ziet hoeveel vrouwelijk leiderschap er in deze wereld nodig is, waarin vertrouwen, het proces, authenticiteit en zachte kracht belangrijke kernwaarden zijn. Dit begint bij het normaliseren van self-care. Jezelf krachtig voelen met liefde voor jezelf en dat het normaal is om eerst voor jezelf te zorgen, in contact te blijven met jezelf, voordat je bepaalde keuzes maakt.

Je bent hoe je sport. Iris wil zoveel mogelijk vrouwen bereiken met haar live dagen op prachtige locaties, zodat vrouwen kunnen ervaren hoe het ook anders kan.


Gouden tip

Iris zegt: "Neem elke dag de moeite om naar jezelf te luisteren. Hoe voelt je lijf vandaag? Waar heeft het behoefte aan? Zet dit om in actie. Wat er ook van je wordt gevraagd. Maak er een prioriteit van. Dat kan ook iets kleins zijn, bijvoorbeeld: doe 3x tien squats, een fijne stretch sessie, een wandeling, ga dansen op je favoriete muziek......Verlang je naar meer kracht? Ga ervoor. Met liefde voor jezelf."

Iris / Mama Trainer (@iris_holistisch.mama.trainer) • Instagram-foto's en -video's

96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven