LET'S MEET: DEBRA VAN DER HEIDE

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020

We hadden de eer om Debra van der Heide te ontmoeten op een mooie zonnige dag in oktober. We volgen Debra al vanaf het moment dat zij haar bedrijf dsocials is gestart. Erg indrukwekkend om te zien hoe zij in zo'n korte tijd een enorm imperium heeft opgebouwd. Ze helpt ondernemers te knallen door meer klanten te krijgen via Instagram.


Wie is Debra?

Deze gezellige Brabantse tante is 25 jaar, woont in Breda en is opgegroeid in Maartensdijk.

Debra is Social Media Marketing coach. Ze helpt zzp’ers en bedrijven met het opzetten of verbeteren van een killer Instagram account. Daarnaast ondersteunt zij hen met een marketing strategie en is zij vlogger, spreker en trainer.

Ze houdt van een biertje, kickboxen en speelt games op de Xbox, knuffelt met Kees en Gerrit. Dit zijn overigens haar twee katten. Degene die ook om haar aandacht moet vechten is Niek, haar vent ;)


Hoe is haar loopbaan verlopen?

Debra is na de havo Journalistiek gaan studeren. Ze voelde de druk van presteren en ook dat het niet haar plek was. Ze wist nooit wat ze echt wilde tijdens haar opleiding, en ook niet na het behalen van haar diploma.


Debra heeft alle kanten van social media gezien, ook de mindere kant. Toen zij 17 jaar oud was, waren haar ervaringen met deze platformen dusdanig dat het toen haar zelfbeeld negatief heeft beïnvloed. Uiteindelijk heeft zij dit om kunnen turnen naar een positieve kijk op het hele social media gebeuren. Ze vindt het belangrijk dat zij zichzelf op de meest authentieke manier laat zien.


Ze was altijd geïnteresseerd in voeding en zo begon zij voor een bedrijf als voedingscoach te werken en verzorgde zij de social media content. Dit deed zij via haar account @debshealthylife, wat nu @debravanderheide heet. Debra was een fanatiek sporter, nadat ze 15 kilo was afgevallen. Door Instagram raakte zij gemotiveerd om door te gaan met haar gezonde levensstijl, ook al was dat met vallen en opstaan. Het platform hielp haar, omdat ze in contact kwam met andere gelijkgestemden. Het account groeide naar maarliefst 12.000 volgers!


Daarna is zij als content marketeer aan de slag gegaan bij een groot bedrijf in tuinmeubelen.

Ze merkte dat ze nog steeds niet op haar plek was. Ze voelde dat ze meer wilde en ging toen haar dromen achterna. Namelijk: starten met dsocials!


Jarenlang heeft Debra voor diverse online platformen elke dag content gemaakt. De kennis en expertise die zij hier heeft opgedaan zet zij nu vol in.

Sinds Debra dsocials is gestart heeft zij in slechts 6 maanden tijd een succesvol bedrijf op kunnen bouwen.

Ze heeft er wel veel voor moeten laten, 13 uur per dag achter de laptop en in het weekend leuke feestjes overslaan. Daarnaast een mega grote drive die haar gebracht heeft waar ze nu staat.


Hoe dan?

Ze is begonnen met het delen van heel veel informatie online. Ze trok hiermee volgers vanwege de informatie die zij verstrekte. Ze heeft haar zichtbaarheid vergroot door te deelbare content te maken. Mensen die haar volgen willen jouw posts delen omdat ze inspirerend of grappig zijn. Debra werkte in bepaalde formats, gemaakt via Canva en deze plaatst ze in haar stories. Dat is volgens haar DE manier: beeld is belangrijk. Uiteraard moet je rekening houden met wat de doelgroep interessant vindt . Hiervoor moet je volgens Debra gewoon veel, heel veel uittesten.

Vervolgens is het belangrijk om je volgers ook daadwerkelijk te houden en dat doen ze vanwege jouw authenticiteit, je persoonlijkheid. Hiervoor dien je op zoek te gaan naar jouw kwaliteiten en dat vervolgens goed uitdragen.


Wat zijn haar dromen?

Debra gelooft dat omzetdoelen en materialistische doelen allemaal deel uitmaken van het uiteindelijke doel: gelukkig zijn met wie je bent en wat je doet.

Het is haar doel om niet te blijven dromen, maar concreet te maken. Zij wil haar bedrijf zo uitbouwen, zodat ze totaal locatie onafhankelijk is, kan reizen en haar wens om een gezin te stichten in vervulling kan laten gaan.

Waar is zij zoal te vinden?

Debra werkt door heel Nederland, overal dus!

Als zij lekker ergens gaat dineren, gaat ze graag naar Beers & Barrels in Breda en De Buren Terheijden.

Ze werkt het liefste bij Black & White Kafe, in Breda en nuttigt er graag een lekkere vegan lunch bij. Tevens is ze graag te vinden bij Oerwoud in Den Bosch.


Online is Debra te vinden via:

www.dsocials.nl

www.instagram.com/dsocials.nl

https://www.linkedin.com/in/%F0%9F%A4%B3debra-van-der-heide-dsocials-9ba6a166/

https://www.facebook.com/Dsocials-724036974649548/


Wat zou je de lezer voor gouden tip mee willen geven? Debra zegt meteen: "Heb liever spijt van de dingen die je wel hebt gedaan, dan die je niet hebt gedaan. Neem risico’s want hierdoor kom jij juist verder in jouw reis!"


Debra we hebben gruwelijk veel zin om jou 1 mei weer te ontmoeten tijdens onze eerste membership bijeenkomst bij de Salon in Den Bosch! Tot die tijd keep us posted ;)

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven