top of page

LET'S MEET: CHARLOTTE DE JONGH

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020

Charlotte heeft prachtige illustraties gemaakt voor SOSU Den Bosch en daar zijn wij echt zo blij mee! Dankzij haar illustraties hebben we vanaf deze week SOSUper mooie ansichtkaarten. Charlotte luistert heel goed naar jouw wensen en ze is erg getalenteerd in wat ze doet.


Wie is Charlotte?

Charlotte de Jongh is 28 jaar jong, creative entepeneur. illustrator en kunstenaar. Ze is geboren en getogen in het gezellige Brabantse Boxtel.

Verder sport zij graag, ze staat twee keer in de week in de sportschool. Ook maakt ze muziek met mijn vriend. Ze zingt er helemaal op los.

Daarnaast maakt ze kunst voor aan de muur. Haar werken worden internationaal verkocht via een online art galerij. Tot nu toe zijn haar werken vooral gewild in America en Engeland....Maar wij verwachten dat dit zich snel zal uitbreiden.


Hoe is haar carrière verlopen?

Charlotte is begonnen met een studie aan het Sint Lucas college (vormgeving product presentatie & communicatie) en vervolgens heeft zij gestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI, Fashion Design).

Na haar studies heeft zij gewerkt als visual designer voor een webshop en als projectleider van een groot atelier bij de GGZ.

Na haar werk in Nederland is zij omgedoopt tot freelance designer in het buitenland (Digital Nomad princinpe). Sinds september werkt zij als zelfstandig ondernemer in Nederland.


De afgelopen twee jaar heeft Charlotte in het buitenland gezeten om meer (werk)ervaring op te doen.

Haar reis begon in Nieuw Zeeland, vervolgens ging zij naar Frans Polynesië en ten slotte Australië. Tijdens haar reizen is zij gaan werken als grafisch designer, social media expert en illustrator. Dankzij deze reizen heeft zij een internationale klantenkring kunnen opbouwen en heeft Charlotte diverse ontwerpstijlen ontwikkeld.

In Nieuw Zeeland en Australië reisde zij rond in een camper met wifi en een grote accu voor haar laptop. Vanuit de camper, kijkend naar de prachtige landschappen, of zittend aan het strand, heeft zij heel wat grafisch werk verricht. (Oh dearrr dit klinkt goed!) Het was een ultieme ervaring voor Charlotte! Is zij even blij dat ze in dit digitale tijdperk leeft, want het heeft haar enorm veel vrijheid gegeven.

Afgelopen september is zij teruggekeerd naar Brabant om haar bedrijf verder uit te bouwen met Nederlandse opdrachtgevers. Hier liggen haar roots en bovendien is Charlotte een enorm familiemens. Dus Brabant, be ready voor Charlotte!


Wat zijn haar dromen?

Charlotte wil haar netwerk vergroten. Ze wil steeds meer energieke en positieve ondernemers om zich heen creëren waar zij mee mag samenwerken. Haar doel is het uitbreiden van haar onderneming (illustratie – grafisch ontwerp en kunst), waarin zij ook personeel gaat aansturen. Het lijkt haar fantastisch om hier een creatieve sociale werkplaats bij te hebben.


Waar kunnen we deze creatieveling vinden?

Voor een gezellige borrel kun je haar vinden bij de Korte Putstraat.

Maar ze houdt ook van unieke boetiekjes en gave conceptstores zoals Werk aan de Winkel (ze houdt van plantjes). In de Snellestraat kun je haar vinden voor een geslaagd middagje shoppen.


Wat is haar gouden tip?

Charlotte vertelt: "Laat je niets wijs maken, als jij een droom/doel voor ogen hebt ‘then go for it’!"We coudn't agree more!!


Waar kunnen we jouw werk vinden?

www.charliemoonstudio.com Insta: charliemoon_studio FB: Charlie Moon Studio


We gaan nog veel van jou horen Charlotte, we wensen jouw succes met jouw onderneming!342 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page