LET'S MEET BRIGITTE VAN DER WIELEN

Bijgewerkt op: 12 jan.


Brigitte van der Wielen is een vrouw die inmiddels heel goed weet wat ze wil. Dat was niet altijd zo, but she learned it the hard way. Ze is hormoon expert en helpt vrouwelijke ondernemers onder andere om hun hormonen beter in balans te brengen. Dat doet zij door middel van het aanbieden van individuele begeleiding, een EMB bloedtest af te nemen en/of aan de hand van online trainingen. Ze weet veel over het immuunsysteem, kan jou begeleiden op het gebied van stress, stemmings- en slaapproblemen, overgewicht en diabetes type 2, maar weet ook ontzettend veel over kindervoeding.


Wie is Brigitte?

Brigitte (34), woont samen met haar vent Wesley en hun twee kinderen Isabeau (7) en Lev (2) in Heesch. Brigitte heeft zelf voordat zij moeder werd 5 jaar in Den Bosch gewoond en ze heeft in deze stad écht haar hart eraan verloren. Het liefste is ze dan ook daar te vinden om te winkelen, borrelen of een hapje te eten. Verder houdt ze ervan om creatief bezig zijn, te lezen, doet ze aan yoga, krachttraining en is ze dol op persoonlijke ontwikkeling en het voeren van goede, inhoudelijke gesprekken.


Loopbaan

Brigitte komt uit een ondernemersgezin en heeft dus niet voor niets altijd al vanaf kinds af aan het gevoel gehad dat ze ook een eigen bedrijf wilde.

Op haar 16e schreef zij zich al voor de eerste keer in bij de KvK voor haar eigen sieradenbedrijf. Ze gaf ontzettend leuke thuisparty’s, maar echt winstgevend was het helaas niet. Wanneer ze op de beurs stond verkocht ze wel, maar ze moest ook altijd iets voor zichzelf kopen. Kiet spelen dus...

Brigitte is ging op een gegeven moment deeltijd HBO Accountancy studeren en begon bij Ernst & Young. Accountancy was niet he-le-maal haar ding. Ze mocht elk jaar alle fouten corrigeren en wilde liever iets echt betekenen voor een ander. Toen ging ze werken als financieel manager werken bij diverse bedrijven.


In 2018 merkte ze dat haar energielevel al een poos compleet beneden pijl was. Ze belandde in het ziekenhuis, omdat haar lichaam zelfs deels uitviel. Ze begreep maar niet hoe dat kwam. Uiteindelijk kreeg ze te horen dat zij een burn-out had. De huisarts en psycholoog konden haar de energie niet terug geven waar ze zo naar terugverlangde. Na een poos viel alles op zijn plek. Ze kwam in contact met een orthomoleculair therapeut. Het probleem bleek niet (alleen) psychisch, maar door de combinatie van stress en het eten van gluten was onder andere haar darmwand aangetast. Ze is op dat moment haar lichaam meer gaan voeden en binnen enkele weken kreeg ze meer energie en voelde zij zich beter, de klachten verdwenen als sneeuw voor de zon.

Brigitte is zich sindsdien verder gaan verdiepen in wat voeding met je lichaam kan doen en ze is in 2019 een opleidingen tot orthomoleculair therapeut gaan volgen. Vervolgens heeft ze haar baan opgezegd en begin 2020 startte ze met haar bedrijf.

Dromen & doelen

Het is de droom van Brigitte dat elke vrouw hormonaal in balans is. Ze richt zich momenteel specifiek op de vrouwelijke ondernemers. Veel vrouwen kampen met stress, zijn druk met het werk, gezin, willen daarnaast een leuk sociaal leven en zetten zichzelf daarmee vaak op de laatste plaats, of in ieder geval niet op de eerste plaats.

Haar droomscenario is, dat elke ondernemende vrouw haar weet te vinden als ze beter voor zichzelf wil gaan zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van meer energie, de menstruatiecyclus die beter in balans is, als je een kinderwens hebt, geen acné meer wil hebben, of juist wil afvallen...Noem het maar op!

Daarnaast wil ze graag veel tijd met haar gezin doorbrengen en de vrijheid hebben om over de hele wereld te kunnen werken. Tenminste, als de kinderen vrij zijn om zo de wereld met het gezin te ontdekken.


Gouden tip

Brigitte zegt: "Je lichaam wil altijd in balans zijn.. Hard werken betekent ook vervolgens hard ontspannen, een ongezonde voeding kun je combineren met gezonde voeding en beweging. Verbied jezelf niets, volg geen streng dieet, maar leer om meer te luisteren naar je lichaam..."https://www.instagram.com/brigittevanderwielen/


105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven