LET'S MEET: ANNEKE VRIENS


Dit is Anneke Vriens. Zij is fotograaf, en niet zomaar een! Ze is een Interieur- & Food fotograaf, maar ze houdt er ook enorm van om foto's te maken tijdens evenementen. Gelukkig kan dat inmiddels allemaal weer! Dus Anneke "eat your heart out!"


Wie is Anneke?

Anneke Vriens (53 ) is 27 jaar getrouwd met lucky guy Rob en trotse moeder van Floris (23) en Vera (21). Floris is net afgestudeerd, hij heeft een Sales opleiding gevolgd aan de Avans Hogeschool. Vera studeert momenteel Communication & Multimedia Design (CMD) in Breda, waar ze tevens op kamers woont.

Anneke woont nu ruim 30 jaar op Ibiza, oh nee, dat zou ze graag willen. Ze woont in Empel (Den Bosch). Wel is ze vaak op Ibiza te vinden, ze vindt het heerlijk om daar onbezorgd tot zichzelf te komen, of om er mooie opdrachten te mogen doen.

Ze is sportief aangelegd, zo gaat ze twee keer in de week bootcampen en naar de yoga. Wat ze ook nog graag doet, tot pak hem beet oktober, is buitenwaterzwemmen. Verder houdt ze er van om bezig te zijn in haar tuin en huis en waagt ze zich regelmatig aan allerlei styling- en bloemprojecten. Ze vindt het trouwens ook leuk (en lekker) om te koken, we zien de uitnodiging wel tegemoet Anneke!

Wat betreft haar karakter, je kunt haar vergelijke met een Ram, ze is spontaan, zorgzaam voor wie haar lief is en gunt iedereen 'de wereld'! Ze is goedlachs en vaak positief ingesteld. Maar ze heeft ook een Gremlin op haar schouder hoor, die haar soms onzeker kan maken. Anneke staat open voor heul veul gezelligheid en doet graag een dansje op een festival. Helaas heeft Hugo er een stokje voor gestoken, wat zij heel triest vindt voor de evenementenbranche. Bovendien ligt hier ook nog een stukje “werkhart” van Anneke, namelijk in de evenementenfotografie. Van de fotografie hobby die ze al meer dan 20 jaar uitoefent, maakt ze inmiddels haar werk.


Loopbaan

Anneke is ooit begonnen in de grafische branche, vanuit haar modeopleiding in Breda. (We zien waar haar dochter het van heeft). Vanuit haar stage bij een grote drukkerij heeft ze de grafische vormgeving en dtp-werk gedaan. Anneke heeft daarna ook jaren als uitzendsecretaresse gewerkt bij diverse bedrijven en heeft ze ook nog een aantal jaren in de woonbranche gewerkt. Haar man is KMA-officier en kwam op een dag terug uit het buitenland en toen besloten ze van Breda naar Den Bosch te verhuizen.

Anneke was ondertussen bestuurslid geworden van Stichting Jeugdwerk Maaspoort en ze heeft de kinderdisco en kindervakantieweek opgestart, toen dit dreigde te stoppen. Van daaruit is zij het dagelijkse bestuur van het jongerencentrum geworden. In haar functie als Communicatie en PR manager heeft zij de jongeren begeleid in de evenementenorganisatie en dit tevens gefotografeerd.

Na 12 fantastische jaren daar gewerkt te hebben met veel mooie projecten en evenementen en begeleiding kon bieden aan jongeren is zij na een burn-out in 2016 daar vertrokken.


Jongerenwerk heeft helaas hele andere prioriteiten gekregen bij de gemeente.

Vrij vlot daarna heeft zij zich ingeschreven bij de KvK en is zij tot april jl. zelfstandig secretaris geweest van een grote branchevereniging in beveiligd drukwerk. Helaas neemt drukwerk af en gaat er veel naar het buitenland. Daarnaast is er een e-ticket in de plaats gekomen voor een kaartje voor een concert. Met een QR code is gemakkelijk zelf te maken dankzij goede ICT-programma’s. Anneke is zich gaan oriënteren op wat zij wilde. In plaats van achter de computer en telefoon zitten, wilde ze een wat 'vrijere' job. Door haar fotografie en styling interesses is zij de opleiding Vastgoedstyling & Fotografie gaan volgen. Toen kwam Corona, en was het wat dit betreft moeilijk om echt aan de slag te gaan. Anneke heeft vlot daarna de opleiding Foodfotografie gevolgd en inmiddels ziet ze een mooie combinatie met Interieur & Food fotografie.


Dromen & doelen

Anneke's antwoord: "Oeeeh, dat vind ik een moeilijke. Dat wordt altijd gevraagd hé, waar sta je over vijf jaar pfff." Anneke is meer van “go with the flow.” Wat er op haar pad komt weegt ze af of dat iets voor haar is en of ze de klik voelt.

Nu ze al een tijdje met SOSU meedraait is ze er achter gekomen dat ze zichtbaarder wil worden. Hiervoor gaat ze de komende tijd duiken in de SOSU-club om haar hierin te helpen. Mocht je je aangesproken voelen, neem zelf contact op met Anneke!

Haar doel voor het komende jaar is 'Project kookboek, Food & fotografie' We gaan hier binnenkort meer over horen, maar eerst dus die zichtbaarheid. Ze we wil tijdens evenementen vaker gaan fotograferen: mooie mensen op de gevoelige plaat vastleggen én het evenement goed vastleggen.


Gouden tip

Haar lijfspreuk is: "LEEF, ALSOF HET JE LAATSTE DAG IS" en doe een dansje, iedere dag.

En verder: "luister naar de mensen die je aanmoedigen en niet naar beneden halen of je aankijken op een manier van: “wat doe jij nou?” Anneke sluit af met: "Doe je eigen ding en lach (of lach ze uit- als je succesvol bent).

Anneke Vriens - Styling & Fotografie - I N S I D E Vastgoedstyling & Fotografie | LinkedIn90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven