LET'S MEET: ANKE VAN ERVEN DORENS- DE LAAT


Dit is Anke van Erven Dorens – de Laat (43). Anke heeft jaren met plezier gewerkt bij Mars in Veghel en sinds kort is ze voor zichzelf begonnen als eventmanager. Haar bedrijf heet AnkEvents en we gaan nog heel veel van dit organisatietalent horen! Ging het in haar loopbaan altijd van een leien dakje? Misschien niet, maar wanneer zij iets organiseert gaat het dak er af...


Who is Anke?

Anke is getrouwd met de liefde van haar leven: Maarten. Samen hebben zij twee kids, Jop (8) en Anne (6). Anke is opgegroeid in Berlicum, maar inmiddels wonen ze aan de rand van het centrum van ’s-Hertogenbosch en hebben ze het er erg naar de zin.

Van regeltante naar carnaval liefhebber, tot Bourgondiër, naar familywoman Als je Anke kent en je zou haar mogen omschrijven dan is 'regeltante' een van de eerste woorden die er in je opkomt. Het zit gewoon in haar DNA.

Anke herinnert zich nog genoeg momenten in haar vroege leven dat ze verantwoordelijkheid nam en de handen echt uit de mouwen stak voor een ander. Als middelbare scholier organiseerde zij alle familiedagen, zat ze in de personeelsvereniging van werkgevers en zat ze in diverse feestcommissies.

Het tweede waar je aan denkt bij Anke is carnaval. Ze heeft 10 jaar met heel veel plezier in de jeugdcommissie van de carnavalsstichting in Berlicum gezeten, waar ze samen met andere leden allerlei evenementen regelde voor de jeugd uit het dorp. Ze begeleidde ook de jeugdprins en zijn gevolg 5 dagen lang tijdens de carnaval.

Inmiddels is Anke helemaal ingeburgerd in Oeteldonk en zou ze het erg leuk vinden om hier ook nog eens ooit een organiserende taak te gaan volbrengen. Carnaval is echt een van haar grote hobby’s, die ze overigens deelt met haar hele gezin: gezellig wanne!Anke houdt enorm van het bourgondische leven: lekker eten, borrelen, met vrienden afspreken, het terras op, het thuis gezellig maken, maar ook op vakantie. Anke maakt er altijd iets feestelijks van. Haar man Maarten is trouwens echt een goede kok: handig!

Van al dat lekkere eten krijg je ook bewegingshonger. Tenminste deze powerlady wel; ze gaat twee keer in de week powerwalken. Ook wandelt ze er flink op los, ze heeft zelfs ooit de Nijmeegse vierdaagse uitgelopen. Stilstaan past niet echt bij Anke.

Anke probeert zoveel mogelijk tijd door te brengen en leuke dingen te doen met haar kinderen en haar hele gezin. Ze vindt het soms best wel lastig om een goede balans hierin te vinden.

Iedereen die Anke kent zou zeggen dat ze enorm enthousiast, sociaal en positief ingesteld is. Ze is extravert en doelgericht, want als ze een idee krijgt, is het vaak al uitgevoerd, voordat je er erg in hebt!

Van loopbaan naar geen baan

Ook al is Anke al heel haar leven aan het organiseren geweest, toch is dat kwartje voor het vak van eventmanager wat later gevallen.

Na de Havo in Rosmalen te hebben afgerond is ze MBO Handel-lang gaan volgen, waarmee je wordt opgeleid om een eigen winkel te beginnen. Hierna heeft ze nog een Post-MBO opleiding gedaan met Nima-A (marketing) en Nemas (management). Daarna belandde ze bij Océ op de verkoopbinnendienst. Ze vond dit echt een gaaf bedrijf en heeft er veel geleerd, maar het was niet helemaal haar ding.

In 2000 heeft ze deze baan opgezegd en is ze een jaar gaan rondtrekken in Australië. Ze kwam toen iemand tegen... en dat was zichzelf. Toen ze terugkwam van haar reis wist wel wel wat ze wilde. Een baan waarbij ze dingen mocht regelen en organiseren. Anke heeft veel banen gehad in de evenementenbranche. Ze heeft gewerkt bij de IJzeren Man in Vught, de PartyCompany in Kaatsheuvel, maar ook bij een evenementenbureau in Tilburg. Ze raakte ook een paar keer haar baan kwijt vanwege bezuinigingen. Toen besloot Anke om zichzelf nog verder te ontwikkelen. Ze deed nog een deeltijd HBO opleiding Vrijetijdsmanagement toen ze 27 was. Haar discipline werd flink getest, maar ze slaagde er als enige in (van de 65 leerlingen die startte) om deze opleiding binnen 4 jaar naast een fulltime baan af te ronden. Mede dankzij haar planvaardigheden en haar doorzettingsvermogen. Tijdens deze opleiding kwam Anke terecht bij ITB entertainment Group en ze voelde zich hier als een vis in het water. Ze studeerde af en werkte er nog een jaar. Helaas was de toenmalige crisis nog niet voorbij en moest zij met een aantal andere collega’s, afscheid nemen.

Uiteindelijk vervulde Anke hierna 10 jaar een mooie functie bij Mars Nederland BV in Veghel als consumentenservicemedewerker. Mars gaat de consumentenservice uitbesteden aan een internationaal callcenter. Hier had Anke zich al op voorbereid, ze is deze situatie inmiddels zelfs gaan omarmen. Mede dankzij SOSU zijn er veel mensen op haar pad gekomen die haar over de drempel hebben geholpen om haar dromen na te jagen en zo is ze in juni 2020 naar de KVK gestapt en heeft ze zich ingeschreven als ZZP’er eventmanager. Aangezien Anke nu eigen baas is kan ze ook meer haar eigen tijd indelen.


Dromen en goals

Tijdens haar allereerste SOSU-sessie in januari 2019 moesten de deelneemsters een doel opschrijven. Anke schreef op dat ze binnen 5 jaar weer als eventmanager werkzaam zou zijn. Ze heeft gewerkt aan zichzelf en is er echt hard voor gaan knokken. Dit doel is nu binnen twee jaar bereikt. Ze wil AnkEvents zo succesvol maken, dat ze binnen nu en 2 jaar dezelfde inkomsten genereert als met haar salaris bij Mars. Daarnaast wil Anke vooral lol hebben en blijven houden in haar werk, zodat ze kan blijven doen waar ze echt van houdt. Want van anderen helpen en organiseren krijgt ze super veel energie.


Gouden tip

Anke zegt: "Always look on the bright side of life, het glas is halfvol en kan opnieuw gevuld worden!" Anke heeft inmiddels veel over zichzelf geleerd, ze heeft veel mensen leren kennen en probeert het leven altijd zo positief mogelijk te benaderen. Anke zegt dat dat je zoveel meer brengt dan wanneer je in de mopperstand blijft staan. Anke is zichzelf er de laatste jaren meer bewust van geworden dat iedereen in het leven zijn rugzak vult met mooie maar ook minder mooie dingen, met bewuste herinneringen, maar ook met onbewuste belevingen. Om verder te komen in het leven is het soms nodig om die rugzak uit te pakken en de confrontatie aan te gaan, om weer lichter en sterker verder te kunnen gaan.Anke van Erven Dorens - de Laat | LinkedIn (2) Anke Van Erven Dorens - de Laat | Facebook Anke de Laat (@delaatanke) Instagram-foto's en -video's I Instagram

165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven