LET'S MEET: JULIA QUIST

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020


Julia Quist- Karmalijn

SOSU werd uitgenodigd voor een handlezing. Een handlezing? Ja, een handlezing.


Julia Quist van Karmalijn is gediplomeerd handlezer en heeft een eigen praktijk en werkt op verschillende plekken.

Zij was aanwezig tijdens de SOSU-Show in januari. We hebben elkaar toen gesproken en naar aanleiding daarvan kregen wij de uitnodiging om het handlezen zelf te ervaren. Je begrijpt: dat grepen wij natuurlijk met beide handen aan.


Toen er thuis werd verteld van de afspraak met iemand voor een handlezing, werd er een beetje gegniffeld. Is dit passend bij SOSU? Niet een beetje te zweverig?


Geen hocus pocus

Julia had vooraf al aangegeven dat het geen hocus pocus is, er wordt geen toekomst voorspeld. Want, dat kan gewoonweg niemand. Wij waren eigenlijk voornamelijk heel benieuwd. Dit is iets nieuws voor ons en daar staan we altijd wel voor open. Laat maar komen! Julia woont in Almere en werkt regelmatig in Den Bosch. Ze werkt in een prachtig kantoor midden in het centrum van Den Bosch.

Ze vertelt dat ze jarenlang voor de muziekindustrie heeft gewerkt, er nog 100 andere dingen naast deed. Ze is ook moeder van drie kinderen. Ondertussen had ze het gevoel dat ze een soort circusartiest was en alle ballen hoog aan het houden was. Ogenschijnlijk had ze het perfecte leven, maar toch miste Julia iets. Uiteindelijk heeft Julia ervoor gekozen om voor zichzelf te beginnen en van haar hobby haar beroep te maken. Ze leest handen van mensen voor de kost.


Hoe werkt het? Tijdens de sessie legt Julia even haarfijn uit hoe het handlezen werkt: "Als je goed naar je handen kijkt, dan vallen er waarschijnlijk dingen op. Misschien staan je vingers scheef, of zie je dat de lijnen in je linkerhand heel anders lopen dan in je rechterhand. Al deze ogenschijnlijke toevalligheden zeggen iets over jou; je karakter, ervaringen die je op hebt gedaan, uitdagingen en valkuilen waar je tegenaan loopt, maar ook over je talenten en kwaliteiten."Julia houdt je als het ware een spiegel voor om je te helpen herinneren aan datgene wat je diep van binnen al weet. Belangrijk om te weten is dat de lijnen in je handen kunnen veranderen.Met zwarte verf en een roller beschildert ze je handen en deze worden afgedrukt op papier. Misschien vraag je je af waarom? Maar aangezien de lijnen veranderen en je wilt nog eens terugkomen, dan kun je ze met elkaar vergelijken. Belangrijke keuzes laten lijnen achter in je handen en die manier waarop deze gevormd worden zegt iets over jou en de keuzes die je hebt gemaakt in het leven. Echter, de vingerafdrukken zeggen iets over jouw karakter, deze veranderen ook niet en staan vast.


De handafdrukken staan op papier. Er is nu geen weg meer terug. Is het spannend? Een beetje wel. Julia bekijkt de fijnste lijntjes met een loep en noteert dingen. Toch ziet het er op dat moment nog abracadabra uit. Vervolgens pakt ze heel liefdevol jouw handen vast en checkt of ze hetgeen wat ze heeft gezien nog even 'in het echt'. De linker hand zegt meer over jouw kern en de rechterhand zegt meer over hoe je naar buiten treedt. Ok, busted! Er is namelijk een verschil. 


Stomverbaasd over de dingen die Julia zei tijdens de handlezing. Alles wat Julia zei klopte als een bus. We gaan hierover niet in detail treden, want het zijn behoorlijk persoonlijke dingen die er zijn besproken.

Het mooie is dat alles wat hier wordt besproken binnen die vier muren blijft en ergens is het ook wel eens lekker om gewoon maar alles te kunnen spuien wat je op dat moment denkt. Heerlijk eigenlijk, zou je vaker moeten doen.


We hebben 1,5 uur gepraat over karaktereigenschappen, die exact kloppen. Vervolgens heeft zij leeftijden benoemt waarop er levens ingrijpende keuzes zijn gemaakt en deze klopten ook. Misschien denk je nu. Wat heb je eraan als je dingen hoort die je al weet? Maar het gaf heel veel inzichten, tevens ook power. Sommige dingen vallen nu echt op zijn plaats. Leerpunten komen ook duidelijk naar voren. Julia kijkt in relatief zo'n korte tijd naar jouw (levens)verhaal, biedt een spiegel en geeft waar het kan ook tips en adviezen. Dit doet ze op een onbevooroordeelde manier en dat, moeten we je eerlijk bekennen, zouden mensen ook wat vaker mogen doen. Je gaat met een bevredigend gevoel naar huis en voor nu met een bulk zelfacceptatie van heb ik jou daar. Ok, ok, ok, misschien klinkt dit dan ook weer een beetje ongrijpbaar. Soms mag je wel een beetje uit je comfortzone om iets heel bijzonders te ervaren. Wil jij nou proberen of zo'n handlezing iets voor jou is, maar je wilt niet meteen een hele sessie plannen? Kom dan op 17 mei naar het SOSU DB Netwerkfestival. Julia is ook aanwezig om mini handlezingen te geven tegen een kleine vergoeding.

Voor meer info, ga naar: https://www.karmalijn.nl/julia-quist-handle
419 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven