top of page

Dokter Chantalle: "Je hebt elke dag een keuze."


Chantalle kiest zelf niet voor een leven dat 'wel oké’ is en blijft niet hangen als ze het gevoel heeft niet lekker in haar vel te zitten. Ze onderneemt actie waar mogelijk, want het leven is te waardevol en veel te kort. Als huisarts, leefstijlarts en coach helpt ze jou graag met het leven van jouw beste leven. Ze deelt haar kennis, kunde en ervaring, waarmee ze jou helpt om in korte tijd, met kleine stapjes betere keuzes te maken om je (weer) kei-goed te voelen! Hoe ze dat doet, lees je in dit artikel.


Wie is Chantalle?

Chantalle woont in Maaskantje, is moeder (more than a fulltime job) van 3 prachtige boys. Een tweeling Hidde en Liam van bijna 8 jaar en Mathis van 3 jaar.

Chantalle is huisarts in de Maaspoort en heeft zich verder gespecialiseerd tot leefstijlarts en coach. Dit heeft zij gedaan, omdat ze het gevoel had dat dat ze op het huisartsenspreekuur vaak symptomen aan het bestrijden is en geen oorzaken aan het aanpakken was. Het totaalplaatje van een klacht, daar gaat het volgens haar ook om en om vervolgens te kijken naar de oorzaak waarom de klacht ontstaan is. Hiervoor is in de huidige gezondheidszorg volgens haar niet altijd tijd en daarom heeft zij haar eigen bedrijf opgericht: dokter Chantalle. Hier helpt ze mensen om keuzes te maken die goed zijn voor hen. Voor hun lijf, hun hoofd en hun ziel: dat wat je zielsgelukkig maakt. Zodat je dus eigenlijk níet of zo min mogelijk bij haar op het spreekuur hoeft te komen. Haar motto is daarbij: ga ervoor om jezelf 'kei goed' te voelen. En dat bedoelt ze op twee manieren: 1) jezelf goed leren aanvoelen, waarnemen en naar jezelf leren luisteren. 2) Vervolgens ook die keuzes leren maken die bijdragen aan jouw geluk en gezondheid. Dus écht luisteren naar jezelf en bijpassende keuzes maken, ook al vindt de omgeving dat niet altijd leuk.

Haar praktijkruimte voor coaching aan huis, waar ze ook lichaamsgericht houdt en bijvoorbeeld livedagen organiseert in kleine groepjes.

Chantalle houdt van het leven en het leven houdt van haar. Wij hebben haar al een beetje beter mogen leren kennen. Ze is een warm, positief en sportief mens waarbij je je direct compleet op je gemak voelt. Dat doet ze met mensen. Hoewel Chantalle erg vriendelijk, down to earth en laagdrempelig is, geeft ze wel aan een bloedhekel te hebben aan onzuivere mensen. Deze houdt ze graag op gepaste afstand ;)


Het welzijn van anderen

Het is inmiddels wel duidelijk. Het welzijn van mensen vindt Chantalle belangrijk. Al toen ze een heel jong meisje was, wilde ze altijd al mensen helpen. Dat zit gewoon in haar bloed.

Hoe is het gesteld met het welzijn met de mensheid? Van alle mensen in Nederland heeft 88% vaak last van stress, 52% heeft overgewicht, 10,9 miljoen mensen heeft een chronische ziekte en boven de 75 jaar is dat zelfs 95%. We zijn onszelf ziek aan het maken met de voeding, bewegingsarmoede, continue stress en leven in een continue disbalans. Niet zo gek dat dan dis-ease ontstaat. Dat gaat haar echt aan het hart en houdt haar enorm bezig. 


Haar werk geeft ze een dikke 10. Er is voor haar niks mooiers dan bijdragen aan de gezondheid en het geluk van die ander. Dat doet ze op allerlei manier. Ze is elke dag blij dat ze dat mag doen op haar manier in haar eigen bedrijf. Dat is haar goud waard.


Wat vindt ze van netwerken?

Netwerken vindt ze fantastisch en broodnodig. Samen sta je sterker: 1+1 kan 3 zijn. Ze vindt dat je juist mag kijken naar waar je elkaar kunt versterken en/of aanvullen. Voor haar werkt het enorm om er zo naar te kijken. In de zorg mag er wat haar betreft ook vaker zo naar gekeken worden.

Hobbels, drempels, blokkades die ze heeft overwonnen

De grootste hobbel van Chantalle was om zich uit spreken. Laten zien wie ze is. Het was haar grootste angst dat 'haar kop eraf zou gaan' wanneer zij zichzelf compleet zou laten zien. Ze ziet het überhaupt als een overwinning van zichzelf dat ze accepteert dat er mensen zijn die iets van je gaan vinden. So be it.

Waar het nou echt om gaat

Chantalle ziet graag dat het met haar en haar dierbaren goed gaat in het leven. Ze weet maar al te goed hoe het is om dierbaren te moeten missen. Ze is haar zusje Karlijn en haar vader verloren aan een ernstige ziekte. Toen heeft ze ervaren dat je alles uit je handen kunt laten vallen wat niet zo belangrijk is wanneer het erop aankomt. Alles is dan relatief.

Chantalle ging viraal op Linkedin met het filmpje over haar zusje Karlijn. Dit filmpje is 4,2 miljoen keer bekeken inmiddels. Ze kreeg er zo ontzettend veel reacties op. Nog steeds ontvangt ze warme berichten van mensen, 2 jaar na dato. Voor haar voelt dit als een soort eerbetoon aan haar en haar proces.


Tip voor de lezers

Uiteraard zit Chantalle boordevol wijze, praktische en mooie tips om de beste versie van jezelf te blijven of worden. Een tip van haar zullen we vast met je delen: "Maak van ‘inchecken met jezelf’ een dagelijks iets." Chantalle doet het zelf elke ochtend en elke avond in ieder geval, maar ook regelmatig tussendoor. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag: "Hoe gaat het echt met mij? Wat voor signalen krijg ik vanuit mijn lijf en hoofd? Wat is belangrijk voor mij? Hoe voel ik me?" Als je dat dagelijks gaat doen ga je ook verschillen opmerken en heb je je ingebouwde raadgever, dat is fantastisch. Mocht je nou meer willen weten over hoe je bij jezelf in kunt checken, want dat klinkt leuk, maar hoe kun je jezelf dat nou aanwennen? Wil je sowieso graag weten hoe je beter voor jezelf kunt zorgen?


Talk 'uitstelgedrag uitstellen'

We willen allemaal de beste versie zijn van onszelf. We weten vaak wel wat goed voor ons is. Toch lukt het ons lang niet altijd om bepaald gedrag blijvend te veranderen. Chantalle heeft hier ijzersterke tips voor. Wil jij meer weten of Chantalle een vraag stellen over haarzelf, haar levenservaringen, of haar werk? Meld je gauw aan voor het SOSU event van 1 juni (9.30-12.30) bij True Health Members Club. www.sosudenbosch.nl/events

 


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page