top of page

Christel van Puijenbroek: “Success is the freedom to move with the energy”.


Christel van Puijenbroek kwam op een dag op ons pad tijdens een SOSU event. Een bijzondere verschijning en later bleek ook een bijzonder mens. Het is een zelfbewuste, zachte, maar ook pure, eerlijke vrouw, die alles net wat anders doet dan een ander. Dat past ook helemaal bij haar. Mocht je haar ooit mogen ontmoeten, je zult haar in ieder geval nooit vergeten. Christel is energetisch en systemisch therapeut. Wat dat precies betekent, lees je in dit artikel.


Wie is Christel?

Christel (44) is moeder van 2 kinderen (11 en 14). Maar ook een partner, dochter, zus en vriendin. Maar Christel is nog veel meer en ze is absoluut niet in een hokje te plaatsen. Redelijk overbodig ook ;)

Enfin. Wie is Christel dan wel? Ze is energetisch en systemisch therapeut. Haar praktijk is gevestigd op een fijne, inspirerende plek binnen de Leerfabriek in Oisterwijk. Ze werkt met haar heldere zintuigen en (voedende) energie. Whut?

Ieder mens is uniek is en heeft net weer een andere benadering nodig. Zij begrijpt dit en zij begrijpt jou. Intuïtief voelt en weet ze wat de ander nodig heeft. Denk hierbij aan: energie-, lichaams-, en systemisch werk. Je mag vooral ZIJN bij haar, geeft ze aan. Het mag er allemaal zijn.

Ze heeft verschillende opleidingen gevolgd, van orthomoleculair voedingsdeskundige, (kinder)coach, Reiki behandelaar en Practitioner familie- en organisatieopstellingen.


Hoe zorgt ze voor balans?

Als je Christel een keer in real life hebt ontmoet dat weet je dat zij heel bewust en gebalanceerd leeft. Natuurlijk heeft ook zij wel eens een uitschieter en dat merkt ze dan direct. Ze kan dan bijvoorbeeld prikkelbaar, moe, onrustig, kattig worden. Omdat Christel heel goed weet wat ze nodig heeft, is dit ook snel weer hersteld. Kun je ons dat even leren Chris?

Voor haar is vrijheid het allerbelangrijkste. Vrijheid ervaren in haar werk, haar zijn en binnen haar gezin. De vrijheid om ook alleen te zijn.

Ze werkt heel intuïtief, maar leeft ook heel intuïtief. Geeft zichzelf de ruimte te mogen voelen wat ze naast werk en privé, nodig heeft. Afgestemd op de behoeftes van haar gezin en die van zichzelf. Christel zegt dat ze geen fabriek is die producties draait. Los van het feit dat haar lijf en systeem daar niet voor is ingericht, wil ze dit ook niet. Het heeft haar wat innerlijk werk gekost, maar ze heeft nu een mooie balans gevonden hierin.

Waar kunnen we haar (vaak) vinden en waarom?

Christel is te vinden in haar praktijk, maar zoekt ook graag de natuur op. Ze heeft voeding nodig. Voeding in de brede zin van het woord. Letterlijk voeding voor haar lijf (lees: gezonde, voedende voeding), maar ook voeding voor haar soul. Ze is esthetisch en houdt van schoonheid. Daarom zoekt Christel graag fijne koffieplekken op, een kunstzinnige omgeving, is graag in inspirerende steden zoals Antwerpen of Parijs. Je kunt haar hier vinden samen met familie of vrienden, maar ook graag zo nu en dan alleen.


Netwerken?

Toen SOSU online ergens voorbij kwam heeft ze eerst enorm getwijfeld. Netwerken voelt voor haar (en vele anderen) ergens ongemakkelijk. Te veel mensen, veel standaard praatjes. Hier kan ze dan echt op leeg lopen.

Christel geeft aan dat ze best een andere manier van denken heeft en kiest ook graag voor ‘anders’. Daarnaast is ze heel zuinig op haar energie en kiest ze heel bewust haar sociale activiteiten en ook met wie ze wil verbinden.

Tegelijkertijd was ze ook nieuwsgierig en wilde ze het proberen. Want ze geeft aan dat wij iets moois hebben opgezet. Als ze heel eerlijk is weet ze nog niet of het haar manier is van verbinden. Ze vertrouwt echt op haar gevoel en haar eigen behoefte hierin. Ze sluit dan ook echt alleen aan wanneer ze echt een "JA!" voelt. De komende tijd gaan jullie haar vast wel weer een keertje zien, want er is zeker ruimte voor het ontmoeten en verbinden met fijne, inspirerende vrouwen. Ze is alleen niet op zoek en vertrouwt heel erg op haar pad en de mensen die hierbij passen.


Wat houdt haar bezig?

Al van jongs af aan is Christel gefascineerd door de mens. Door hoe hij of zij beweegt, denkt en handelt. Door wie de mens in de essentie is, maar ook hoe kun je vertrouwen op je eigen potentie en deze ten volste benutten. Durf je echt eerlijk te zijn naar jezelf en te ontdekken wat jij zou willen en wat de volgende stap mag zijn die daarbij hoort?

Volg jij je eigen pad of bewandel je het uitgestippelde pad van een ander?

In haar praktijk ontvangt ze vrouwen die zowel energetisch als systemisch ondersteuning kunnen gebruiken. In een 1:1 sessie waarin beide aandacht krijgt of tijdens een 1:1 inzichtsopstelling. Binnenkort organiseert ze tevens een (familie)opstellingenreeks in een kleine groep op een prachtige locatie! Houdt haar social media in de gaten!


Waar heeft ze een hekel aan?

Christel kan ondanks dat ze systemisch coach is niet zoveel met vaste systemen die maatschappelijk opgelegd zijn. De dingen doen 'omdat het zo hoort'. Dat hele fitting in is niet meer aan haar besteed. She tried it and it didn't fit ;)


Winning

Christel heeft zichzelf aangemeld voor een training: Magnectic speaking. Ze wil heel graag meer vrijheid gaan ervaren in het spreken en haar verhaal meer gaan delen. Misschien gaat ze zelfs wel een plek op een podium innemen. Who knows!

Christel wil graag dat we onszelf de vraag stellen:

"Durf je echt eerlijk te zijn naar jezelf en te ontdekken wat jij zou willen en wat de volgende stap mag zijn die daarbij hoort? Wat houd je (nog) tegen, wat heb je nodig?

Gun jezelf een waardevolle sessie of opstelling bij mij in mijn praktijk. Ik zorg ervoor dat je de deur uitloopt met heldere inzichten, je ziel en energie gevoed. Je innerlijke vuur aangewakkerd, zin om op avontuur te gaan."Review 1:1 familieopstelling

SOSU mocht proeven van een 1:1 inzichtsopstelling op 15 mei. We zullen onze bijzondere ervaringen met jou delen. Wie weet is het ook wel wat voor jou!


Je wordt allereerst hartelijk ontvangen met een warme 'het-komt-wel-goed' knuffel. Een opluchting, want het is toch best spannend. Er spoken allerlei vragen door je hoofd: "Ga je je ziel en zaligheid blootleggen? Kan Christel dwars door je heen kijken?"

Sowieso lagen er al een tijdje wat existentiële vragen op de loer, waarvan je weet dat je ze toch een keer wilt beantwoorden ;) Op een gegeven moment kun je niet meer aan struisvogelpolitiek doen en is het tijd voor actie. Dan bedoelen we niet vol in de actiestand als een kip zonder kop, maar bewuste acties.

Deze inzichtsopstelling kwam precies op het juiste moment.

Christel vraagt je om wat van haar mooie (natuurlijke) materiaal neer te leggen. Dat past echt bij haar. Ze houdt van mooie dingen. Aan wat voor materiaal moet je dan denken? Aan houten abstracte 3-d spullen. Je denkt aanvankelijk: "wat gaan we hier in godsnaam mee doen?"

Vanaf het eerste poppetje pakt Chris je bij de lurven, maar wel op een vriendelijke manier. Onbegrijpelijk hoe ze het doet, noem het helder voelen, of denken. Maar ze gebruikt de woorden waarvan je weet dat het raak is. Je wil het stiekem niet horen, maar je weet dat je het moet horen om verder te kunnen. Om een heel belangrijke stap te kunnen zetten die cruciaal is in het leven. Namelijk het kiezen voor jezelf.

Dit was nodig om oude patronen te kunnen doorbreken. Daarvoor is het eerst nodig om een bepaald patroon van jezelf te herkennen. Het lukte nu wel om er met een ander oog naar te kijken, alsof je met een helikopter view naar je eigen gedrag kijkt. Het is ineens een soort van logica. Hoe komt het dat je nu ineens wel naar jezelf kunt kijken als buitenstaander, omdat je op een iets objectievere manier naar jezelf kunt kijken.

Het lijkt ineens allemaal zo klaar als een klontje. Alsof je iets wat je jaren lang erg ingewikkeld hebt gemaakt in je hoofd nu ineens wel weet om te denken. Het werd een overzichtelijk geheel. Iets wat gewoon concreet aangepakt kan worden, door jezelf. This makes sense! Misschien voor de lezer niet, omdat het heel moeilijk te omschrijven is wat er gebeurt.

Wat er precies is gezegd en gedaan kunnen we niet delen en dat is ook heel persoonlijk. Maar we kunnen jou verzekeren dat het later veel in beweging heeft gezet. Dat komt door Christel en haar doortastende vragen, maar ook iets wat ze doet wat we niet uit kunnen leggen. Als je benieuwd bent, mag je het lekker zelf gaan ervaren!

Na afloop van de sessie heeft er een eorme ontlading plaatsgevonden. Er kwam letterlijk en figuurlijk meer (adem)ruimte. De stappen die er zijn gezet na deze sessie voelen baanbrekend. Het gaat niet om de grootte van de stappen, maar het gaat vooral om de richting. En die....bepaal jij. All you have to do is: focus.


Persoonlijke noot: Chris. Ik wil jou persoonlijk super bedanken voor de mooie open sessie die we hebben gehad. Ik kan het iedereen aanraden die ervoor openstaat om met zichzelf aan de slag te gaan.


To be continued.

149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page