SOSU-EVENT: 'BRAND YOUR NEW YEARS RESOLUTIONS!' - 16 JANUARI 2019

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020

“We hebben allemaal iets briljants in ons!”


Het is woensdag, vroeg op de avond. Ik ben onderweg naar Lokaal 1650, want daar begint zometeen het tweede netwerkvent van SOSU Den Bosch. Het jaar 2019 is nog maar net begonnen. Het thema van deze avond is dan ook Brand Your New Year’s Resolutions!

Sanne O. en Sanne U., twee vriendinnen met een missie; SOSU.


Ze willen mensen bijeen brengen. Ontmoeten, inspireren, motiveren en ontwikkelen.

Door een avondvullend programma te bieden brengen ze een diverse, enorm uiteenlopende en toch ook gelijkgezinde groep dames bij elkaar. Allemaal hardwerkende vrouwen die het fijn vinden nieuwe contacten te leggen en om hun netwerk te versterken.

En dan staan ze daar, de Sannes. Niks arrogants of verheven. Maar wel met de overtuiging dat dit waardevol is. En die overtuiging concretiseren, the ‘SOSU-way’, dat maakt het mooi. We starten met een sprankelende toast op het nieuwe jaar. Dat 2019 maar het jaar mag worden waarin je dromen, klein of groot, uit gaan komen.


Maar deze avond is zoveel meer dan een netwerkborrel en daarom worden we al snel aan het werk gezet. Van welke 3 kenmerken vind ik het belangrijk dat een ander mij deze toekent? We mogen het antwoord invullen op de hand-out die we hebben gekregen bij binnenkomst. Poeh! Dat vind ik best lastig, merk ik. Want de eigenschappen die ik belangrijk vind, daarvan weet ik dat ik ze niet altijd heb. Het gaat natuurlijk om een eerste indruk. Vervolgens mogen we aan 3 dames vragen welke 3 eigenschappen zij de ander toekennen bij de eerste indruk. Je mag elkaar niet kennen. De antwoorden blijken bij de één verrassend te zijn en bij de ander verrassend te kloppen. Het blijkt wel dat dit een groep eensgezinde vrouwen is.


Na de korte oefening is het de beurt aan de gastspreker van de avond, Lyanne Vos. Lyanne werkt als trainer, spreker en coach. Ze helpt ambitieuze professionals te ontdekken wie ze zijn en dit ten volle in te zetten om zichzelf te profileren als personal brand. Ook vanavond gaat zij ons laten zien wat personal branding is en licht zij een tipje van de sluier op over hoe je nou je personal brand in kan zetten om je doelen te bereiken. Want we hebben allemaal iets briljants in ons!


Na een korte inleiding over personal branding, gaan we iets ‘spannends’ doen. We mogen onze ogen sluiten en Lyanne neemt ons mee in een mini-meditatie, een visualisatie. Ik merk in de omgeving dat niet iedereen zich meteen wil overgeven aan deze oefening. Maar Lyanne vervolgt haar verhaal en al gauw merk ik dat ze 35 sprankelende persoonlijkheden stil heeft gekregen. En dan word ook ik meegenomen in de meditatie en weet ik me te focussen op de visualisatie van mijn kindertijd. Voordat we teruggeroepen worden naar het hier en nu voel ik me weer even als een kind zo blij.

Het zal niet iedereen even goed gelukt zijn. Dit is ook niet voor iedereen weggelegd. Maar het is een mooi startpunt om te bepalen wat nou je missie is. Want kort gezegd gaat het er niet om wat je doet, maar waaromje doet wat je doet. En dat is de basis van jouw personal brand.


Ik kan hier nog zo veel meer uitweiden over het inspirerende verhaal van Lyanne, maar ontdek het zelf eens op lyannevos.nlof volg haar op social @lyannevos.nl

Time flies! En we zijn alweer beland bij de laatste opdracht. Het is even lastig om weer de volle aandacht van iedereen erbij te krijgen. Is de concentratie op? Vast niet! Iedereen is gewoon enthousiast om het gesprek aan te gaan. Toch richten we ons nog even op de doelen die je jezelf stelt. We schrijven de lange termijndoelen, doelen voor dit jaar en de korte termijndoelen op. SOSU beloven hierop terug te komen. “Ja maar echt!” Ik ben in ieder geval getriggerd! En ik bewaar mijn hand-out om ze in een later stadium terug te lezen.


Nu is het tijd voor de netwerkborrel. En hier volgt mijn puntje van kritiek. De opstelling in de ruimte, tafels en stoelen, blijft zoals die is. De aanwezigen verplaatsen zich nauwelijks. En ik ben van nature niet zo een sterke netwerker. Ik stap niet onverschrokken op nieuwe gezichten af om ze aan te spreken. Ik sta er dus een beetje verloren bij. Gelukkig met een glas wijn in mijn hand. Goddank voor de wijn. Uiteindelijk raak ik toch in gesprek en voel ik me minder verloren.


Ga ik naar huis met een stapel visitekaartjes? Heb ik gestrooid met mijn eigen kaartje? Nee! Maar ik neem wel een goedgevulde goodiebag mee en die vul ik zelf aan met inspiratie, motivatie en een beetje meer zelfreflectie. Ik heb weer energie opgedaan. Ik kan aan de slag met mijn personal brand. En het allermooiste? Ik voel me een onderdeel van een club. Ik heb in ieder geval 7 april, het volgende SOSU event, geblokt in mijn agenda!


Tekst: Jill Quant (Quantext.nl)

106 weergaven0 opmerkingen