THIS BRAND IS ON FIRE: BBB HEALTH BOUTIQUE DEN BOSCH

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020

We hebben nu een maand lang gesporty-spiced bij bbb health boutique, in Den Bosch. We kunnen je vertellen, we hebben nu het bbb-virus te pakken. We nemen je even mee....


Trainen bij bbb is altijd op maat en onder begeleiding van een coach, uniek bij bbb is dat je kunt trainen in een hot cabin (een effectieve 30 minute workout) en ze bieden ook (yin) yoga aan, pilates, kickboksen, small group training, HIIT en workouts in de buitenlucht.


Allereerst hebben we een meting gedaan. Yas... Dit wordt zeer nauwkeurig gedaan, niet alleen op zo'n weegschaal die je spiermassa en vetpercentage meet, je wordt ook opgemeten. Meten is weten...maar het is niet verplicht. Lieke Jilesen deed de meting bij SO en Karin Matthijssen heeft SU opgemeten.


Vervolgens hebben we de bbb app gedownload op onze telefoon. Daarna vulden we een vragenlijst in via deze app, nondeknetter het zijn even wat vragen die je moet beantwoorden. Wel erg belangrijk, want hieropvolgend krijg je je eerste lifestyle coaching. Karlijn de Buck heeft de lifestyle coaching gedaan en dit was erg duidelijk en overzichtelijk, de uitslagen kun je ook altijd terugvinden in de app. De uitslagen van de test worden dan besproken en er wordt een plan gemaakt. Naast lifestyle coaching, kun je overigens ook coaching krijgen op het gebied van voeding en body/beweging.


We hebben een les body shape gevolgd. Dat is een uur lang bewegen op muziek en ook krachtoefeningen doen. We like! Dit is een zaalles die alles in zich heeft. Door de combinatie van cardio en krachttraining verbrand je veel calorieën, en werk je tegelijkertijd aan een strakker lichaam. Oh yeah. Deze les werd gegeven door energieke Lisanne Louwers en ze deed dit op een enthousiaste en motiverende manier. Het is afwisselend en lekker 60 minuten knallen.


Ook hebben we een les HIIT 45 (High intensity interval training) gedaan in de zaal. Dit is een trainingsvorm waarbij meer zuurstof dan normaal door het lichaam wordt gepompt. Dit soort trainingen versterken je hart en longen en je algehele kracht en uithoudingsvermogen.

Hiernaast heeft HIIT een zeer positieve invloed op je stofwisseling en met name op de vetverbanding! Whoop whoop!

We hebben gewoon na afloop handjeklap gedaan met de overige dames die meededen, want tijdens deze les heb je het gevoel dat je dit echt met elkaar doet. Het is zeer intensief doet een beroep op je conditie en spieropbouw. Thuis heb je het gevoel dat je een taartje verdient, zelfs daar heb je even geen kracht meer voor haha. Bedankt Lieke Jilesen...


Pilates is trouwens ook echt een aanrader. Een heerlijke les waarbij allerlei spieren aangespoord worden om actief te worden. We deden verschillende oefeningen, waarbij de focus ligt op uithoudingsvermogen, houding en stabiliteit. Het is niet te vergelijken met de intensiteit van de HIIT45 les, maar een les voor meer kracht en lenigheid.


We hebben oefeningen gedaan in de hot cabin, dit werd goed persoonlijk begeleid door Nicole Toonders-Matthijssen en op een ander moment door Karlijn de Buck.

Er wordt samen met een van de coaches een passend programma bepaald op jouw wensen en doelen. Je start met 15 herhalingen en bouwt dit op naar 30 tot 50 herhalingen.

Dit was toch al vrij pittig en dan te bedenken dan SU de hot cabin in het begin nog niet aan had staan. SO vroeg zich al af waarom zij de enige was met een rode kop. De hot cabin is uiteindelijk ongeveer 40 a 50 graden namelijk. De coaches zeiden, dat is top want dan heb je morgen geen spierpijn. We can promise you, it's true! Heerlijke coaches trouwens: "Kom op dames, nog even en dan ben je klaar, het is even knallen, maar you can do it!"


Tot slot hebben ook een HIIT training gedaan in de hot cabin (is eigenlijk voor gevorderden). De verzuring trad meteen op, oei, oei, oei...zelfs voor fanatieke sporters is dit heavy. Eigenlijk konden we niet zo heel veel meer uitbrengen na dertig minuten. SO en SU moesten daarna nog even naar de stad, dat deden ze wel met trillende beentjes. Resultaat: je voelt je spieren op plekken waarvan je niet eens wist dat ze bestaan.


Misschien denk je na het lezen, die SO & SU zijn gewoon mietjes en daarom is het zwaar... Nou, we hebben samen lang 3 keer per week gesport, groepslessen gevolgd en flink aan fitness gedaan. SU is zelfs 4 keer per week in de sportschool te vinden momenteel. Haar conclusie is dat oefeningen juist uitgevoerd dienen te worden en daar heb je soms nou eenmaal begeleiding bij nodig. Daarnaast doet intake natuurlijk ook alles, eens even goed tijd nemen voor jezelf en kijken hoe jij een gezondere levensstijl aan kan nemen kan toch nooit kwaad? Achter sporten zit een hele theorie. Er zijn verschillende theorieën, maar bij bbb weten ze in ieder geval wel waar ze het over hebben.


SO & SU hebben ook afzonderlijk van elkaar foodcoaching gedaan, zoals jullie op social media al hebben kunnen volgen. SU houdt een week lang een foodapp bij om te kijken wat ze nou eigenlijk allemaal eet. Want het viel coach Lieke op dat ze wel erg veel brood eet op een dag. Inmiddels vervangt ze 1 maaltijd met kwark en fruit en dat bevalt haar goed. Zo krijgt ze ook genoeg eiwitten binnen voor de spieropbouw. Lieke vertelt: "Anders ben je aan het stapelen met je koolhydraten en dan ben je voor niets aan het sporten en je wilt ook aan spieropbouw doen." SO kreeg te horen dat het beter is om 's middags iets meer dan 2 boterhammen met kaas te eten, zodat de snaaidrang om 15.30 niet komt.


Eindconclusie is dat een gezonde levenstijl gepaard gaat met bewegen en een goede voeding. Dat klinkt hartstikke logisch, maar je bewust zijn van je patronen dat ben je niet 1,2,3, laat staan je patronen aanpassen en het allerbelangrijkste: VOLHOUDEN.

Een gezonde levensstijl is een goede balans hebben tussen body, food & mind en dat kan hier echt realiteit worden.


Het is goed dat we een maand hebben gesport hier, want na 1 proefles heb je nog niet echt een compleet beeld van bbb. Je denkt, fancy, leuk, interessant. Maar als je er een maand bent geweest voel je je echt bij een leuke club horen en dat is wat we bedoelen met het bbb virus! Want wat een fijne coaches en wat een leuke clubmembers, echt verschillende toffe vrouwen die complimenteus en vriendelijk naar elkaar zijn. Een gym om met plezier naar toe te gaan en waar je plezier gaat halen vanwege resultaat op diverse gebieden. bbb, even echt een (healthy) moment voor niemand anders dan JOU!


Wij gaan niet zeggen, ga het proberen. Of trouwens, dat doen we wel want want wij promoten alleen dingen waar we echt achter staan.


148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven