top of page

THIS BRAND IS ON FIRE: BBB HEALTH BOUTIQUE DEN BOSCH

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020

Op 30 januari hebben wij, Sanne & Sanne van SOSU Den Bosch een proefles gehad bij bbb Health Boutique Den Bosch. Een gym voor vrouwen. En wat blijkt nou? Hun missie komt overeen met die van ons: vrouwen empoweren. 

Zodra je de deur opent kom je binnen in een soort spa, tenminste zo hebben wij het ervaren. We worden warm welkom geheten - in dit geval door Lieke Jilesen-  en krijgen een rondleiding in de nieuwe, frisse en lichte boutique. We ervaren direct de kleinschalige en persoonlijke benadering. 


Bij bbb Health Boutique krijg je eerst een intakegesprek, om je persoonlijke doelen te bespreken en je huidige levenstijl. Evenals de lifestyle en food-coaching die daar ook allemaal mogelijk zijn. By the way, meten is weten, en dat wordt er ook nauwkeurig gedaan.

Je kunt hier aan krachttraining doen, een groepsles volgen (ook buiten de deur) of een workout doen in de zogeheten hot cabin.


Hoe hebben we dat ervaren? Allereerst viel het ons op dat er nergens spiegels te vinden zijn. Nope! Sanne van Uden stelde hier meteen een vraag over (de grootste ijdeltuit van de twee). Maar wat blijkt? Hier zit een holistische visie achter. Vrouwen zijn vaak erg kritisch op zichzelf en zijn het soms 'vergeten' om echt te luisteren aar hun lichaam. Hier is het de bedoeling om weer even naar je kern te gaan. bbb Health Boutique besteed aandacht aan body & mind, we like!


De groepslessen die je onder andere kunt volgen zijn yoga, pilates en shapelessen. Ze worden aangeboden aan kleine groepen vrouwen. Verder zijn er dus de hotcabins en daar ga je 30 minuten echt aan de slag met bijvoorbeeld krachtoefeningen. Zelfs voor een ervaren sporter is het hard werken geblazen. Dat komt onder andere door de hoge temperatuur in de ruimte. "Want, we is ut heeet." Pre: er is geen warming up nodig en laten we nou de dag erna minder last van spierpijn hebben. Ik hoor je denken: "Een half uur sporten, dat kan toch niet genoeg zijn?" Ehm...ga het een keer ervaren, dan witte ut!

Nadat we onze proefles achter de rug hebben (letterlijk en figuurlijk, omdat we op onze rug moesten liggen in die cabine) hebben we samen nog een bakkie gedronken. Ondertussen hebben we mooi uitzicht naar buiten, de Orthenstraat. Mid-den in het centrum!


"Nou wat vonden jullie ervan?" Vraagt Lieke ietwat ongeduldig. Lekker zeggen de Sanne's in koor. Het is tijdbesparend. Voor de Sanne's wel een belangrijk puntje. Het is prettig omdat je tijdens het sporten goed begeleid wordt op je houding. Normaliter kan deze les niet aan ons beiden worden gegeven, want volgens bbb Health Boutique heeft iedereen een ander doel en daarom een aangepast programma. 


Wat een prettig mens is die Lieke. Lekker direct. Ze heeft ook een fijne uitstraling waar je echt rustig van wordt. We geven haar deze feedback en Lieke gaat nog meer stralen dan ze al deed. "Dat vind ik echt super fijn om terug te krijgen", zei ze bescheiden. Maar dat hoeft deze dame echt niet te zijn! 


Lieke sluit ons gesprek af met de volgende zin: "bbb Health Boutique is al minimaal 10 jaar een succesvol bedrijf, maar in Den Bosch zijn we nieuw en dus nog niet zo bekend. We willen graag dat vrouwen vaker binnen komen wandelen. Dat ze het gevoel wat we willen overbrengen komen ervaren. Als je het dan nog steeds niets vindt is dat natuurlijk prima, maar dan weet je tenminste of het bij je past!"


We gaan het een maand proberen: sporten bij bbb Health Boutique Den Bosch. Onze nieuwsgierigheid is meer dan geprikkeld…oh en onze spieren ook…


Keep you posted!

Lieke Jilesen, werkzaam als coach bij bbb Health Boutique Den Bosch

342 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page