top of page

A Cup of Ambition


Sinds vier jaar staan Joya, Britt en Annick met zijn drieën aan het roer van A Cup of Ambition - het sprekersbureau en sprekersopleidingen voor vrouwen. Zoals de missie van hun bedrijf 'more women on stage' waarschijnlijk wel boekdelen spreekt, zetten zij zich in voor meer zichtbaarheid van vrouwen en gelijkheid op het podium. Welk podium dat ook is.


A Cup of what?

Whew, these ladies are ambitious! Ze hebben aan de weg getimmerd en hebben flink gebouwd. Ze zijn druk in de weer met hun opleidingen - de sprekers academy, de level up voor professionele sprekers en de training voor dagvoorzitters - en helpen ze hun sprekers in de bemiddeling van sprekers- en dagvoorzitterklussen.

Joya doet dat als fulltimer in Cup, Annick en Britt als parttimers met daarnaast nog een banen in de corporate wereld bij NN (innovatie) en ABN Amro (HR).

Wat ook leuk is om te weten is dat er bij Britt en Jelle thuis een klein powervrouwtje ronddrentelt genaamd: Roos. Bij Joya wordt haar bank liefdevol gevuld door Peter en twee katten en Annick trekt thuis met Tom regelmatig een pintje open op de momenten dat er niet gewerkt wordt, of ze buiten de deur wat leuks gaan doen.

Vier jaar geleden woonden zij nog bij elkaar om de hoek in Amsterdam, maar ondertussen zijn ze met hun bedrijf én privé ver buiten de ring gevlogen en ze wonen momenteel in Breda, Loenen aan de Vecht, maar binnenkort ook in Antwerpen.


Hoe ziet een werkdag er ongeveer uit? Een dag bij Cup is nooit hetzelfde. Te beginnen bij de ene kant: de Academy, de kant van de opleidingen. In totaal start er zo'n tien tot twaalf keer per jaar een opleiding. Drie jaar geleden startten zij met een totaal van twee opleidingen per jaar en dat was toen ook al heel mooi, maar het geeft wel weer in welke mate ze hierin al zijn gegroeid.

In elke groep helpen ze ongeveer 10 vrouwen een flinke stap vooruit richting publiekelijk spreken. A Cup vindt dat ze hierbij in hun handjes mogen klappen, omdatdat ze al vanaf de start samenwerken met de beste vakvrouwen van het land. Samen met Joni Bais, Fleur Schiffelers en Mansi Jasuja leer je in de sprekers Academy alles over het vormgeven en vertellen van je eigen verhaal. Je ontdekt welke verhalen je in je hebt, hoe deze met stickyness en storytelling kunt opbouwen, en natuurlijk hoe je dit op jouw eigen manier krachtig kunt overbrengen. A Cup gelooft in al hun trainingen heilig in authenticiteit, wat betekent dat je echt spreekt op de manier die bij jou past. Mocht je er nog in geloven, er is volgens hen helaas géén toverformule voor spreken, maar er is wél de kracht van authenticiteit. Daarnaast hebben de dames ook nog een Level Up training voor professionele sprekers die werken aan hun positionering, vindbaarheid en zichtbaarheid als spreker.

En tot slot hebben ze de dagvoorzitters training waarin je oefent met o.a. een sterke opening, interviewen van panels en de hele voorbereiding die daarbij komt kijken. In ieder geval: Joya, Britt en Annick vinden het alle drie altijd weer een hoogtepunt om elke groep met vrouwen te zien groeien in hun skills, elkaar onderling te zien versterken, en daadwerkelijk stappen te zien zetten daarna. Iedereen blijft verbonden aan Cup, of dat nu met een sprekersprofiel is of op de alumni borrel. Dat er in hun community aanstekelijke energie heerst en je in een lekker netwerk zit, kun je je vast voorstellen. Als tweede, hebben zij natuurlijk het sprekersbureau. Hiermee vertegenwoordigen en ondersteunen ze hun sprekers wanneer zij een aanvraag voor een spreker of dagvoorzitter binnenkrijgen. Ze onderhandelen met de klant over het tarief, verzorgen de briefing aan zowel klant als spreker en zorgen ervoor dat hun spreker helemaal klaar is om dat podium op te gaan. De reviews achteraf van de klant zijn altijd een heerlijk moment. Ze gloeien elke keer weer opnieuw van trots.


Daar tussenin proppen ze nog heel wat belletjes met vrouwen uit hun community, hosten ze events voor al hun alumni en doen ze nog een poging om zichtbaar te blijven op de socials.


Aan en uit Waar de dames van aan gaan is duidelijk: het directe contact met de mensen uit hun community. De snelle vragen over hoe je een klant kunt benaderen, of wanneer de volgende editie van een training eraan komt. Dat vinden ze heerlijk.

Echter van het bijhouden van socials - hun primaire communicatiekanaal op Instagram - krijgen ze niet heel veel energie.

Ze geven heel eerlijk toe, hoewel dat het ook een saleskanaal is, worden ze er niet perse heel blij van. Ze zijn veel liever bezig met het echte proces, maar ze ontkomen er niet aan om ook op socials continu zichtbaar op te zijn. Het is alleen niet hun hobby om constant die app open te hebben staan en geprikkeld te worden door de duizenden stories en posts op een dag. We vragen ons denken we terecht af: "is iemand inhuren voor deze klus niet op zijn plaats?"

Golden rule Deze kunnen ze natuurlijk niet anders inkoppen dan met hun missie: "more women on stage!" Dat is altijd de rode draad in alles wat zij doen en waar ze voor staan.

Ze zijn erop gebrand om een verschil te maken. Ze willen in de top 10 lijst van meest geboekte sprekers niet één vrouw te hebben staan, maar meer richting de 50%.

Dat er in praatprogramma's op televisie niet voor 65% mannelijke experts zijn, en dat áls vrouwen in beeld worden gebracht het maar voor 32% van de uitzending is. Met Cup kiezen ze er voor om dit niet alleen te denken en te voelen, maar om hier óók echt iets aan te doen.

Sisterhood is hun fundering, dat is altijd al zo geweest, het zit in hun DNA. Met z'n drieën, maar vooral ook met alle sprekers, talenten, alumni en vrouwen die op afstand hun missie steunen. Zonder elkaar bestaat er geen Cup. Zonder elkaar bestaat er geen beweging. Want al deze vrouwen... zij zijn de more women on stage!


Your Cup of tea

Wil jij zelf ook het verschil maken en vaker op dat podium klimmen? Goed verhaal!

Of wil jij beter leren netwerken, steviger staan tijdens het presenteren of het aanbieden van een workshop, of voorbeeld meer ontspannen naar een verjaardag gaan ;)

Je kunt de dames altijd bellen voor meer info!


Ben je al overtuigd om te komen proeven? Meld je dan nog heel snel aan voor het SOSU X A Cup Of Ambition Evenement in het Koningstheater op 26 oktober van 19.00-22.00 uur! Voor een prikkie kun je kijken of dit smaakt naar meer.
72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page